Nézzen szét a mézeshegyi kilátóból

Nézzen szét a mézeshegyi kilátóból Az új, 25 méteres kilátó és a mézeshegyi tónál megépített, 8,1 kilométeres turistaösvény, valamint a 4,3 kilométer hosszú kerékpárút 171 millió forintos beruházásához 163 millió forint európai uniós forrást használt fel a Nyírerdő Zrt.

A Fidesz hűség erősebb a lépfenénél

A Fidesz hűség erősebb a lépfenénél Eddig a haja szála sem görbült annak a fideszes hátterű tiszafüredi „gazdának”, akinek a cége az eddigi információk szerint felelős volt a nyári lépfenebotrányért. A kedvezményes állami földbérleti szerződést nem bontották föl vele, és egyelőre a kiszabott bírságot sem kellett kifizetnie.


 

Új budapesti hulladékégető?

Új budapesti hulladékégető? Terítéken van egy új hulladékégető építése Budapest déli térségében - írta mai számában a Világgazdaság a Főtáv Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettesére hivatkozva.


 

Paksi bővítés és az európai klímapolitika

A Közép- és Kelet- Európai Regionális Környezetvédelmi Központ által rendezett Klímaváltozás és gazdaság című fórumon mutatták be azt a tanulmányt, amely egyebek mellett a 2030-ra vonatkozó uniós ÜHG kibocsátás-csökkentési cél gazdasági hatásait elemzi a tervezett paksi bővítéssel összefüggésben.

Januártól szigorúbban szigetelünk

Energiahatékonyabbak lesznek az új és felújított iskolák, óvodák, bölcsődék és a panelek is. Január 1-jétől az eddigieknél sokkal szigorúbban kell szigetelnünk az uniós vagy központi forrásból épített, illetve felújított köz- és lakóépületeket.

Csökkenő ár - növekvő fogyasztás és szennyezés

Egyre olcsóbb az üzemanyag, és emiatt a felhasználás is megnőtt - inkább a prémium,mint a normál kategóriában. Szakértők az energiaárak esése nyomán a benzin és a gázolaj árának további mérséklődését várják. A GKI szerint december 17-én a benzin ára 4-5, a gázolajé 8-10 forinttal csökkenhet.

Újrakezdődő tudáspróbák diákoknak

2014/2015-ös tanévben tovább folytatódhatnak a Kaán Károly-, Herman Ottó-, Teleki Pál-, Sajó Károly-, Hevesy György, és a Kitaibel Pál Középiskolai Biológiai és Környezetvédelmi Tanulmányi versenyek.

Szekszárd is részese az EU legátfogóbb klímakutatásának

A héten Limában zajlott az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezményének csúcstalálkozója, mellyel egyidőben nemzetközi klíma szakértők látogattak Szekszárdra, ahol bemutatták az EU egyik legnagyobb klímakutatási projektjét. A januárjában indult IMPRESSIONS projekt 5 évében segíti a szélsőséges éghajlatváltozás következményeinek megértését és alkalmazkodási tevékenységek kidolgozását. A programnak Veszprém és Szekszárd kiemelt partnere.

Élen a kecsege, nyomában a galóca

Karácsony közeledtével megnő az érdeklődés halaink iránt. Bár a fókuszában az ünnepi asztalra kerülő halak állnak, de sokan követik figyelemmel az Év Hala megválasztását célzó közönségszavazást is, amely ugyancsak most zajlik a Magyar Haltani Társaság honlapján szilveszterig.

Zöld támogatással az építőiparért

A növekedési hitelprogram mintájára 2,5 %-os fix kamatú, forintalapú lakáshitelt, az új lakásoknál - minden számlával igazolt költségre - áfa-visszaigénylést és négyzetméterenként 30 ezer forintos energetikai támogatást javasol a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség (MÉASZ) a lakásépítések élénkítésére.

Moszatpáfrány invázió Szarvason

Vélemény

Zöld tanácsok karácsonyra

Karácsony közeledtével minden fillér még jobban számít. Nem is gondolnánk, mennyit megspórolhatunk, ha kicsit odafigyelünk a háztartásunk napi működésére. tovább>>

Hónap képei

Hungarikum BubiHungarikum Bubi
Szelektív túltöltveSzelektív túltöltve
Váci út állattetemek a strand felé vezető út menténVáci út állattetemek a strand felé vezető út mentén
Jóságos tündér járt a városligeti kis botanikus kertbenJóságos tündér járt a városligeti kis botanikus kertben
zöld telefonfülkezöld telefonfülke

Képgaléria ajánló

képTitokzatos Mekong
képSzoboravató a Vörösmarty téren - a Környezetvédelmi Unió kampánya
képÁzsiai vadló visszatelepítés

Sajtóközlemény

Pilisi jégtörés leltár

Hatalmas pusztítást végzett a jég az erdőkben. A Pilisi Parkerdő Zrt. által kezelt 60.000 hektár erdőből kb. 20 ezret érintett, ebből 7-8 ezer hektárnyit súlyosan. A cég a jégtöréssel és a jégkárelhárítási munkálatokkal kapcsolatban felmerülő kérdéseket és válaszokat gyűjtötte csokorba. Mától a Pilismaróti Erdészet útjai látogathatóak. tovább>>

Kiadványfigyelő

könyvMagyar Hidrogén és Tüzelőanyag-cella Egyesület - Hidrogén Hírlevél 2014/2
könyvRoszik Péter - Az ökológiai gazdálkodásról gazdáknak, közérthetően
könyvKiss Dorottya és Török Hunor - Hagyományos gazdálkodás a Dél-Borsodban

Multimédia ajánló

Earth Day  Give Earth a HandEarth Day Give Earth a Hand
Erdőirtás pálmaolajértErdőirtás pálmaolajért
metánfingmetánfing

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés