Szijjártó sugárzó paksi optimizmusa

Szijjártó sugárzó paksi optimizmusa „A Roszatom egy rendkívül megbízható partner, és semmi okunk nincs arra, hogy aggódjunk. Nekem legutóbb decemberben Alekszandr Novak miniszter úr azt mondta, biztosak lehetünk abban, hogy a Roszatom minden tekintetben tartja a vállalásait" – mondta Szijjártó Péter a Világgazdaságnak.

Múltimádat és a drága paksi áram

Múltimádat és a drága paksi áram A magyarok még mindig inkább a múltba tekintenek, a németek pedig a jövőbe néznek. Ez azonban nem valamiféle nyugat-európai, civilizációs vagy fejlettségi szint kérdése, mert a balti államok is a jövőben rejlő lehetőségeket keresve építkeznek – mondta Felix Matthes német energiapolitikus a legutóbbi "Paksról komolyan" rendezvény központi előadója. A német energiafordulatról kérdezte a hvg, de az odahaza nem mumus E.Onról és a magyar kormányzati téveszmékről is beszélt.


 

Brüsszel elől is eltitkolta a kormány a paksi szerződést

Brüsszel elől is eltitkolta a kormány a paksi szerződést Úgy tűnik, a magyar kormány számára is kínos azoknak a megállapodásoknak a tartalma, amelyeket az oroszokkal kötöttek a paksi bővítésről. Orbánék nem csak a közvélemény, hanem az Európai Bizottság előtt is titkolják a szerződéseket.


 

Fazékban startolt az Ökuka

Az Ökuka Iskolaprogramot elsőként a budapesti Fazekas Mihály Gimnáziumban valósította meg a Recobin csapata. A Recobin célja, egy olyan példaértékű CSR program létrehozása, mely követendő minden cég/szervezet számára.

Ujjé, a barlangban nagyszerű!

Átadták a világon egyedülálló Tapolcai-tavasbarlang új látogatóközpontját. Az unió 300 milliós támogatásának köszönhetően az eddigi évi százezer látogatónál is többre számítanak – jelentette ki a földművelésügyi miniszter keddi megnyitón. A látványmegnyitó sem feledteti a természetvédelem kivéreztetését.

Parlagfű huzavona: hogy a tökömbe veszem észre?

Megtalálta a Földművelésügyi Minisztérium azokat, akik megváltást hozva a kétmillió allergiásnak „lehajolnak, és tényleg kihúzzák” a gyomnövényt: ők a civilek, beleértve a középiskolásokat vagy a grátisz besegítő polgárőröket. Az áthárított tennivaló mellé a civilek akár 5 millió forintot kaphatnak majd gépekre, ezzel 642 millió forint is elmehet közpénzből fűkaszára és fűnyíróra, miközben nincs garancia arra, hogy parlagfű helyett nem a saját telkét nyírja majd vele egy-egy élelmesebb „civil”. Vagy pénzért a másét.

Természetvédelmiengedély-köteles panelszigetelések, épületfelújítások

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület rendkívül fontosnak tartja a korszerűtlen családi- és társasházak, panel- és középületek utólagos külső szigetelését, ami jelentősen csökkenti hazánk energiaigényét és környezetterhelését. FIGYELEM! Amennyiben ezek a falfelújítások védett és mindinkább fogyatkozó madarak (fecskék) és emlősök (denevérek) fészek- és lakóüregeinek megsemmisítésével járnak, természetvédelmi hatósági engedélyeztetést is igényelnek!

Így veszíthetjük el GMO-mentességünket

Hiába írta bele a magyar kormány az alkotmányba az ország GMO-mentességét, és hiába delegálja az új uniós szabályozás nemzeti hatáskörbe a génkezelt haszonnövények termesztésének engedélyezését, az USA és az EU között formálódó szabad kereskedelmi megállapodás (TTIP) mindkettőt felülírja – állítja Szabó Marcell ombudsmanhelyettes.

Magyarok kulcsszerepben a biodiverzitás megőrzésének globális porondján

A jövőben az IPBES által kidolgozott, a természet és társadalom közötti kölcsönhatásokat leíró egyszerű fogalmi rendszer segíthet a biodiverzitás felmérésében. Ez a fogalmi rendszer annyiban több a korábbiaknál, hogy különböző tudományterületeket és ún. tudásrendszereket is magába foglal. Ezáltal újszerű gondolkodásra késztet, amely új felfedezésekre vezethet.

Gyerekek találták meg a megcsonkított vadakat

Elejtett vadállatok maradványait, szarvas fejeket, belső szerveket, lábakat találtak kiránduló gyerekek Őriszentpéter közelében egy kijelölt turistaút mellett. A véres állati testrészek látványa szinte sokkolta a négy helybeli gyereket.

A túrkevei fülesbaglyok jóllaktak

Vélemény

Mivé lesz a Városliget?

Megy a szó-háború, hogy megújul vagy beépül a Városliget? Nézzük a tényeket, a nevekkel való trükközést! tovább>>

Hónap képei

Váci út állattetemek a strand felé vezető út menténVáci út állattetemek a strand felé vezető út mentén
Jóságos tündér járt a városligeti kis botanikus kertbenJóságos tündér járt a városligeti kis botanikus kertben
zöld telefonfülkezöld telefonfülke
Miért kell konténeres fa?Miért kell konténeres fa?
Fapusztítás a Vérmező mellettFapusztítás a Vérmező mellett

Képgaléria ajánló

képA Magyar Kerékpárosklub közgyűlése
képZöld Szervezetek 21. Országos Találkozója (OT) 2.
képA Greenpeace befalazta az Országos Atomenergia Hivatalt

Sajtóközlemény

Orbánék elsorvasztják a nemzeti parkokat is

A természeti értékek veszélyeztetését eredményezi, ha a nemzeti parkok földjeinek kezelése felől más intézmény hoz döntéseket – állítja Magyarország három legnagyobb természetvédelmi civil szervezete. Az MME, az MTVSZ és a WWF Magyarország a védett területek vagyonkezelésével foglalkozó törvénytervezet és kormánydöntés visszavonására kéri a kormányt. tovább>>

Kiadványfigyelő

könyvHeiling Média Kft. - A FÖLDGÖMB 2014 december
könyvSümegi Pál - Régészeti geológia és történeti ökológia
könyvMagyar Hidrogén és Tüzelőanyag-cella Egyesület - Hidrogén Hírlevél 2014/3 december

Multimédia ajánló

Earth Day  Give Earth a HandEarth Day Give Earth a Hand
Erdőirtás pálmaolajértErdőirtás pálmaolajért
metánfingmetánfing

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés