Magyarország megtarthatja GMO-mentességét

Magyarország megtarthatja GMO-mentességét Az Országgyűlés tegnap törvénymódosítással ültette át a magyar jogrendbe azt az európai irányelvet, amellyel megőrizhető Magyarország GMO-mentessége.

Az oroszok már a nagyszobában vannak

Az oroszok már a nagyszobában vannak Magyarországi képviseletet nyitott a Roszatomhoz tartozó atomerőmű-tervező és építő cég. A Roszatom és az Orbán kormány képviselői 2014 január 14-én írták alá megállapodást a paksi atomerőmű két új energiablokkjának megépítéséről, melynek becsült költsége 12,5 milliárd euró, ebből 10 milliárd a putyini orosz hitel. Újabb 40(?) év kiszolgáltatottság.


 

Az energiahatékonyság elmismásolása

Az energiahatékonyság elmismásolása Két paksi blokk termelését takaríthatnánk meg az EU szabályaival. De nekünk van saját megoldásunk: nem csinálunk semmit.


 

Ökoautózásban érmesek a győri egyetemisták

Idén rekordszámú, hat diák csapat képviselte hazánkat Európa egyik legnagyobb üzemanyag-hatékonysági és innovációs diákversenyén, a Shell Eco-marathon Europe-on, amelyen az győz, akinek saját tervezésű autója a legtöbb kilométert képes megtenni egyetlen liter üzemanyaggal vagy 1 kWh energiával.

Hullámkarton a hulladékhasznosítás élén

Több mint másfélszeresére emelkedett a papírhulladékok hasznosítási aránya 15 év alatt az EU tagországokban, s ezen belül is kimagaslóan magas a hullámkarton csomagolóanyagok hasznosítási aránya. Magyarországon az állam által koordinált hulladékkezelési rendszerben a papír csomagolási hulladékok esetén 2015-ben több mint 90 százalékos hasznosítási arány elérését tervezik, jelentősen túlszárnyalva a 60 százalékos európai uniós kötelezettséget.

Paradox klímaügy

A klímaváltozás témája nagy hangsúlyt kapott a közbeszédben és a politikában, mégsem sikerült eddig csökkenteni annak kockázatait. Antal Z. László új könyve a miértekre keres magyarázatot, és bemutatja azokat a közösségeket, amelyek reményt adnak a válasz megtalálására.

Természetvédelemben is Európa sereghajtója lettünk

A magyar nemzeti parkokat ki kell szabadítani a Fidesz jövőfelélő politikájának szorításából - közölte Szabó Rebeka, a Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja a mai európai nemzeti parkok napján.

A kaland házhoz jön

Tízállomásos országjáró túrára indult ma a Magyar Természettudományi Múzeum, hogy A kaland házhoz jön című projekt keretében a különböző települések lakóival jobban is megismertesse környezetük természeti kincseit.

Nincs pénz a szennyezés felszámolására

Sallai R. Benedek szerint az elkülönített összeg csak a mérgező hordók elszállítására elegendő, de a talaj és a talajvíz is szennyezett a Budapesti Vegyiművek Zrt. Illatos úti telephelyén.

Tovább zöldül az OzoneNetwork

Az Origo, Magyarország egyik legolvasottabb online hírportáljának információi immár a PC, tablet és mobil után tévéképernyőn is elérhetők. A LifeNetwork és OzoneNetwork tévékben másfél óránként jelentkezik az Origo Hírszoba című magazinműsor.

Rajzanak a nagy szarvasbogarak

Vélemény

Az energiahatékonyság elmismásolása

Két paksi blokk termelését takaríthatnánk meg az EU szabályaival. De nekünk van saját megoldásunk: nem csinálunk semmit. tovább>>

Képgaléria ajánló

képMadáretetés a Városligetben
képVédegyet tüntetés Zsák Ferencért
képGólya Road Show

Sajtóközlemény

A kaland házhoz jön

Tízállomásos országjáró túrára indult ma a Magyar Természettudományi Múzeum, hogy A kaland házhoz jön című projekt keretében a különböző települések lakóival jobban is megismertesse környezetük természeti kincseit. tovább>>

Kiadványfigyelő

könyvkertnezoben.hu - Kertnézőben Magyarországon
könyvHolndonner Péter szerkesztő - Magyarország környezeti állapota 2013
könyvHeiling Média Kft. - A FÖLDGÖMB 2014 december

Multimédia ajánló

Earth Day  Give Earth a HandEarth Day Give Earth a Hand
Erdőirtás pálmaolajértErdőirtás pálmaolajért
metánfingmetánfing

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés