Véget ért az első juhászkurzus

Véget ért az első juhászkurzus Befejeződött az első egyetemi juhászkurzus Debrecenben, a tanfolyam résztvevői a három hónapos képzést követően tegnap adtak számot tudásukról a Debreceni Egyetemen.

Urbanizált állatok – valóban károsak?

Urbanizált állatok – valóban károsak? Legalább egyszer már mindenki találkozott sünnel, denevérrel, vagy dolmányos varjúval a lakóhelyén. Elgondolkodott már azon, hogy ezek az állatok miért élnek a városban? Sok esetben bosszankodunk miattuk, mint például a mindent megrágcsáló nyest, vagy a lakásba települt pókok esetében. De tényleg károsak ezek az állatok?


 

Az autónkkal többet törődünk, mint az otthonunkkal

Az autónkkal többet törődünk, mint az otthonunkkal Energiaszegények, energiapazarlók és a legalapvetőbb dolgokkal sincsenek tisztában a magyar háztulajdonosok. Pazarló a „kádárkocka” Többek közt ez is kiderül abból a felmérésből, mely 500 családi ház tulajdonosának válasza alapján készült. Megfontolandó tanácsok lakásfelújítóknak.


 

Csak részben titkos a paksi bővítés

A paksi építkezés megkezdéséhez még 3 szerződést kell megkötni, ám ezeknek legfeljebb a részleteit ismerhetjük meg. Ma még azt sem tudni, kik írják alá a szerződéseket az oroszokkal. Nem akarjuk titokban felépíteni Paksot, de valamennyire muszáj lesz - mondta a vs.hu-nak Aszódi Attila, a paksi bővítésért felelős kormánybiztos.

Hálón a madárgyűrűzési adatbázis

A piroslábú cankóról elnevezett, közel 6 millió adatrekordot tartalmazó magyarországi madárgyűrűzési adatbank már webes felületen is elérhető a felhasználóknak. Nagyközönségi premier a XIV. Tatai Vadlúd Sokadalmon november 29-én.

Aknavető gránátok a szelektív hulladékban Gödöllőn

Két aknavető gránátot találtak Gödöllő Ökörtelek-völgy területén a Zöld Híd Régió Nonprofit Kft. által üzemeltetett hulladékkezelő központban. A gránátok a gyűjtőszigeteken kihelyezett üveggyűjtő konténerekből beszállított, szennyezett üveg utólagos válogatása során kerültek elő.

Startolt a Széll Kálmán tér felújítása

A Budapesti Közlekedési Központ ma aláírta a kivitelezői szerződést, így megkezdődhet a Széll Kálmán tér régóta várt felújítása. A tér teljes rekonstrukciója 2016-ra fejeződhet be, a munkára mintegy nettó 5,3 milliárd forint áll rendelkezésre.

Helyreáll a rend a ligetben és a várban

Liget Budapest, a budai vár, fejünk fölött röpködő milliárdok, és az ellenzék fölösleges tiltakozása. Baán László előadásán járt a magyarnarancs.hu.

Hátszéllel több a lé? 32 millió az államtitkárnak

Tízmilliókat kaszál az agrártámogatásokon a Miniszterelnökség agrárfejlesztésekért felelős államtitkára Kis Miklós Zsolt- számolta ki a blikk. Az agrárszakértő szerint az átlagosnál jóval nagyobb mértékű támogatásokat zsebelhetett be az állami vezető.

Legyen-e vadon Magyarországon?

Nem megalapozott a lápibagoly lepke ügyében a másfél milliárd forintos perérték – ez is kiderült Szegeden a IX. Magyar Természetvédelmi Biológiai Konferencián. V. Németh Zsolt államtitkár pontosította elhíresült „nem kell, hogy pápábbak legyünk a pápánál” kijelentését. A hazai természetvédelem szakmai és működési feltételeinek biztosítása Magyarország jövőjének záloga.

Mindenképpen ráfizetünk a bősi erőműre

Vélemény

Biogazdálkodás: ennyi volt?

Úgy látszik a kormány végleg szakított a mezőgazdaság ökoszociális „Ángyáni” programjával és a 2014/2015 gazdasági évre nem hirdeti meg az agrár-környezetgazdálkodási program (AKG) folytatását. Arról, hogy pontosan mikor és milyen feltételekkel lesz új program az érintettekkel nem folytatott konzultációt. tovább>>

Hónap képei

Vizibicikli út az Eger-patak medrébenVizibicikli út az Eger-patak medrében
Nagykanizsai jó példa a veszélyes hulladékok gyűjtéséreNagykanizsai jó példa a veszélyes hulladékok gyűjtésére
Hungarikum BubiHungarikum Bubi
Szelektív túltöltveSzelektív túltöltve
Váci út állattetemek a strand felé vezető út menténVáci út állattetemek a strand felé vezető út mentén

Képgaléria ajánló

kép2008 a magyar madárgyűrűzés centenáriuma
képKubikprogram a Tisza mentén Nagykörűnél
képAz év természetfotósa 2012 díjkiosztó

Sajtóközlemény

Felfedte titkait az MTA Ökológiai Kutatóközpontja

A biodiverzitás változásában az egyik legsúlyosabb tényező az idegenhonos, gyorsan szaporodó és a hazai őshonos élővilágot kiszorító ún. invazív fajok terjedése, amely különösen súlyosan érinti a vizek élővilágát. tovább>>

Kiadványfigyelő

könyvKalas György - Nyugat-dunántúli üvegzsebkönyv
könyvHolndonner Péter szerkesztő - Magyarország környezeti állapota 2013
könyvDr. Bartha Dénes és Dr. Puskás Lajos szerkesztők - Silva naturalis 1

Multimédia ajánló

Earth Day  Give Earth a HandEarth Day Give Earth a Hand
Erdőirtás pálmaolajértErdőirtás pálmaolajért
metánfingmetánfing

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés