Legyen-e vadon Magyarországon?

Legyen-e vadon Magyarországon? Nem megalapozott a lápibagoly lepke ügyében a másfél milliárd forintos perérték – ez is kiderült Szegeden a IX. Magyar Természetvédelmi Biológiai Konferencián. V. Németh Zsolt államtitkár pontosította elhíresült „nem kell, hogy pápábbak legyünk a pápánál” kijelentését. A hazai természetvédelem szakmai és működési feltételeinek biztosítása Magyarország jövőjének záloga.

Mindenképpen ráfizetünk a bősi erőműre

Mindenképpen ráfizetünk a bősi erőműre Az állami MVM – amelynek nincs – és a negyedrészben állami Mol – amelynek van pénze – megvenné a többek között két atomerőművet és a bősi vízerőművet is tulajdonló Szlovák Villamos Művek irányító részvénycsomagját. Kérdés, miért?


 

Ezekkel a gépekkel spórolhat

Ezekkel a gépekkel spórolhat 5 éve segít a vásárlóknak egy zöld cimke. Az „E.ON Energiatakarékossági Díj 2014 nyertese” címkét kapnak azok a háztartási készülékek, melyek a TÜV Rheinland cég vizsgálatai alapján energiafogyasztási szempontból a leghatékonyabbnak bizonyultak. Idén újdonságként kerültek be a vizsgálandó körbe a LED lámpák. Okos vásárlással akár több tízezer forintot is megspórolhatunk évente. Nem mindig a legdrágább a leghatékonyabb termék.


 

Fejlesztik a BuBit

Bővülhet a Mol Bubi közbringarendszer. A javaslatról jövő szerdán dönthet a Fővárosi Közgyűlés. A testület előtt szereplő javaslat szerint a beruházás késedelmes teljesítése miatt kiszabott 180 millió forintos kötbérből 153 milliót fordítanának 21 új, érintőképernyős terminállal ellátott gyűjtőállomás és 50 új kerékpár üzembe helyezésére.

Csomagolási hulladékban rosszul teljesítünk

Magyarország nem teljesítette a csomagolásra vonatkozó anyagában hasznosítási arányt 2012-ben – derül ki az Eurostat legfrissebb adataiból. Az Európai Unióban jelenleg is zajlik a csomagolásról és a csomagolási hulladékról szóló irányelv felülvizsgálata. A gyártói felelősségi elvet képviselő nemzetközi szövetség, az EXPRA az alábbi állásfoglalásban fogalmazta meg véleményét az új célkitűzésekről.

Árvízi veszélyeztetettség Magyarországon

Már elődeink is felismerték az árvízi veszélyt és felkészültek erre. Akkor még nem kockázatkezelésnek nevezték ezt a felkészülést, hanem a józan paraszti ész tapasztalatának.

Megújítják a keszthelyi vadgesztenyefasort

Számos egyed élet- és balesetveszélyes, ezért halaszthatatlanná vált a Keszthely egyik jelképének számító, 730 vadgesztenyefából álló fasor egy részének kivágása és újratelepítése - közölte ma a Magyar Közút (MK) Nonprofit Zrt.

A tatai platán lett 2014 Év Fája

A tatai Öreg-tó partján álló platánfa nyerte 2014-ben az Év Fája-díjat az Ökotárs Alapítvány vetélkedőjén, amelyen az egyes közösségek számára különös jelentőséggel bíró fák közül választották ki a győztest.

28.000 milliót tapsolnak el csak úgy Paksra

Több mint 28 milliárd forintnyi kiadás szerepel a jövő évi költségvetés tervezetében a paksi bővítési beruházással kapcsolatban, holott a projekt még az engedélyezés előkészítésénél tart, számos jogi, pénzügyi és műszaki kérdés még nyitott. Aszódi Attila bővítési kormánybiztos tagadja, hogy a kormány túlságosan előreszaladt volna.

Ez inkább az otthon hidege program

Az Észak-Alföldön november 21-én, azaz ma nyílt meg a fűtéskorszerűsítési pályázati lehetőség, és már el is fogyott a pénz - közölte az NFM. Holnap reggelig adhatnak még be pályázatokat. Ez a pályázat is lefagyott nemrég. Eltűnt cégek árnyéka vetül az állami pályázatokra

Magyar Fenntarthatósági Csúcs 2014

Vélemény

Biogazdálkodás: ennyi volt?

Úgy látszik a kormány végleg szakított a mezőgazdaság ökoszociális „Ángyáni” programjával és a 2014/2015 gazdasági évre nem hirdeti meg az agrár-környezetgazdálkodási program (AKG) folytatását. Arról, hogy pontosan mikor és milyen feltételekkel lesz új program az érintettekkel nem folytatott konzultációt. tovább>>

Hónap képei

Vizibicikli út az Eger-patak medrébenVizibicikli út az Eger-patak medrében
Nagykanizsai jó példa a veszélyes hulladékok gyűjtéséreNagykanizsai jó példa a veszélyes hulladékok gyűjtésére
Hungarikum BubiHungarikum Bubi
Szelektív túltöltveSzelektív túltöltve
Váci út állattetemek a strand felé vezető út menténVáci út állattetemek a strand felé vezető út mentén

Képgaléria ajánló

képNulla hulladék - Paul Connett előadása
képMegnyílt a Bíbic tanösvény
képAutómentes Nap az Andrássy úton 2006 szeptember 17.

Sajtóközlemény

Felfedte titkait az MTA Ökológiai Kutatóközpontja

A biodiverzitás változásában az egyik legsúlyosabb tényező az idegenhonos, gyorsan szaporodó és a hazai őshonos élővilágot kiszorító ún. invazív fajok terjedése, amely különösen súlyosan érinti a vizek élővilágát. tovább>>

Kiadványfigyelő

könyvTermészetBúvár Alapítvány - TermészetBúvár 2014/2
könyvMunkácsy Béla szerkesztő - Erre van előre 2.0!
könyvMagyar Közlekedési Klub - Vonattal 2014. augusztus MKK hírlevél

Multimédia ajánló

Earth Day  Give Earth a HandEarth Day Give Earth a Hand
Erdőirtás pálmaolajértErdőirtás pálmaolajért
metánfingmetánfing

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés