Hungarikum a fideszes parlagfűpénz mutyi

Hungarikum a fideszes parlagfűpénz mutyi A parlagfű-botrány hatására visszacsoportosított százmilliókat a minisztérium kis, civil egyesületeknek osztotta szét különféle gépekre. A hvg.hu utánajárt, kiknél landolt az 546 millió forint közpénz, és találtunk kertészkedő nőegyletet, focistákat, valamint az „Őrült fiúk” motoros egyesületét, akik állításuk szerint száguldás közben is kiszúrják a parlagfüvet. A legtöbben csak most vették fel tevékenységeik közé a mentesítést.

Antizöld a Liget Projekt

Antizöld a Liget Projekt A holland sztárépítész keményen kritizálja a Liget Projektet. Erick van Egeraat félti a Városliget fáit az oda tervezett múzeumoktól. Szerinte nem logikus egy parkba építkezni, mikor van egy félig üres és kihasználatlan városközpontunk.


 

Halfogási stop a megmérgezett Kaposban

Halfogási stop a megmérgezett Kaposban Tömeges halpusztulás miatt általános halászati-horgászati tilalmat rendelt el a Somogy Megyei Kormányhivatal a Kapos folyó teljes Somogy megyei szakaszán péntektől.


 

Ősszel jöhet az új vadgazdálkodási törvény

Ősszel szavazhatja meg az országgyűlés az új vadgazdálkodási törvényt, amelynek központjában az ésszerű, reális természetvédelem áll, valamint a tájegységi vadgazdálkodás megteremtése - mondta a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára a Győr-Moson-Sopron megyei Göbös-majorban tartott tegnapi megyei vadásznapon.

Megkezdődött az őszi madárvonulás

Az ősz közeledtével ismét útra kelnek Európa költöző madarai. Augusztus hónap folyamán megkezdődik az egészen november végéig elhúzódó természeti csoda, az őszi madárvonulás.

Őzet gyilkolt a határzár

Az ásotthalmi vasútállomástól 300-400 méterre találták a határvédelmi kerítés pengedrótjába gabalyodott, fejjel lefelé lógó őztetemet.

Mire is ez a nagy sietség az állami földek eladásával?

Az Élőlánc Magyarországért májusi beadványa és a VI. Ángyán jelentés alapján a BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni főosztály Korrupciós bűnözés elleni osztálya foglalkozik az állami földek pályázatainak ügyével.

Lemondott a Hortobágyi Nemzeti Park igazgatója

Rávernék a balhét az állami földpályázatokat ügyében, inkább lemond a nemzeti park igazgatója. Vezetői megbízatásának visszavonását kérte a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója, Szilágyi Gábor munkáltatójától, Fazekas Sándor földművelési minisztertől 2015. augusztus 31-i hatállyal - közölte a Népszava kérdésére a Vidékfejlesztési Minisztérium.

Balatonfenyvesi fiaskó

Az LMP szerint az egész beruházás zavaros hátterére világít rá ismét, hogy felszámolás alá került a balatonfenyvesi SunMarine vitorláskikötő kivitelező cége. A West-Balaton Travel Kft. ellen végrehajtási eljárás is folyamatban van. Az ellenzéki párt bízik benne, hogy ez már a jogellenesen megkezdett, súlyosan környezetkárosító beruházás végét jelenti. Az Előny Kft, a Balatonfenyvesi kikötő beruházója több állítást cáfol.

Zöld sávval hosszabbíthatják meg a Városligetet?

A miniszterelnök azt kérte az illetékesektől, hogy „porolják le” azokat a terveket, amelyek az elmúlt 20 évben születtek a Nyugati pályaudvar, illetve a Podmaniczky utca vasút felé eső oldalának felújításával, hasznosításával kapcsolatban. Felmerült ötletként ugyanis, hogy zöld sávot alakítanának ki ezen a területen, és összekötnék azt a megújuló Városligettel.

Jó pénzért pusztítják Magyarországot, és nem akarják abbahagyni

Vélemény

Nyílt levél a lufieregetések leállítására

A zamárdi Strand Fesztivál ünnepélyes zárásaként augusztus 22 szombaton a Punnany Massif együttes koncertjén saját híradásuk szerint tízezer lufit engedtek el „környezetvédelmi” üzenettel, ami különösen visszatetsző egy ilyen nyilvánvalóan környezetszennyező akció esetében. tovább>>

Képgaléria ajánló

képZöld tömb-élhetőbb panel - "Panel Álom" alkotópályázat
képTeljes holdfogyatkozás Magyarországon
képII. Szennyvízágazati Konferencia

Sajtóközlemény

Napelemre, zöld tetőkre és több közösségi térre vágynak a társasházban élők

Immár hetedik alkalommal hirdetett nyerteseket a magyarországi társasházak és lakásszövetkezetek kisebb fejlesztéseit támogató pályázatán az OTP Bank. A hitelintézet márciusi felhívására összesen 567 társasház jelentkezett. A pályázat keretében az OTP Bank kategóriánként 3-3 jelentkezőt díjazott, mintegy 9 millió forint keretösszeggel. tovább>>

Kiadványfigyelő

könyvMagyar Hidrogén és Tüzelőanyag-cella Egyesület - Hidrogén Hírlevél 2014/1
könyvE-misszió - Süvöltő 2013/6
könyvKerényi Nagy Viktor, Farkas Noémi Barbara, Zsoldos Árpád - A Tabáni Tanösvény

Multimédia ajánló

Earth Day  Give Earth a HandEarth Day Give Earth a Hand
Erdőirtás pálmaolajértErdőirtás pálmaolajért
metánfingmetánfing

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés