Százmilliárd erdőgazdálkodási fejlesztésekre

Százmilliárd erdőgazdálkodási fejlesztésekre A jelenlegi 21-ről 27 százalékra kell növelni az erdőterület nagyságát. Mintegy százmilliárd forint jut a következő hét évben az erdők fejlesztésére uniós forrásokból – hangzott el az Erdészeti és Energetikai Szaporítóanyag Terméktanács (EESZT) húszéves jubileumi ülésén Sopronban.

320 milliárd kellene a Balatonra

320 milliárd kellene a Balatonra A Balaton térségfejlesztési koncepciója a 2014–2020-as európai uniós költségvetési ciklusra 310-320 milliárd forint támogatást igényel, ha ez a program megvalósul, a vendégéjszakák száma 700 ezerrel, a munkahelyek száma 10 ezerrel nőhet.


 

Korrupcióra ítéltetett a paksi beruházás is

Korrupcióra ítéltetett a paksi beruházás is Egy, a Paks II.-höz hasonlatos projekt hatalmas korrupciós kockázatoknak van kitéve. A méret, a technológia, Magyarország és a jelenlegi magyar-orosz szerződés is növelik az évszázad beruházásához köthető korrupciós veszélyeket, mutat rá az Energiaklub megbízásából készült friss tanulmány.


 

A citrushéj nem játék

A magyar piacon kapható importált citrusféléket általában erős gomba- és rovarirtó szerekkel kezelik. A kezelés nélkül igen kockázatos lenne a szállítás, és egy-egy gombafertőzés komoly károkat okozhatna a termelőknek vagy a kereskedőknek-írta az origo.

Vegyszer helyett nemesítés

Gombafertőzéseknek ellenálló búza- és kukoricafajták nemesítésén dolgoznak a szegedi Gabonakutató Nonprofit Kft. szakemberei több kutatóintézettel és mezőgazdasági céggel együttműködve egy 740 millió forintos összköltségű uniós projekt keretében.

Elszállt a mecseki szén és urán - vége az energiaálmoknak?

Leállította magyarországi urán- és szénprojektjeit az ausztrál Wildhorse Energy - értesült a Napi.hu. A cég a kutatások felfüggesztésével igyekszik megőrizni készpénztartalékait. Így ilyen irányú tevékenység hónapok óta nem is zajlik a hazai területeken.

Besült a kazáncsere pályázat

A lakossági fűtéskorszerűsítési pályázatot kezelő Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs (ÉMI) Nonprofit Kft. bizonytalan időre, a rendszerben jelentkezett műszaki problémák megoldásáig felfüggeszti a kazáncsere-pályázatok befogadását - olvasható a társaság honlapján.

Mosó Masa ferencvárosi mosodája

70 éve terjeszkednek Európában, és bár Magyarországot még nem népesítették be, egyre több a jele, hogy hazánkban is kezdik megvetni a lábukat a mosómedvék - ezt igazolja, hogy pár nappal ezelőtt a Csatornázási Művek munkatársai a főváros kilencedik kerületében egy példányt fogtak. Véletlenül.

Egyre titokzatosabb az atomerőmű-bővítés

A Fideszen belüli újabb hatalmi harcok és a titkolódzás erősítésének a része a paksi beruházás közvetlen miniszterelnökség alá rendelése. Az építkezésről Orbán Viktor hozza a döntéseket, de a kormányfő igyekszik elhárítani magától a szerződéskötésekkel kapcsolatos politikai felelősséget. Az LMP tovább küzd a nukleáris program körüli homály feloszlatásáért.

A temékdíjból automatikusan kapjanak pénzt a civil zöldek!

Az LMP szerint biztosítani kell a környezetvédő civilek számára a működésükhöz szükséges, automatikusan járó forrásokat. A párt ezért olyan törvényjavaslatot nyújt be, amelynek értelmében a termékdíjbevételek meghatározott százalékát automatikusan megkapnák a környezet- és természetvédő civil szervezetek.

Sajóhídvégi erdészeti abszurd

Vélemény

Civilek a haza védelmében

Szörnyű következményei lehetnek, ha a hatalmon lévők kényük-kedvük szerint változtatják a játékszabályokat. A civilek elleni támadások a még működő ellensúlyok leépítésének kísérlete. A korlátok nélküli kormányzás pedig mindenkit kiszolgáltatottá tesz. tovább>>

Hónap képei

Vizibicikli út az Eger-patak medrébenVizibicikli út az Eger-patak medrében
Nagykanizsai jó példa a veszélyes hulladékok gyűjtéséreNagykanizsai jó példa a veszélyes hulladékok gyűjtésére
Hungarikum BubiHungarikum Bubi
Szelektív túltöltveSzelektív túltöltve
Váci út állattetemek a strand felé vezető út menténVáci út állattetemek a strand felé vezető út mentén

Képgaléria ajánló

képJön a gyapjaslepke invázió
képAz Ökoexpedíció újabb állomása: Székesfehérvár
képTáti piknik 2

Sajtóközlemény

És Te mennyire vagy energiafüggő?

A Közép-magyarországi Zöld Kör néhány perces filmjeit nézve választ kaphatsz a feltett kérdésre és tesztelheted, hogy jelenlegi életed mennyire környezetbarát, energiatakarékos vagy energiapazarló. tovább>>

Kiadványfigyelő

könyvFarago Tibor - A hazai környezetügy az elmúlt negyedszázadban
könyvRosta Gábor - Közösségi kertek
könyvPárbeszéd Magyarországért - Atomot nekünk?

Multimédia ajánló

Earth Day  Give Earth a HandEarth Day Give Earth a Hand
Erdőirtás pálmaolajértErdőirtás pálmaolajért
metánfingmetánfing

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés