Energiahatékonyságot Magyarországnak!

Energiahatékonyságot Magyarországnak! 2015 és 2020 között az eddigi források duplája, mintegy évi 75 milliárd forint jut energiahatékonysági beruházásokra az új uniós forrásokból. Ezek gazdaságos és korszerű felhasználására tettek javaslatokat szakmai szervezetek az Energiahatékonysági Világnap alkalmából.

Egyre többen kaszálnának a paksi sugárzási bizniszből

Egyre többen kaszálnának a paksi sugárzási bizniszből Brüsszel buktatná a paksi bővítésről szóló szerződést az üzemanyag-szállítás monopolizálása miatt, a kormány viszont a német Siemens és az amerikai Westinghouse beengedésével próbálja megszerezni az EU és az USA jóindulatát – ez az orosz–magyar atomprojekt legfrissebb fordulata. Hatott Orbánékra az amerikai nyomás?


 

Vidámparki sitt a pécsi védett területen

Vidámparki sitt a pécsi védett területen A pécsi vidámpark bontása miatt emelte fel a szavát Bank László, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület baranyai vezetője, mivel a bontott anyagot természetvédelmi területen, egy karsztbokorerdőben tárolja a kivitelező.


 

Az olcsó és biztonságos paksi atomenergia

A pilseni Skoda JS részvénytársaság fogja korszerűsíteni a paksi atomerőmű biztonsági rendszereit egymilliárd korona (11,2 milliárd forint) értékben, közölte Jan Stolár, a cseh cég szóvivője. Az erőmű analógból digitális lesz.

Áder nem akar ENSZ-főtitkár lenni

Áder Jánosból nem lesz ENSZ-főtitkár – tudta meg az Origo az államfői hivatalban működő klímaigazgatóság vezetőjétől. Kőrösi Csaba szerint tehát az általa vezetett szervezet nem azért jött létre, hogy az államfő útját kikövezze New Yorkig.

Továbbra is szennyez a hortobágyi méregraktár

Megvan a hortobágyi Greenpeace-mérés eredménye: cink, nikkel és króm határérték fölötti szennyezése mutatható ki a hortobágyi veszélyeshulladék-tároló területén kívül is. A mintavételezést és a mérést a zöld szervezet felkérésére a debreceni Isotoptech végezte 2015. február végén.

Fasoraink védelmében

„Néha a kompromisszum a józan ész ellen való bűncselekmény.” Ezzel a lekezelő, akár a közérdekeket is semmibe vevő véleménnyel kellett a minap szembesülnie annak a 3 szakembernek, akik erdőmérnöki és kertészmérnöki tapasztalataik révén ki akartak állni a magyar közutak mentén álló fák védelme érdekében.

Paks 30 évre titkosítva - szabad a mutyi?

Családonként 84 200 forinttal kerülhet többe az erőműbővítés pusztán azért, mert a kormány titkolózik. A parlament ma 130 igen szavazattal, 62 nem ellenében és egy tartózkodás mellett fogadta el a paksi atomerőmű bővítésével kapcsolatos 30 éves titkosítást, mely a korrupció melegágya lehet.

Nem gyerekjáték az atomerőmű - de nekünk bomba üzlet

Döbbenetes az a felkészületlenség, amit a Fidesz politikusainál is lehet az utóbbi időben tapasztalni. Megdöbbentő válaszokat kapott az index, amikor kormánypárti képviselőket kérdezett arról, miért szavazzák meg, hogy 15 év helyett 30 évre titkosítsák a paksi atomerőmű kivitelezési szerződéseit. Energiavámpírok a parlamentben.

Virágszőnyeg a gödöllői botanikus kertben

Március elején már lila és sárga színben pompázó virágszőnyeg fogadja az érkezőket a Szent István Egyetem városi védettség alatt álló Botanikus Kertjében. Március 20-ig akciós áron tekintheti meg a kora tavaszi színpompát.

Fekete gólya hozta el a tavaszt

Vélemény

Amerika hangja - első az üzlet

Tavaly januárban megtudtuk, hogy az évszázad üzletét kötötte meg Orbán Putyinnal, amikor belement az atomerőmű-bővítésbe. Igaz, titokban, tender nélkül, ismeretlen műszaki és pénzügyi feltételekkel, de nem volt mit tenni, merthogy eleve csak az oroszok értenek a paksi technológiához. Vagy mégsem? tovább>>

Hónap képei

Fapusztítás a Vérmező mellettFapusztítás a Vérmező mellett
zöldülő tetőzöldülő tető

Képgaléria ajánló

képAz Élőlánc Magyarországért civil találkozója
képEzpedíciózz a háztartásban! Esztergomban
képJobb ma egy túzok, mint holnap egy sem.

Sajtóközlemény

Elfogadhatatlan a paksi beruházás teljes titkosítása

A TASZ, a Transparency International, a K-monitor, az atlatszo.hu és az Energiaklub nyílt levélben fordult a köztársasági elnökhöz azután, hogy ma az Országgyűlés megszavazta a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásával kapcsolatos törvényjavaslatot. tovább>>

Kiadványfigyelő

könyvTermészetfotó Magazin - Természetfotó Magazin 2014/4
könyvDINPI - Duna–Ipoly Nemzeti Park
könyvHeiling Média Kft. - A FÖLDGÖMB 2015 január-február

Multimédia ajánló

Earth Day  Give Earth a HandEarth Day Give Earth a Hand
Erdőirtás pálmaolajértErdőirtás pálmaolajért
metánfingmetánfing

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés