Kishantosi abszurd: 9 millió a földek őrzéséért

Kishantosi abszurd: 9 millió a földek őrzéséért Kilencmillió forintot követel a Nemzeti Földalapkezelő a kishantosiaktól és a Greenpeace-től, mert biztonsági őrökkel kellett őrizniük a biogazdaság földjét- értesült a 444.hu. A Greenpeace Magyarország nem fog fizetni.

Lázár újabb paksi hazugsága

Lázár újabb paksi hazugsága “Nem tudjuk megerősíteni a hírt, miszerint megállapodás született volna az ESA és a magyar kormány között a fűtőanyag-ellátásról”– mondta Brüsszelben az Európai Bizottság szóvivője a Népszabadságnak. Nyilvános lehet Paks II. vételára


 

Robbanás előtt a hortobágyi földmutyi bomba

Robbanás előtt a hortobágyi földmutyi bomba A valós állattartóknak kellett volna földet adni, olyannak, aki korábban is állattartással foglalkozott. A korábbi tartóktól a pályázaton elvárták az állatállományt, az újaknak elég volt, ha csak megígérték azt – panaszolta egy vesztes gazda. Akad olyan is, aki több száz birkáját nem tudja hol legeltetni. Pár nap múlva ki kell hajtani az állatokat, fogalma sincs, mi lesz. Gyújtsam rá az állatokra a hodályt?


 

Honnan hová Homo?

Faültetés Vida Gábor 80. születésnapja alkalmából.

Végveszélyben a pamut-tavi fák

A veresegyházi Pamut-tó kezelője, a Pamutipari Horgász Egyesület 2015. március 12-én engedélyt kapott Veresegyház Önkormányzatától 28 db., 20-50 cm törzsátmérőjű nyárfa kivágására a Pamut-tó nyugati partján. Március 22-én beindultak a fűrészek. A Tavirózsa Egyesület szakvéleménye a megkezdett és folytatásra tervezett fakivágások kapcsán.

A Fenntartható fejlődés bizottsága kiállt a nemzeti parkokért

Az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottsága támogatta az állami vagyonról szóló törvény tervezetéhez benyújtott, természetvédelmi szempontból kedvező módosító javaslatokat. A természetvédők szerint ezzel bebizonyosodott, hogy a kormány eredeti javaslata sérti a természeti erőforrások védelmét. Az Élőlánc megkongatja a vészharangot a nemzeti parkokért!

Lázár szerint zöld utat kapott a paksi bővítés

Minden akadály elhárult a megoldás útjából a paksi atomerőmű bővítéséhez szükséges fűtőanyag-ellátással kapcsolatban - mondta el Lázár János, miután Miguel Arias Canete klíma- és energiaügyi biztossal tárgyalt Brüsszelben. A finn modellt követjük, az oroszok 10 évig biztosan szállíthatnak fűtőanyagot.

Ennyit a zöld energia jövőről

Nemzeti „energiastragédia” A kormány kivágta a "zöldforgatókönyvet" a nemzeti energiastratégiából. A kabinet a módosított kormányhatározatban elismerte: nem reális, hogy a következő 15 évben energiát tudnánk megspórolni.

Becsődölt hulladékos mintaprojekt

A 2006-ban indult észak-magyarországi hulladékgazdálkodási régiós program a teljes csőd küszöbén áll. A begyűjtött szelektív hulladék 95 %-a a lerakókban végzi, a hulladékkezelő cég számláját már a NAV inkasszálja, a tulajdonos önkormányzatok társulásának bankszámlájáról pedig a projekt önrészét finanszírozó bank veszi le a pénzt. Pedig a 34 milliárdos nagy bizniszt teljes politikai egyetértés övezte – igaz, talán nem a szakmai szempontok tekintetében.

A békabolond már az ég kétéltűit menti

Az embereket végletesen megosztják a kétéltűek. Kevesek szeretik, a többség undorodik tőlük. Az ellenszenv leküzdésében, és a békák életterének megőrzésében is sokat tett a hazai békamentés atyja Dr. Puky Miklós biológus. A Varangy Akciócsoport Egyesület elnöke 2015. március 20-án hajnalban távozott el közülünk.

Halakat néztek a kisiskolások

Vélemény

Fazekas miniszter: szakértő, keresztapa, történész, megtekintő, pártfogó

Most, hogy újra előtérbe került a Fazekas Sándor Földművelésügyi miniszterünk, aki minden a bizonyíték, figyelmezetés ellenére erővel pozícióban tartotta az azóta letartóztatott Kiss Szilárd ’keleti nyitás’ bűnöző lobbistát, érdemes végigvenni a kitűnő miniszter néhány nagy pillanatát az elmúlt évekből. tovább>>

Hónap képei

Fapusztítás a Vérmező mellettFapusztítás a Vérmező mellett
zöldülő tetőzöldülő tető

Képgaléria ajánló

képPisztolylövéssel indult a tavaszi Bringázz a munkába! kampány
képVédett virágok Zalában
képSasszinkron 2012 - ennyi ragadozónk van

Sajtóközlemény

A természet ma a segítségedet kéri!

Az Országgyűlés egy olyan állami földvagyonról szóló törvényjavaslatot tárgyal éppen a napokban, amely hosszú távon veszélyezteti a magyar természet védelmét. Ezért azonnali cselekvésre van szükség! Felelős természetvédelmet az állami földeken! tovább>>

Kiadványfigyelő

könyvGera Pál - Hermelin előfordulási adatok 2013 szeptember - 2014 január
könyvDaniel Quinn - Az én Izmaelem
könyvGulyás István - Zöldotthont Mindenkinek! - Energiahatékonyságról érthetően

Multimédia ajánló

Earth Day  Give Earth a HandEarth Day Give Earth a Hand
Erdőirtás pálmaolajértErdőirtás pálmaolajért
metánfingmetánfing

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés