Ökogazdálkodásban is lemaradóban

Ökogazdálkodásban is lemaradóban 12 év alatt szinte semmit sem haladt előre a magyar ökológiai gazdálkodás: a biotermesztésbe vont területek arányát, illetve a biogazdák számát tekintve most is a 2002-es szinten vagyunk, ami egyedülálló „teljesítmény” Európában. És akkor még Kishantost is likvidálják.

A kormány tönkretenné Budapest tüdejét

A kormány tönkretenné Budapest tüdejét Az MSZP szerint a kormány Budapest tüdejét tenné tönkre a Városliget tervezett beépítésével, amely egyben az ország legnagyobb környezetkárosító eseménye is lenne. Szebb, izgalmasabb és zöldebb lesz a Városliget - reagált a Fidesz.


 

Böjt, magosztás, és perek Kishantosért

Böjt, magosztás, és perek Kishantosért Kishantos saga 2014 április: 140 milliós kár a Nemzeti Földalapkezelő támogatásával. Likvidált biogazdálkodás. A perrel fenyegetőző Bitay államtitkár minden mondatát cáfolják a biogazdák. Szétkapkodott biovetőmag. Túlélés 2000 cserépben, virágládában és kiskertben. Szolidaritási böjt. Miért is olyan nagy szám ez a Kishantos?


 

Illés Zoltán hibás vagyonnyilatkozatai és az időhiány

Nem tudja, mennyi a fizetése, a pontos összegek sosem érdekelték – ezzel magyarázta a vagyonnyilatkozatában szereplő téves számokat Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár, aki időhiány miatt évről évre automatikusan másolja át az adatokat. A hibás dokumentumokat javítani fogja.

Föld Fesztivál a FÁNK-ban

Országos jelentőségű védett természeti terület minősítést kapott a Fővárosi Állat- és Növénykert, ahol ezen a héten zajlik a Föld Fesztivál.

Védendő tájelemek a fa- és bokorcsoportok is

A helyes mezőgazdasági és környezeti állapot (HMKÁ) keretében a kunhalmok és a gémeskutak mellett 2014-től védendő tájelemnek minősülnek a fa-és bokorcsoportok is.

Az energiafüggőség marad, és még adósai is leszünk Oroszországnak

Orosz milliárdos helyett egyelőre Putyinék jönnek Magyarországra. Az orosz tőke, amely esetleg tartós munkahelyeket is tudna teremteni, nagy ívben elkerüli Magyarországot. Viszont az atomérdekek összefonódnak.

Csak az a profit zavarja az államot, ami nem az övé

A volt energiaügyi helyettes államtitkár az ATV Startjában elküldte a rezsicsökkentést és a nonprofit közműszolgáltató ötletét oda, ahová szerinte való.

Éltesd tovább Kishantost!

A Kishantosi Vidékfejlesztési Központ gabonáját a húsvétot megelőző hétvégén elpusztították. Vigyél haza kishantosi biovetőmagot! A még megmaradt magokat április 23-án, 17-től 19 óráig a Kossuth téren, a Vidékfejlesztési Minisztérium előtt szétosztják azoknak, akiknek fontos az ország természeti kincseinek, és ezek közül a legfontosabbnak, a magyar termőföldnek a védelme.

Minden héten Föld Napja

Több mint egymilliárd ember cselekszik egy időben 192 országban – a Föld napja, április 22. ma már a világ legnagyobb környezeti eseménye. Sokat tettünk, de nem eleget. Egyetlen nap kevés...

Íme az ivóvíz tisztítási mutyi

Vélemény

Kossuth téri fák az óvodánkban

Tegyük földdel egyenlővé az ovi kertjét. Azért vágunk ki fákat, hogy a kivágott fák helyett elültetendő fáknak legyen helye. Szomorú Föld Napi jegyzet. tovább>>

Hónap képei

Kaszálórét ősszel a PilisbenKaszálórét ősszel a Pilisben
Itt van az ősz,itt van újra és égetnek mindent egyetlen szuszraItt van az ősz,itt van újra és égetnek mindent egyetlen szuszra
novemberi virágzásnovemberi virágzás
Ismét mérgezett  RétisasIsmét mérgezett Rétisas
Az ember "leghűségesebb" társa, a kutya!Az ember "leghűségesebb" társa, a kutya!

Képgaléria ajánló

képVeresegyházi tavak tanösvény
képÖkoexpedíció ismét Nyíregyházán
képII. Szennyvízágazati Konferencia

Sajtóközlemény

Paks 2: kinél vannak az elemzések?

Az Energiaklub a Társaság a Szabadságjogokért képviseletével pert indított a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal szemben, a paksi bővítést megalapozó hatásvizsgálatok, elemzések megismeréséért. Az első tárgyaláson a bíró szerint is a „mocsárban tapogatóztunk”. tovább>>

Kiadványfigyelő

könyvGreenDependent Fenntartható Megoldások Egyesülete - Kislábnyom hírlevél 53. száma
könyvHolndonner Péter szerkesztő - Magyarország környezeti állapota 2013
könyvSeléndy Szabolcs - Gyakorlati biogazdálkodás 2.

Multimédia ajánló

Earth Day  Give Earth a HandEarth Day Give Earth a Hand
Erdőirtás pálmaolajértErdőirtás pálmaolajért
metánfingmetánfing

Programok

Angliai természetvédelmi ösztöndíj 2014 ősz
Anglia, Devon megye | 2014.09.01.


VII. TERMIK Tábor 2014
Bakonynána, Vadalmás-rét | 2014.07.14.


Kutass te is harisokat az Őrségben!
Őrségi Nemzeti Park | 2014.05.30.


Ingyenes képzés biogazdáknak2
Gödöllő-Babatvölgy | 2014.05.28.


Kessler Hubert Emléktúra a barlangban
Aggtelek | 2014.05.25.


Állásbörze

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Szeretne cikket írni? Megosztaná véleményét? Itt megteheti!
Felhasználóbarát honlap
Kiváló Magyar Tartalom
Járjon zöld szemmel! Küldje be fotóit itt!

hirdetés