A veréb is madár

A veréb is madár A verebeknek is ugyanolyan joguk van az élethez, mint bármelyik más madárnak.

Tortaevés cápák között – szülinap bolygóközi térben

Tortaevés cápák között – szülinap bolygóközi térben A Fővárosi Állat- és Növénykert Varázshegyének csillagterében gyűltek össze a Magyar Természetvédők Szövetsége 25 éves fennállását ünneplő civilek, tudósok és politikusok. A sokféleség jegyében volt itt köszöntő beszédek garmadája, látókör szélesítő pódiumbeszélgetés, ajándékozás, megemlékezés, anekdotázás, és az egy tisztességes szülinapi torta – a türelmeseknek.


 

Szürkezónában a paksi atomvonat

Szürkezónában a paksi atomvonat A magyar kormány szerint minden rendben volt a sérült paksi fűtőelemek Oroszországba szállításának uniós engedélyezésével, az Európai Bizottság szerint viszont nem – röviden így lehet összefoglalni az ügylettel kapcsolatban Magyarországon, illetve Brüsszelben született dokumentumok tartalmát. Az ellentmondás egyelőre feloldhatatlannak tűnik.


 

Itt mérik a kipufogóját

Az európai mobilitási héthez kapcsolódó akció részeként mától péntekig Budapest mellett Debrecenben, Győrött és Szegeden is ellenőrzik az autók környezetvédelmi állapotát - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

A félrehasznosított Tisza-tó

Öt lépcsőt terveztek a Tiszára, kettő lett belőle. A Kiskörei Vízlépcső és Öntözőrendszert - a tiszalöki utáni másodikat - 1967-ben kezdték építeni és 1973-ban adták át. Íme a korabeli Európa legnagyobb síkvidéki tározójának története.

Szerencsés földikutyák

Új erdélyi földikutya (Nannospalax transsylvanicus) populációt hoztak létre védett területen a Hortobágyi Nemzeti Park szakemberei nemzetközileg elismert szakértők közreműködésével.

Ismerje meg a brazil szárnyasfarkút - Budapesten az óriásvidrák

Újabb különleges, Magyarországon eddig még soha be nem mutatott állatfajjal is találkozhatnak a Fővárosi Állat- és Növénykert látogatói. Megérkezett ugyanis az a három ritka óriásvidra, melyek számára a Pálmaház mögött alakítottak ki új bemutatóhelyet.

16 tonna hal a vasi vizekbe

Csaknem 16 tonna halat telepítenek ősszel a vasi tavakba, vízfolyásokba, a program nyitányaként tegnap mintegy 2,7 tonna pontyot és amurt eresztettek a Szombathelyi Csónakázó-és Horgásztóba, valamint a magyarszecsődi tóba.

Íme 2014 Ifjú Kócsagőre

Bándy Fruzsina lett az év Ifjú Kócsagőre. A győztest Gruber Ágnes, az Őrségi Nemzeti Park természetvédelmi őre készítette fel az Ifjú Kócsagőr Program országos döntőjére. A megmérettetést másodszor rendezte meg a Hortobágyi Nemzeti Park, a Fürge Diák Iskolaszövetkezet és a 30y zenekar által életre hívott Y TriÁsz mozgalom a Földművelésügyi Minisztériummal közösen.

Kérdőjelek a vízdíjcsökkentés körül

Kifogást emelhet az Európai Unió, ha a Magyar Energia és Közmű-szabályozási Hivatal nem építi be a kidolgozás alatt álló vízdíjba az uniós pénzből megépült szennyvíztisztítók és -csatornák értékcsökkenését. A támogatási feltételek között ugyanis ez szerepelt, márpedig a rezsicsökkentési ciklus miatt már a jelenlegi díjak is túl alacsonyak ehhez. Ha ennél is lejjebb mennek a lakossági árak, lehetetlen lesz érvényesíteni az amortizációt.

Az ősz lakossági energiahatékonysági pályázatokat hoz

Vélemény

Az akác a magyar ember része

Nyílt levelek az EU-t legyőző akác-koalíció, és a hungarikumokkal kapcsolatos csúsztatások kapcsán. Miután Kis Miklós Zsolt államtitkár nem válaszolt, Exner Tamás erdőmérnök elküldte kérdéseit Nagy István államtitkárnak is. tovább>>

Hónap képei

MagányMagány
Méreganyag a Duna-partonMéreganyag a Duna-parton
Pihenőpark és kerékpáros megálló lett a romos ház helyénPihenőpark és kerékpáros megálló lett a romos ház helyén
graffitis tanösvénygraffitis tanösvény
Vizibicikli út az Eger-patak medrébenVizibicikli út az Eger-patak medrében

Képgaléria ajánló

kép2000 helyen él tovább Kishantos
képE.ON Energiatakarékossági Díj 2013
képVédett virágok Zalában

Sajtóközlemény

Ingyenes környezetvédelmi tanórákat tart az IKSZ

Újrapapírgyártás konyhai robotgéppel, hulladékpiramis, családi ökológiai lábnyom: játékos feladatokkal, tanulhatják meg budapesti iskolások,hogyan lehet újrahasznosítani a szelektíven gyűjtött hulladékot, italos kartont, viszont az iskolai – óvodai hulladékgyűjtő programok leálltak. Friss: A hulladéktörvény friss módosításával rendeződött az iskolai papírgyűjtés jogi háttere. tovább>>

Kiadványfigyelő

könyvHeiling Média Kft. - A FÖLDGÖMB 2013 október
könyvTermészetBúvár Alapítvány - TermészetBúvár 2014/3
könyvMagyar Hidrogén és Tüzelőanyag-cella Egyesület - Hidrogén Hírlevél 2014/1

Multimédia ajánló

Earth Day  Give Earth a HandEarth Day Give Earth a Hand
Erdőirtás pálmaolajértErdőirtás pálmaolajért
metánfingmetánfing

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés