Májusban robban a szemétbomba

Májusban robban a szemétbomba Számítani kell arra, hogy sok közszolgáltató pár héten belül már nem tudja elszállítani a lakossági hulladékot – az aggasztó helyzet miatt Gémesi György Gödöllő polgármestere levélben fordult Orbán Viktorhoz azonnali intézkedést kérve. Nesze neked rezsicsökkentés.

Mindent a maga helyén!

Mindent a maga helyén! Budapest harmonikus és fenntartható fejlesztése megköveteli, hogy az egyedi tervek és kiemelt beruházások illeszkedjenek a főváros elfogadott hosszú távú fejlesztési koncepciójához. A „Múzeumliget” projekt ezzel ellentétes.


 

Nemzeti parki földes sunyizás

Nemzeti parki földes sunyizás Az ökopárt vette észre, hogyan vinné át a minisztérium a kétharmad híján elhalasztott zárószavazást a nemzeti parki földek ügyében. Egyszerűen kihúzná belőle azokat a részeket, amelyek a sarkalatos pontokat jelzik. Vagyis így varázsütésre nem lenne kétharmados, ami eddig az volt.


 

A napenergia árnyékos oldala

A napenergia lakossági felhasználása az új szabályok miatt egyre nehezebb, ellenben a szolárpanelek gyártását vadul támogatja a kormány.

Mérgezett gyöngybagoly Kishantosnál

Az átkozott vegyszerek áldozata lett a világ egyik legszebb és legérdekesebb állata, egy gyöngybagoly a valaha vegyszermentes Kishantos közelében.

Nyomozás indult a békési pocokmérges vadelhullás miatt

Hivatalból indított nyomozást az Orosházi Járási Ügyészség a Békés megyei mérgezéses esetek miatt – adta hírül mai sajtóközleményében a Békés Megyei Főügyészség.

Magyarország nem tanult a palagáz európai bukásából?

A Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) és a Levegő Munkacsoport (LMCS) elfogadhatatlannak tartja, hogy bármiféle hatástanulmány vagy szakértői, társadalmi egyeztetés nélkül, salátatörvényben akarja a magyar kormányzat sebtében drasztikusan csökkenteni a palagáz bányajáradékát. Ez ugyanis sem az energiabiztonságot, sem a lakosság érdekeit nem szolgálja.

A pécsi Fidesz tubesi rémálma lehet az atomtemető?

Igazi nemzeti együttműködés van kibontakozóban Pécsett, ahol a DK, az LMP, a Jobbik és jobboldali érzelmű civilek fogtak össze a nagyvárostól alig tíz kilométerre tervezett atomtemető ellen. A bodai létesítmény megvalósulása esetén igazi hungarikum lenne: sehol a világon nem tesznek magas aktivitású atomhulladékot százezres nagyváros szomszédságába.

Magához tér az energiahatékonysági piac?

Pozitív várakozással állnak az év legnagyobb építőipari szakvására elé az energiahatékonysági szektor képviselői, derül ki a Magyar Energiahatékonysági Intézet legfrissebb felméréséből. Legnagyobb problémának a bizonytalan gazdasági és változó jogszabályi környezetet, a finanszírozás hiányát és a rezsicsökkentés energiahatékonysági beruházásokat visszafogó hatását tartják.

Kitoloncolták az év emlőseit a reptérről

Nem kevesebb, mint 46 ürgét „toloncoltak ki” a Budapest Airport, a Kaposvári Egyetem és Kiskunsági Nemzeti Park szakemberei a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér területéről. A nagyszabású környezetvédelmi (és nem idegenrendészeti) akció célja az volt, hogy növeljék a repülőgép forgalom biztonságát és megóvják a fokozottan védett, Magyarországon őshonos rágcsálókat.

Megdöbbentő magyar rövidfilm

Vélemény

Fideszes rablógazdaság a nemzeti parkokban is!

Nem először érezzük az Orbán kormány egyes gaztettei kapcsán, hogy nem, hát ennél már nincs lejjebb, ennél nagyobb disznóságot képtelenség egyáltalán kitalálni. A Quaestor-botrány árnyékában mégis itt egy újabb intézkedés, egy, a földvagyonról szóló törvényjavaslat mögé bújtatott merénylet, ami katasztrofális és visszavonhatatlan károkat tud okozni minden egyes magyar embernek. tovább>>

Képgaléria ajánló

képZöld Szervezetek 20. Országos Találkozója 2.
képÁprilisi favágás Debrecenben
képAz év természetfotósa 2012 díjkiosztó

Sajtóközlemény

Újabb szakemberekkel erősít a Greenpeace

Szegfalvi Zsolt, a Greenpeace Magyarország eddigi vezetője a szervezet regionális adományszervezési igazgatójaként dolgozik tovább, helyét Schmidt Hajnalka veszi át. A csapathoz három új szakember is csatlakozik: Hevesi Flóra kommunikációs vezető, valamint Hunyadi Réka és Perger András klíma- és energiakampányosok. tovább>>

Kiadványfigyelő

könyvKalas György - Nyugat-dunántúli üvegzsebkönyv
könyvAntal Z. László - Klímaparadoxonok – Lehet-e harmónia a természet és a társadalom között?
könyvDINPI - Duna–Ipoly Nemzeti Park

Multimédia ajánló

Earth Day  Give Earth a HandEarth Day Give Earth a Hand
Erdőirtás pálmaolajértErdőirtás pálmaolajért
metánfingmetánfing

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés