Jó és szakképzett tündérek dolgoznak a városligeti Kis Botanikus kertben

Jó és szakképzett tündérek dolgoznak a városligeti Kis Botanikus kertben A Városliget egykori legszebb helye, a hajdani Kis botanikus kert egy hete még a világ szégyene volt. A járókelők messzire elkerülték a gazos, szemetes, bozótost. Ma pedig sétálók, üldögélők, kutyások, gyerekesek pihenőhelye....újra! Egy kis odafigyelés, egy kis szakértelem, egy kis akarás...és lám. Csodák vannak.

Repülne a paksi fűtőanyag?

Repülne a paksi fűtőanyag? A Népszabadság több forrásból megerősített információi szerint a magyar kormány a paksi atomerőmű jelenlegi folyamatos üzemanyag-ellátása érdekében egy olyan alternatív szállítási konstrukció kialakításán dolgozik, amelynek keretében a nukleáris fűtőanyagot légi úton szállítanák Magyarországra.


 

Nem akarja támogatni a kormány a közösségi kerteket

Nem akarja támogatni a kormány a közösségi kerteket A kormány nem fogja pályázatokkal támogatni a közösségi kertek kialakítását, mert nincs belőlük annyi országosan, hogy ez indokolt lenne – írta Lázár János egy írásbeli kérdésre adott válaszban.


 

Újabb milliárd az atomlobbinak

Az LMP a megújuló energiaforrások kutatását és egy ezzel foglalkozó kormánybiztos kinevezését kéri a kormánytól, miután megtudta: Aszódi Attila, a paksi erőmű bővítési biztosa és intézete több mint egymilliárd forintos megbízást kapott a Paksi Erőműtől és az MVM-től.

A 3-as metró csörte háttere

Több száz csuklós busznak kellene egymástól kőhajításnyira araszolnia Kispesttől Újpestig, hogy a főpolgármester által kilátásba helyezett leállítás esetén pótolni tudják a 3-as metrót. Ennél életszerűbb verzió a halaszthatatlan felújítás megkezdése, ám a zsíros koncon egyelőre marakodik a kormány és a főváros. A hvg.hu összeszedte az érdekeket és a szándékokat.

Hetedszer tisztult meg az Ipoly

Önkéntesek immár hetedszer tisztították meg a szeméttől az Ipoly 40 km-es szakaszát. A Magosfa Alapítvány múlt hétvégi akciójának célja az Alsó-Ipoly mente környezeti állapotának javítása, a helyi lakosok, döntéshozók valamint az idelátogatók szemléletformálása, és hasonló munkákra biztatása volt.

Jól megszívatták a zöld gazdákat

Augusztus végén lejárnak az úgynevezett AKG- támogatások, vagyis kimerül az az EU-s keret, amit zöldberuházásokra vehettek fel a gazdálkodók. A Miniszterelnökség új államtitkára július 10-én beismerte, hogy 2016. januárig a rendszer nem indul újra. Ő ugyan az EU-ra mutogatott, de valójában a magyar kormány felelőssége itt jóval nagyobb mint Brüsszelé. Nagy baj, hogy az elmúlt öt évben kifizetett AKG-s százmilliárdok egy része kidobott pénz lesz.

Új kilátó épül a Pilisben

A Pilisi Parkerdő Zrt. turisztikai fejlesztéseként egy hajdani geodéziai torony születik újjá kilátóként. A régóta tervezett új kilátót várhatóan már az őszi kirándulószezonban átadják a nagyközönségnek. A Budakeszi Vadasparkban holnap rendezik meg az Erdei Termékek Utcáját.

Energiahatékonyságban is lemaradóban

Bár az Európai Bizottság 30 %-os megtakarítást irányoz elő 2030-ra, a magyar kormány azonban egyelőre főleg csak ígértekkel támogatta az energiahatékonyságot, állítja a Magyar Energiahatékonysági Intézet.

Google Street View-n a Baradla-barlang

Már virtuálisan is bejárható az aggteleki Baradla-barlang egy szakasza, így bárki képernyője elől nézegetheti a pompás cseppköveket.

A zöldbárók Magyarországa

Vélemény

Mennyi marha, mind szembe jön velem

Nincs kétségem, Baán László eszes ember. És ügyes is. Aki kurzusokon átívelően képes pozícióban maradni, mi több, egyre feljebb kerülni, egyre nagyobb koncokat kiszakítani magának, az jól eligazodik a hatalomtechnikában is. Az MSZMP Társadalomtudományi Intézetéből Kövérhez hasonlóan jól átigazolt a Fideszhez, 1990–1994 között már a Fővárosi Közgyűlésben képviselte pártját, s zsenialitását mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az első Orbán-kormány alatti miniszteriális vezető pozícióit remekül átmentette a szocialista-szdsz-es koalíciós korszakba is. tovább>>

Hónap képei

NINCSEN szelektív gyűjtés! mióta a katasztrófa védelem gyűjti a hulladékotNINCSEN szelektív gyűjtés! mióta a katasztrófa védelem gyűjti a hulladékot
Ez mi?Ez mi?
Hajós utca sittHajós utca sitt
PilisvörösvárPilisvörösvár
MagányMagány

Képgaléria ajánló

képA Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Szegeden tartotta a Víz Világnap központi ünnepségét
képGyűrűfűi pillanatok
képGyarapodó botanikuskerti gyűjtemény Gödöllőn

Sajtóközlemény

Tudatos félrevezetés zajlik az AKG-val kapcsolatban

Az Agrár-környezetgazdálkodási támogatással kapcsolatban több súlyos csúsztatás terjed a sajtóban a program egy éves meghosszabbítására vonatkozó „Brüsszel által kínált lehetőség” figyelmen kívül hagyásáról és az AKG egyfajta gazdálkodóknak történő automatikus, jövedelempótló módon történő folyósításának kormányzati ellehetetlenítéséről. A kormányzat nem lehetetlenített el semmit és nem csúsztunk le semmiről- állítja a szakminisztérium. tovább>>

Kiadványfigyelő

könyvHeiling Média Kft. - A FÖLDGÖMB 2013/jún–júl.
könyvSeléndy Szabolcs - Gyakorlati biogazdálkodás 2.
könyv - Pusztadoktor magazin 2013 márc-ápr.

Multimédia ajánló

Earth Day  Give Earth a HandEarth Day Give Earth a Hand
Erdőirtás pálmaolajértErdőirtás pálmaolajért
metánfingmetánfing

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés