Humánus állatleölés Vivaldira?

Humánus állatleölés Vivaldira? Zenét is hallgathatnak azok a szarvasmarhák, amelyeket egy kanadai vágóhídon ölnek le. A ”humánus” állatleölési módszerek mellett kampányolók szerint még sosem volt akkora igény a jobb körülmények között nevelt és kíméletesen leölt állatokra, mint manapság. Az állatok jogai mellett érvelők viszont úgy vélik, hiába bánnak így az állatokkal, ha azokat ugyanúgy lemészárolják, mint sanyarúbb körülmények között élő társaikat.

Részben GMO mentes gyorsetető

Részben GMO mentes gyorsetető Elsőként vonja ki a világon a genetikailag módosított élelmiszereket kínálatából egy amerikai gyorsétterem lánc. A Chipotle hálózat azzal indokolja a döntést, hogy a GMO-k hosszú távú hatásai vitatottak és termesztésük súlyosan károsíthatja a környezetet. Az étteremlánc viszont a csirke- és a disznóhúsoknál várhatóan ezután sem tudja kiküszöbölni a GMO-hatást.


 

Új halálzónák az Atlanti-óceánon

Új halálzónák az Atlanti-óceánon Örvényekben képződő halálzónákat, azaz oxigénben szegény, valóságos hal- és növénytemetőnek számító területeket fedeztek fel német és kanadai kutatók az Atlanti-óceán északi részének trópusi vizeiben, több száz kilométerre Nyugat-Afrika partjaitól.


 

Környezetbarát hotelek: a világ 10 legjobbja

A globális felmelegedés problémaköre korunk egyik legvitatottabb tudományos témája és szinte minden embernek van véleménye róla. Ma már nem kérdés, hogy emberi tényezők siklatták ki bolygónkat a normális kerékvágásából. De hogyan vehetjük ki részünket a Föld megóvásából?

Rendszerváltás az energetikai munkaerőpiacon

A megújuló energiaforrások világszerte tapasztalható előretörése nem csak az energiaárak és a technológia, hanem a munkaerőpiac terén is komoly átalakulást hoz magával.

Paks 2 miatt maradunk le a napelemes forradalomról

Miközben a világban valóságos napelemes forradalom zajlik, a magyar kormány adóztatással és adminisztratív eszközökkel szorítja vissza a hazai napelemes piacot. Ha engednék a terjedést, értelmetlenné válna a paksi bővítés.

Tavaly 42 millió tonna e-hulladékot termeltünk

Öreg konyhai és fürdőszobai berendezések, irodai eszközök, TV-k, számítástechnikai és hírközlési kütyük alkotják a világon 2014-ben keletkezett 41,8 millió tonna elektronikus hulladékot - derült ki egy ENSZ Egyetem (UNU) által készített jelentésből.

Minden hatodik faj eltűnhet

Minél erősebben melegszik a Föld éghajlata, annál több faj halhat ki - állapította meg Mark Urban ökológus, a Connecticuti Egyetem munkatársa több mint 130 tanulmány elemzése nyomán.

Betiltatnák a Monsantót rákkeltő anyagaiért

Orvosok, tudósok és környezetvédők követelik Argentínában és Latin-Amerika más országaiban, hogy tiltsák be a Monsanto termékeit. A tiltakozás legújabb hullámában több mint 30.000 orvos és egészségügyi szakember csatlakozott a kezdeményezéshez.

Mobil kütyüink halálos ára

Abdul Salam most 18 éves. Napjait azzal tölti, hogy a ghánai Agbogbloshie szeméttelepén talált, a világ minden tájáról odahordott elektronikai hulladékokból égetéssel próbálja kinyerni az értékes nyersanyagokat. A mérgező anyagok miatt napokig tartó fejfájásai vannak, izzad és remeg.

Bukják földjüket a brazil őslakosok?

Vélemény

Jelölöm Zsák Ferencet az Európai Polgári Díjra

Az Európai Polgári Díjjal az Európai Parlament 2008 óta olyan embereket tüntet ki, akik kiemelkedően sokat tettek az európai alapértékek képviseletéért és megvalósításáért. A díj kitüntetettjére minden EP-képviselő javaslatot tehet. tovább>>

Képgaléria ajánló

képMegújul a Kolon-tó
képEnergiahatékonysági barométer
képBudafoki barlanglakások 2006 tavasz

Sajtóközlemény

Akkor most hol is van a parlagfüves pénz?

A Parlagfűpollen No Egyesület szerint megtartotta az FM a saját céljaira elkanyarított parlagfűpénz felét. Tavaly rekordközeli pollenkoncentrációt észleltek a mérőállomások. tovább>>

Kiadványfigyelő

könyvHeiling Média Kft. - A FÖLDGÖMB 2013 november
könyvTermészetBúvár Alapítvány - TermészetBúvár 2014/3
könyvKalas György - Nyugat-dunántúli üvegzsebkönyv

Multimédia ajánló

Earth Day  Give Earth a HandEarth Day Give Earth a Hand
Erdőirtás pálmaolajértErdőirtás pálmaolajért
metánfingmetánfing

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés