Drasztikus szélesszájú orrszarvú pusztulás

Drasztikus szélesszájú orrszarvú pusztulás Pénteken elpusztult a 34 éves Suni, az északi szélesszájú orrszarvúk családjának egyik utolsó tagja, így az alfajnak már csak hat képviselőjéről tudunk világszerte. A hím egy kenyai rezervátumban élte le utolsó napjait, de egy csehországi állatkertben született.

Miattunk lett gyilkos a bőregér

Miattunk lett gyilkos a bőregér Több mint ötezer áldozat, egy térség válsága és félelem az egész világon – nem kis teljesítmény ez egy parányi állat részéről. Pedig ma már biztosan tudjuk, hogy minden idők legnagyobb ebolajárványát egy denevér indította el. Először egy kétéves kisfiú és az édesanyja fertőződött meg. Temetésükön tucatnyian betegedtek meg, és a vírus elszabadult.


 

Glifozát a globális méreg

Glifozát a globális méreg Egy magyar laboratórium eredményei is megerősítették azokat az európai tapasztalatokat, amelyek szerint a glifozát nevű gyomirtó annyira elterjedt a Földön, hogy ma már az egész felszínt beborítja. A Wessling Hungary Kft. a magyarországi biotermékekben gyakran a határérték felett mérte a gyomirtószert. Emellett az is érdekes, hogy a glifozát és a GMO-k terjedése között arányosság figyelhető meg.


 

Drága a szélenergia? Nem! Az atomnál is olcsóbb

A szélturbinával termelt áram messze olcsóbb, mint szén- vagy gázerőművekkel előállítva egy friss összehasonlító energiapiaci elemzés szerint. Európában történelmi hagyomány nem beárazni az áramtermelés például egészségügyi hatásait.

A pihenés paradicsomának szemét oldala

A türkiz tengerről, a luxus apartmanokról és a fantasztikus strandokról készült maldív –szigeteki fényképeket mindenki szívesen nézegeti, hiszen annyira csodálatosak és egy életre szóló nyaralásra hívnak. Naponta 400 tonna hulladék termelődik, egy turista napi kb. 3,5 kilogramm szemetet "állít elő". Ami a katalógusokból kimarad: szeméthegyek a Maldív-szigetek egyes részein.

Egyre többen éheznek

Nap mint nap 805 millió ember éhezik világszerte, nagyon aggasztó, hogy mellettük 2 milliárd ember szenved az úgynevezett rejtett éhezéstől – derül ki a német NGO Welthungerhilfe legfrissebb jelentéséből.

Helikopteres teveirtás

Először igazolták, hogy igenis emberséges módszer helikopterről gyéríteni a túlszaporodott ausztrál teveállományt.

Putyin tigrise csirkeólban garázdálkodott

Öt csirkét is befalt egy gazda udvarán az a szibériai tigris, amelyet még a nyár elején Vlagyimir Putyin orosz elnök engedett szabadon, és most az északkelet-kínai vadászmezőkön kóborol - jelentette ma a Hszinhua kínai hírügynökség.

Súlyosan ráfizetünk a dugókra

Dollár-százmilliárdokban mérhető veszteségeket fognak okozni a legfejlettebb ipari gazdaságoknak a közúti közlekedési torlódások a következő 15 évben - jósolták londoni pénzügyi elemzők egy most ismertetett átfogó tanulmányukban.

Rekordszinten a tengerszint

Ausztrál tudósok szerint az elmúlt évszázad során nagyobb mértékben emelkedett a globális tengerszint, mint az elmúlt hatezer év bármely hasonló hosszúságú időszakában. A békét is veszélyezteti az éghajlatváltozás

Vegyszer helyett pókkal a malária ellen

Vélemény

Zöldfoci - organikus játéktér és kinetikus energiatermelés

Vannak országok ahol a sportág megújulása teljesen más dimenzióban mozog, mint az éppen regnáló szövetségi kapitány leváltásának vagy megtartásának kérdése. A focit is egyre inkább ostromolja a környezettudatos, fenntarthatósági paradigmákat előtérbe helyező szemlélet. tovább>>

Hónap képei

Pihenőpark és kerékpáros megálló lett a romos ház helyénPihenőpark és kerékpáros megálló lett a romos ház helyén
graffitis tanösvénygraffitis tanösvény
Vizibicikli út az Eger-patak medrébenVizibicikli út az Eger-patak medrében
Nagykanizsai jó példa a veszélyes hulladékok gyűjtéséreNagykanizsai jó példa a veszélyes hulladékok gyűjtésére
Hungarikum BubiHungarikum Bubi

Képgaléria ajánló

képZöld Szervezetek XIV. Országos Találkozója - fórum Persányi Miklóssal
képVigyázz a madárra! Elindult a WWF Magyarország új programja.
képÚjra teljes hosszában látogatható a Baradla-barlang

Sajtóközlemény

Változatlan cél hazánk GMO-mentessége

Továbbra is meg kell őrizni Magyarország genetikailag módosított élőlény (GMO)-mentességét, amelyet az új alaptörvény is megfogalmaz – hívja fel a figyelmet közleményében a Földművelésügyi Minisztérium (FM). Mindannyiunk feladata természeti értékeink megóvása tovább>>

Kiadványfigyelő

könyvTermészetfotó Magazin - Természetfotó Magazin 2013/3
könyvTermészetBÚVÁR Alapítvány - TermészetBÚVÁR 2013/3
könyvE-misszió - Süvöltő 2013/5

Multimédia ajánló

Earth Day  Give Earth a HandEarth Day Give Earth a Hand
Erdőirtás pálmaolajértErdőirtás pálmaolajért
metánfingmetánfing

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés