Noé bárkája a San Diegó-i fagyott állatkert

Noé bárkája a San Diegó-i fagyott állatkert A San Diegó-i állatkert 40 éve működő génbankja az utolsó remény lehet a világ néhány veszélyeztetett fajának. Amikor egy veszélyeztetett faj egyede elpusztul, a kutatók azonnal akcióba lendülnek, hogy mintát vegyenek belőle az intézmény "fagyott állatkertjének".

Vészesen alacsony a Bajkál-tó vízszintje

Vészesen alacsony a Bajkál-tó vízszintje A kritikus szintnél is alacsonyabb már a Bajkál-tó vízszintje. A szibériai Jenyiszej folyó vízgyűjtőjén található tó vízállása két centiméterrel alacsonyabb a hatóságok által minimumként megjelölt 456 méteres tengerszint feletti magassághoz képest.


 

India berobban a napenergetikába

India berobban a napenergetikába India Új és Megújuló Energia Minisztériuma öt év alatt 200 milliárd dollárnyi tőkét, illetve mintegy 300 külföldi és hazai céget kíván bevonni a megújuló-energetikai fejlesztésekbe. A korábban kitűzött, egyébként is merész célértéket sokszorosára növelve India 100,000 MW-osra bővítené napenergia kapacitásait 2022-re.


 

Üjabb pofon a klímaszkeptikusoknak

Először sikerült méréssel igazolni az üvegházhatás tényét. Egy újonnan közzétett kutatás eredményei megerősítették a laboratóriumi kísérletekkel és modellekkel már bizonyított feltevést: a légkörbe kerülő szén-dioxid melegíti a Föld felszínét.

Fukusimával csak a baj van

A helyi hatóságok és atomenergetikai szakértők a héten ellenőrzést tartottak Japánban, a földrengésben és cunamiban megrongálódott Fukusima-1 atomerőmű területén, ahonnan ismét radioaktív víz szivárgott az óceánba. Napi 350 tonnával emelkedik az itt összegyűlő sugárszennyezett víz.

Műanyagfalók a Nagy-korallzátony korallpolipjai

Új megfigyelések szerint a Nagy-korallzátony korallpolipjai bekebelezik az óceánban lévő apró műanyag törmelékeket. Ausztrál kutatók aggasztónak tartják a helyzetet, mert nem tudni milyen hatással járhatnak az emészthetetlen töredékek egészségükre és más tengeri élőlényekre.

Obama megfúrta a Keystone XL olajvezetéket

Megvétózta tegnap Barack Obama amerikai elnök a Keystone XL kőolajvezeték megépítésére vonatkozó törvényjavaslatot.

Magyar marhák palesztin halálmenete

Több ezer Európából származó szarvasmarhát vágtak le embertelen körülmények között Gázában, derült ki egy brit állatvédelmi szervezet, a CWF riportjából.

Hullámenergia az ausztrál tengerészgyalogosoknak

Működésbe lépett a világ első olyan energiafejlesztője, amely a tenger mélyére helyezett berendezések segítségével a hullámok energiáját használja fel. Emellett az erőmű a tengervízből édesvizet is gyárt.

Génmódosított élelmiszerek - a világ leggyűlöltebb ételei

A GMO génmódosított élőlényt jelöl, olyat, aminek a génállományát valamilyen kívánatosnak gondolt tulajdonság elérése érdekében módosítják. A GMO sok ellenzője szerint világméretű károkat okozhat az ilyen növények elterjedése. A támogatók is hasonló léptékben gondolkodnak, csak szerintük éppen hogy a világ gondjainak egy részére kínálhat jó megoldást a GMO.

Bukta: olajcégek fizették a klímaszkeptikust

Vélemény

A börtönt akarják elkerülni a kormánytagok Paks2 titkosításával

30 évig nem lenne megismerhető közérdekű adatként a paksi erőmű bővítésével kapcsolatos üzleti és műszaki adatok egy része egy módosítás értelmében, amelyet éles vita után mai ülésén fogadott el az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának kormánypárti többsége. tovább>>

Hónap képei

zöld telefonfülkezöld telefonfülke
Miért kell konténeres fa?Miért kell konténeres fa?
Fapusztítás a Vérmező mellettFapusztítás a Vérmező mellett
zöldülő tetőzöldülő tető

Képgaléria ajánló

képFakivágás a Kossuth téren
képZÖLD LÉ - környezetvédők demonstráltak egy zöld költségvetésért.
képAz antrax-fertőzéses tanya a Hortobágyi Nemzeti Parkban

Sajtóközlemény

Beindul a teljes budapesti csuklós hibridbusz-flotta

Megérkezett a 28 hibrid csuklós autóbuszból álló hibridbusz-flotta, ezért március 1-jétől immár a teljes állomány forgalomba áll Budapesten. A vadonatúj, Euro 6-os kibocsátási normának megfelelő, dízelmotorral szerelt, elektromos hajtással is rendelkező buszokkal a főváros útjain közlekedik Európa egyik legnagyobb csuklós dízel-elektromos hibridbusz-flottája. tovább>>

Kiadványfigyelő

könyvAgroinform kiadó - A magyar föld sorsa
könyvMagyar Közlekedési Klub - Vonattal 2014. augusztus MKK hírlevél
könyvAntal Attila - Ökopolitika, ideológia, baloldal

Multimédia ajánló

Earth Day  Give Earth a HandEarth Day Give Earth a Hand
Erdőirtás pálmaolajértErdőirtás pálmaolajért
metánfingmetánfing

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés