Merre tovább delfinhalászat?

Merre tovább delfinhalászat? Már nem csak vadásznák, tenyésztenék is a delfineket. A világ akváriumai és állatkertjei már nem veszik meg a japánok által élve elfogott tengeri emlősöket, ezért gondolkodnak a tenyésztés beindításáról.

Kína amazonaszi vasútja

Kína amazonaszi vasútja Brazília és Peru területén K-NY irányú várhatóan 5300 kilométer hosszú vasutat kínaiak építik 10 milliárd dollárért. Az Amazonas-medencét átvágó vasút zavarja majd a bennszülötteket, és környezetkárosító hatása is jelentős lesz az őserő irtása miatt.


 

Planktonok titkairól hullt le a lepel

Planktonok titkairól hullt le a lepel Kutatók közzétették a világóceánok planktonjainak eddigi legátfogóbb elemzését. Az apró élőlények számos tengeri állat, köztük a kék bálna táplálékául szolgálnak, és ők állítják elő a számunkra szükséges oxigén felét is.


 

Mentőöv a hajnani gibbonnak

Egy nemzetközi szakembergárda a Londoni Zoológiai Társaság vezetésével közzétette új jelentését, amely körvonalazza a hajnani gibbon megmentéséhez szükséges legfontosabb lépéseket.

Közgazdasági axiómákat boríthat a zöldforradalom

A félelmek ellenére az olajárcsökkenés semmilyen visszaesést nem eredményezett a megújuló energiatermelésben, a „zöldforradalom” így nem csak az energiapiacon, hanem a közgazdaságtanban is alaptételeket döntöget. A megújuló energiaforrások már nem csak hosszú távú környezetvédelmi hatásuk, hanem rövid- és középtávú üzleti potenciáljuk miatt is kiváló befektetésnek számítanak.

Kínai orvhalászok nyúlják le az afrikai halakat

Kína szépen lassan lehalássza Nyugat-Afrika partjait, és mindezt illegálisan teszi, minden előírást és szabályt felrúgva – közölte a Greenpeace.

Az olajszennyezés öli a delfineket

Megfagytak és legyőzték őket a fertőzések. Egy új kutatás szerint a Mexikói-öböl tömeges delfinpusztulása és a British Petroleum (BP) 2010-es olajkatasztrófája egyértelműen összefügg. A BP tagadja.

Így született az 57 kilós bébi

Egy 20 éves beluga bálna anya gond nélkül világra hozta nőstény gyermekét május 10-én, az amerikai anyák napján. Szülőakváriumi videó.

Tengeri olajszörny Kaliforniában

Egy csővezeték átszakadása miatt 80 ezer liter nyersolaj ömlött a tengerbe Kalifornia partjainál. A hatóságok nagy erőket mozgósítottak a 14 kilométeren elterülő, a népszerű Santa Barbara-i turistaparadicsom közelében történt olajszennyezés felszámolása érdekében.

Méhvédelmi méregtelenítés Amerikában

Közel 3 millió hektárnyi szövetségi földterületet alakítanak méhbarátabbá az Egyesült Államokban az egyre hanyatló méhpopulációk talpra állításáért. Az Obama-adminisztráció új terve a méheket érintő, több millió dollárral támogatott kutatásokra és a rovarirtószerek használatának visszaszorítására is kiterjed.

Már nyáron is jelentős a méhpusztulás

Vélemény

Mikor kell távoznia egy államtitkárnak?

Immár két hete annak, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium jogerősen pert vesztett a Kishantosi Nonprofit Kft-vel szemben, mert megsértette annak jó hírnevét. A biogazdaság elleni kormányzati bosszúhadjáratban főszerepet vállaló dr. Bitay Márton Örs államtitkár azonban még mindig nem vonta le a következtetést. tovább>>

Képgaléria ajánló

képTavaszi virágcsodák
képGazdátlan hortobágyi mérgek
képHód- visszatelepítés a Tisza tavon 2

Sajtóközlemény

A kaland házhoz jön

Tízállomásos országjáró túrára indult ma a Magyar Természettudományi Múzeum, hogy A kaland házhoz jön című projekt keretében a különböző települések lakóival jobban is megismertesse környezetük természeti kincseit. tovább>>

Kiadványfigyelő

könyvGera Pál - Hermelin előfordulási adatok 2013 szeptember - 2014 január
könyvRosta Gábor - Közösségi kertek
könyvHeiling Média Kft. - A FÖLDGÖMB 2014 november

Multimédia ajánló

Earth Day  Give Earth a HandEarth Day Give Earth a Hand
Erdőirtás pálmaolajértErdőirtás pálmaolajért
metánfingmetánfing

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés