Ismét előkerülnek a sárkányok?

Ismét előkerülnek a sárkányok? A Nature cikke szerint aggasztó jelek mutatnak a sárkányok feléledésére. A Greenfo-nál már 12 éve hírt adtunk a jelenségről, de senki se vett minket komolyan.

Áder szerint összefogás kell a klímaváltozás ellen

Áder szerint összefogás kell a klímaváltozás ellen Legalább a 3 legnagyobb károsanyag-kibocsátó: Kína, az USA és az EU összefogására van szükség a klímaváltozás hatásainak csökkentésére, ezzel párhuzamosan azonban fel kell készülnünk az egyre gyakrabban jelentkező katasztrófákra - jelentette ki Áder János Szegeden. Eldugták a tüntetőket Áder János elől


 

Az űrből sugározna energiát Kína

Az űrből sugározna energiát Kína Nem április elsejei tréfa, és ma még sci-fi kategória, de Kína hatalmas, napelemes erőművet építene az űrben - ez lenne az emberiség eddigi legnagyobb Földön kívüli beruházása - írta a Zsenmin Zsipao központi napilap.


 

Menekítik a disznódelfineket

A kínai hatóságok megkezdték a ritka rücskösfarkú disznódelfinek populációjának áttelepítését, hogy megvédhessék a Jangcéban élő, szennyezés, túlhalászat és sűrű közlekedés veszélyeztette fajt.

Fészekrablásra váltanak az éhes jegesmedvék

Ahogy a sarkvidéki tengeri jég évről évre egyre korábban indul olvadásnak, Norvégia és Grönland bizonyos részein a jegesmedvék hátrahagyják az úszó jégtáblákat a szárazföldért, és kedvenc táplálékukat, a fókákat a tengeri madarak tojásaiért.

Sötétbe borult a világ

A Föld órája elnevezésű globális kezdeményezés keretében több nagyváros nevezetessége is sötétbe borult egy órára. Lekapcsolták a világítást az Eiffel-toronyban, az Empire State Buildingen és a Vörös téren is.

Gyorsan olvadnak az antarktiszi jégpadok

Az Antarktisz körül lebegő jég egy új kutatás adatai szerint közel 20 százalékkal elvékonyodott, ezzel zsugorítva azt a védfalat, amely meggátolja a déli kontinenst borító gleccserek maradandó összeomlását.

Termeszinváziót hoz a klímaváltozás?

A legpusztítóbb termeszfajok közül kettő olyan hibrid kolóniákat hozott létre Florida déli részén, amelyek a normálisnál kétszer gyorsabban terjeszkednek - állapították meg amerikai kutatók. A klímaváltozás állhat a háttérben.

Costa Rica követendő megújulása

Környezetvédelmi mérföldkövet ért el Costa Rica, a közép-amerikai állam idén eddig csak megújuló energiából fedezte energiaszükségletét. Tavaly az áramellátás 6 százaléka származott megújuló energiából.

30 elefántot mészároltak le Kongóban

Elefántcsontra éhes orvvadászok mintegy 30 elefánttal végeztek egy kongói nemzeti parkban az utóbbi két hétben. A park közleménye valószínű elkövetőként a szudáni milíciát említette meg. A Garamba Nemzeti Park bejelentése időben egybeesik a vadvédelmi szakemberek botswanai csúcstalálkozójával, ahol elhangzott, hogy az elefántok az orvvadászat függvényében néhány évtized múlva kihalhatnak.

Gyorsulva lassul a Golf-áramlat

Vélemény

Fazekas miniszter: szakértő, keresztapa, történész, megtekintő, pártfogó

Most, hogy újra előtérbe került a Fazekas Sándor Földművelésügyi miniszterünk, aki minden a bizonyíték, figyelmezetés ellenére erővel pozícióban tartotta az azóta letartóztatott Kiss Szilárd ’keleti nyitás’ bűnöző lobbistát, érdemes végigvenni a kitűnő miniszter néhány nagy pillanatát az elmúlt évekből. tovább>>

Képgaléria ajánló

képKiállítás gyűjtemény nélkül?
képNyílt nap a csatornában
képÖkoexpedíció ismét Veszprémben

Sajtóközlemény

Mától él a 2015. évi Zöld Forrás pályázat

A Földművelésügyi Minisztérium ma meghirdette a 2015. évi Zöld Forrás pályázatot. A 70 milliósra apadt keretre csak közhasznú szervezetek jelentkezhetnek április 30-ig, korunk környezetbarát elektronikus lehetőségeinek megfelelően kizárólag papír alapon postai úton. tovább>>

Kiadványfigyelő

könyvHeiling Média Kft. - A FÖLDGÖMB 2014 október
könyvFöld Napja Alapítvány - A világ helyzete 2013 - Van még esély a fenntarthatóságra?
könyvVéghely Tamás - Napelemes rendszerek villamos berendezései

Multimédia ajánló

Earth Day  Give Earth a HandEarth Day Give Earth a Hand
Erdőirtás pálmaolajértErdőirtás pálmaolajért
metánfingmetánfing

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés