Veszélyben a páratlan kenyai erdőség

Veszélyben a páratlan kenyai erdőség Új keletű veszély fenyegeti az Arabuko-Sokoke erdőséget, a kelet-afrikai partmenti erdőség legnagyobb, még védelem alatt álló területét: olaj- és gázkitermeléssel kapcsolatos szeizmológiai vizsgálatok.

Anyagilag is megtérül a természeti értékek védelme

Anyagilag is megtérül a természeti értékek védelme A természeti világörökség helyszínei hozzájárulnak az emberei jólét, a gazdaság és a klímastabilitás fenntartásához - derül ki a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) új tanulmányából.


 

Megnyerte a lepkepert a másfél milliárdra perelt kokadi gazda

Megnyerte a lepkepert a másfél milliárdra perelt kokadi gazda Kárt nem okozott és jogellenes magatartást sem tanúsított az a kokadi gazda, aki az ügyészség szerint cserjeirtással 10 milliárd forint eszmei értékű lepkét semmisített meg, ezért 1,5 milliárd forint kár megtérítéséért perelték - közölte a mai tárgyalás után az alperes jogi képviselője az MTI-vel.


 

Kieszünk négy fajt?

Az ínyenceknek "köszönhetően" hamar lekerül a japán és hongkongi étlapokról a keleti kékúszójú tonhal, az amerikai angolna, a kínai gömbhal és a kínai kobra.

80 farkas kilövésére adtak engedélyt Szlovákiában

Állatvédő szervezetek tiltakozása dacára az idén ismét adott ki engedélyeket farkasok kilövésére a szlovák földművelésügyi minisztérium. A Szlovák Vadászkamara által nyilvánosságra hozott kvótából kiderül, hogy a tárca az idei vadászszezonra 80 farkas kilövését engedélyezte.

Spanyol haditengerészet kontra Greenpeace

Félelmetes videót tett közzé a Greenpeace környezetvédő szervezet legutóbbi, a Kanári-szigetek közelében tartott akciójukról. A felvételen az látszik, hogy az aktivisták hajóit két hadicsónak majdnem felborítja, felökleli. Az aktivisták közül egy a vízbe esett, és a lába is eltört, mások könnyebben megsérültek.

Cserjeirtás, gyeprekonstrukció és új tanösvények

Természetvédelmi projekt indul a Duna-Ipoly Nemzeti Parkban. A száraz gyepek megőrzése Közép-Magyarországon LIFE+ Nature pályázat keretében 650 hektáron végeznek természetvédelmi munkákat.

Bivaly szemle

A Körös-Maros Nemzeti Park Dévaványai-Ecsegi puszták területi egységére látogatott a napokban Marticsek József, a Magyar Bivalytenyésztők Egyesületének ügyvezetője. A szokásos éves bivaly szemle keretében az elmúlt évben elvégzett tenyésztési feladatokról és a jövőbeni elképzelésekről is szó esett.

Vadőr mérgezte a ragadozómadarakat

Anglia eddigi legsúlyosabb ragadozómadár mérgezési esetében egy vadgazdálkodót találtak bűnösnek védett faj szándékos megölésében, miután 9 egerészölyvet találtak nála bezsákolva egy helyi fácántelepen.

Új nemzeti parkkal védenének egy ritka oposszumot

Új nemzeti park létrehozásával védené a Leadbeater-oposszumokat Victoria állam területén, Ausztráliában David Attenborough és Jane Goodall.

Magyar természetvédelem – élt 40 évet?

Vélemény

A korrupció olyan, mint a fekete lyuk

Magyarországon a korrupció intézményesült, és egyre inkább központosult hálózatként viselkedik - mondja Fazekas Mihály korrupciókutató a portfolio.hu-nak. A Cambridge-i Egyetem kutatója szerint ha nem figyelünk, Paks a korrupció melegágya lehet. tovább>>

Hónap képei

Vizibicikli út az Eger-patak medrébenVizibicikli út az Eger-patak medrében
Nagykanizsai jó példa a veszélyes hulladékok gyűjtéséreNagykanizsai jó példa a veszélyes hulladékok gyűjtésére
Hungarikum BubiHungarikum Bubi
Szelektív túltöltveSzelektív túltöltve
Váci út állattetemek a strand felé vezető út menténVáci út állattetemek a strand felé vezető út mentén

Képgaléria ajánló

képAz év rovara 2011: hétpettyes katica
képBarátságos Aggteleki-karszt
képFenntartható vidékfejlesztési konferencia Vácon 2

Sajtóközlemény

Ki ellenőrizheti a kishantosi földpályázatokat, ha a bíróság sem?!

A Pesti Központi Kerületi Bíróságon tegnap első fokon vesztett a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ Nonprofit Közhasznú Kft. a magyar állam és a Nemzeti Földalapkezelő (NFA), valamint az egyik nyertes bérlő ellen indított perben. A Greenpeace Magyarország szerint a döntés teljességgel megalapozatlan és elfogadhatatlan. tovább>>

Kiadványfigyelő

könyvTermészetfotó Magazin - Természetfotó Magazin 2013/3
könyvKerényi Nagy Viktor, Farkas Noémi Barbara, Zsoldos Árpád - A Tabáni Tanösvény
könyvHeiling Média Kft. - A FÖLDGÖMB 2013 november

Multimédia ajánló

Earth Day  Give Earth a HandEarth Day Give Earth a Hand
Erdőirtás pálmaolajértErdőirtás pálmaolajért
metánfingmetánfing

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés