|

A Környezetvédelmi Újságírók Társasága tevékenységét támogathatja az SZJA 1 százalékával. Adószámunk: 18085882-1-43. Közhasznú egyesületünk bevételeit honlapunk naprakész üzemeltetésére fordítjuk.
|
|
|
|
 |
 |
| Fórumunkat csak regisztrált felhasználóink
vehetik igénybe. Kérjük, a fórumok használatához
jelentkezzen be, vagy amennyiben még nem regisztrált
tagunk, regisztrálja
magát! |
 |
 |
|
| Korábbi hozzászólások |
 |
| Név: |
Bársony Róbert |
| Időpont |
2007. jún. 12. 14:26 |
| Hozzászólás |
Ha pedig Te lennél valaha a Miniszter, akkor az államtitkári pozíció kiosztásánál gondolj rám is...
Aki nem álmodozik, az már nem is él... |
| | |
|
|
Bársony Róbert |
| Időpont |
2007. máj. 31. 11:33 |
| Hozzászólás |
Előtted a jövő, az álmaidat megvalósíthatod---erre adott az új miniszter személye is. Kitartás... |
| | |
|
|
Bársony Róbert |
| Időpont |
2007. máj. 31. 11:31 |
| Hozzászólás |
Péter!
Ez túlzás!
25 év szolgálati viszony után, alezredesi rendfokozattal,fiatalon szolgálati nyugdíjba kerültem a HM-ből, így már csak egy PhD.képzés tud a továbbiakban motiválni...És a környezetvédelemért való tenniakarás bármi áron.... |
| | |
|
|
Szűcs Péter |
| Időpont |
2007. máj. 24. 19:49 |
| Hozzászólás |
Köszönöm a jókívánságot! Már csak azért is nagy dolog, hogy ilyen szép sorokat kaptam, mert utána néztem a neten, hogy Ön milyen nagy szaktekintély a honvédségnél.
Üdvözlet! |
| | |
|
|
Bársony Róbert |
| Időpont |
2007. máj. 24. 13:26 |
| Hozzászólás |
Péter!
Érj célba és harcolj az előrejutásért, de néha tekints hátra is! Sok sikert! |
| | |
|
|
Szűcs Péter |
| Időpont |
2007. máj. 7. 19:35 |
| Hozzászólás |
Tisztelt Róbert!
Azért szeretek fórumozni, mert ilyen tiszta, egyértelmű gondolatokat kapok, mint amit utoljára is írt. bevallom, még soha nem gondoltam úgy a karrierépítésre, hogy az nekem árthat. De igaza van, ezt néhány mondatban jobban leírta, mint eddig ezt bárki azok közül, amiket én olvastam.
Persze ennek ellenére továbbra is karriert szeretnék építeni, de ezentúl ezzel kapcsolatban az is eszembe fog jutni (remélem), hogy nem árt néha megállni és kifújni a levegőt.
Szűcs Péter |
| | |
|
|
Bársony Róbert |
| Időpont |
2007. ápr. 19. 11:37 |
| Hozzászólás |
Nem akarok a fogyasztói társadalom egyre megújúló szegmenseiért robotoló, munkamániás és stresszes egyedek közé tartozni,akik a nagy kapkodásban tönkreteszik a környezetünket és a közlekedésben sem vigyáznak ránk.Inkább 75 éves koromig tanulok,publikálok.
A termelés növekedése állandó stressz forrása.Arra kényszeríti az embereket,hogy keményebben dolgozzanak, ezzel lehetővé téve,hogy megengedhessék maguknak a rendszer által biztosított "új" javak soha véget nem érő áradatának megvásárlását. Azt az illúziót kelti a magasabb GDP, hogy az emberek egyre jobban, gondtalanabbul élnek, holott valójában egyre hosszabb ideig dolgoznak. Lemondanak valamiről, aminek nincs ára(szabad idő), olyan értékért, aminek ára van(munkaidő).
A boldogságunk nem a GDP nagyságától függ... |
| | |
|
|
Bársony Róbert |
| Időpont |
2007. ápr. 17. 12:34 |
| Hozzászólás |
Péter!
A megoldás Te vagy, csak mielőbb kerülj megfelelő pozicióba!!!
Kardlappal kell utat vágnunk az őserdőben, de ez egy értelmes cél. |
| | |
|
|
Szűcs Péter |
| Időpont |
2007. ápr. 16. 16:27 |
| Hozzászólás |
De mi lesz az? Ez ideológia szerintem is, de utat mutat. Csak 1 órára lehetnék látnok, hogy megtudjam, helyes-e az irány, és ha igen, lesz-e továbblépés. Biztosan lesz jobb koncepció, mint a fenntartható fejlődés, de mikor? Időben lesz jobb, vagy már akkor túl késő lesz beújítani?
Picit más: Most értem a végére az ENSZ Környezet és Fejlesztés Világbizottság KÖZÖS JÖVŐNK című 1987-ben megjelent jelentésének. Nem tudom hová tenni magamban. Szinte semmi konkrétum nem található benne.Ajánlásokat tesz, de anélkül, hogy konkrét támpontot adna. Sugárzik belőle a jóindulat és szociális érzékenység. De hiányzik belőle A MEGOLDÁS minden téren. |
| | |
|
|
Bársony Róbert |
| Időpont |
2007. ápr. 16. 10:56 |
| Hozzászólás |
Tisztelt Szűcs Péter!
"A környezetvédelmi problémákat a fejlődés, illetve a növekedés okozza (gazdasági növekedés). Tehát, ha valaki meg tudná állítani a környezeti problémákat, akkor az a gazdasági növekedést és fejlődést állítaná meg. Mivel erről szó sem lehet, sok évvel ezelőtt bevezették a fenntartható fejlődés fogalmát. Szóval, a környezetvédelem célja a környezeti elemek védelme a fenntartható fejlődés elérése érdekében. A Világ egyetlen népe sem akar megállítani semmit sem, mert az a jelenlegi technológiák alkalmazása és az emberiség mérete miatt egyenlő lenne a világgazdaság összeomlásával. Annak pedig nemhogy környezetvédelem lenne a végső eredménye, hanem teljes pusztulás. "
...a fenntartható fejlődés ideológiája sem örök, mint ahogy semmi sem az, tehát ezt is fel fogja válltani előbb-utóbb egy másik.
|
| | |
|
|
Bársony Róbert |
| Időpont |
2007. ápr. 16. 10:47 |
| Hozzászólás |
Tisztelt Szűcs Péter!
Királyi módon megtalálod a réseket egy szándék útvesztőin, de a magyarok annál inteligensebbek, hogy a környezetvédelmi eszmék megrekedjenek az osztrák-magyar határon és ez független az anyagi helyzettől.
A nyugdíjkorhatárral való "sakkozás" valóban feszültté teszi az érintett korosztályt, de a fiatalabbakat is, hisz a korkedvezményes és a szolgálati nyugdíj vonatkozásában ők is érintettek.
A sopánkodások és a nehézkes ügyintézések, eredménytelen levelezgetések ismerősek-talán ezért kell más formáját megtalálni a célok érvényesítéséhez. |
| | |
|
|
Szűcs Péter |
| Időpont |
2007. ápr. 15. 17:4 |
| Hozzászólás |
Tisztelt Bársony Róbert!
Érdekel a politika, és hiszem, hogy a környezetpolitika a jövőben sokkal nagyobb teret fog nyerni a mostaninál. De, azt gondolom, hogy környezetvédelmi programmal nemhogy nálunk, de sokkal gazdagabb országban sem lehet megnyerni az emberek bizalmát. A választóknak biztonságot, több jövedelmet és munkahelyet, alacsonyabb nyugdíjkorhatárt és egyrejobb szociális juttatásokat kell ígérni elsősorban...még akkor is ha ezekből semmi sem teljesül. Ehhez képest, ha Ön, vagy bárki más kiállna és arról beszélne miket fog eléírni a környezetvédelemben, akkor a szűk családon kívül egyetlen szavazóra sem számíthatna. És még csak haragudni sem lehetne ezért, hiszen (mondjuk meg őszintén!) senkit nem érdekel a környezetvédelem, amíg napi filléres gondokkal küszködik. Sőt, a szegényebb népek mindig elégedettebbek környezetükkel, mint a jómódban élők. Nem véletlen, hogy a legnagyobb környezetvédelmi szószólók Európában a gazdag északi népek.
Arról nem is beszélve, hogy kishazánkban az utca emberének halvány fogalma sincs arról mi is az a környezetvédelem...na jó, annyit tud, hogy milyen csúnya dolog eldobni a szemetet -és miközben erre gondol, már el is ejtett egy csikket. Mert bizony ilyenek vagyunk. Sopánkodunk reggeltől estig, miközben nem akarunk változtatni rossz szokásainkon. |
| | |
|
|
Bársony Róbert |
| Időpont |
2007. ápr. 12. 13:11 |
| Hozzászólás |
Korunk újfajta függőségi problémája a munkamánia. A teljesítmény centrikus iskolarendszerben edződött, bizonyítani, megfelelni, sikert, elismerést learatni szándékozók, a munka világába is magas motivációkkal lépnek be. Időt, energiát nem sajnálva végzik napi tevékenységüket. A munka és a teljesítmény, az önértékelést leginkább támogató életszférává válik.
A munkatevékenység magabiztossága kontrasztba kerülhet a magánélet bizonytalanságaival, kudarcaival. A munkahelyen önálló, döntésképes, határozott és ügyes férfi vagy nő, személyes életterében szorongóvá, kishitűvé, labilissá válhat. A nagyobb arányban férfiakat érintő problémától szenvednek a partnerek, házastársak, gyerekek, és nem ritkán az illető maga is.
Az életminőség pedig csak élhető környezetben javulhat.
A Zöldeké a jövő!!!!!!
|
| | |
|
|
Bársony Róbert |
| Időpont |
2007. ápr. 12. 13:5 |
| Hozzászólás |
A német és az osztrák példa alapján. Ennek legalább lenne kézzelfogható haszna. Nekem a két nagy párt egymást kioltó veszekedéseitől emelkedik a vérnyomásom... |
| | |
|
|
Meizner Tibor |
| Időpont |
2007. ápr. 12. 10:40 |
| Hozzászólás |
Zöld Párt: Egy zöld párt csak úgy érhetné el az öt %-ot, ha lenne a zöldek közt teljes összefogás! Ami, ugye nincs! :(
Na ez itt a nagy baj, kérem! Meg talán nem is párt kéne, met a párt szó hallatán felmegy a vérnyomása a legtöbb embernek. Inkább valami szövetségkéne, csak kérdés, hogy ezt hogyan finanszírozza az állam???? |
| | |
|
|
Bársony Róbert |
| Időpont |
2007. ápr. 12. 10:16 |
| Hozzászólás |
Nekem tetszik, ha valaki sokat dolgozik (nem fölösleges tevékenységre gondolok), mellette tanul, diplomákat, doktori fokozatot szerez--csak legyen koncepciója, karrieríve és lehetősége a taposás és alattomos szúrkálódások helyett természetes úton érvényesülni és szeresse, amit csinál. Sajnos a munkaidők nagy része, tisztelet a kivételnek felesleges tevékenységekkel telik. |
| | |
|
|
Bársony Róbert |
| Időpont |
2007. ápr. 12. 9:55 |
| Hozzászólás |
Elérheti-e a "tervezett" Zöld párt az 5%-ot? |
| | |
|
|
Bársony Róbert |
| Időpont |
2007. ápr. 12. 9:53 |
| Hozzászólás |
Csak arra voltam kíváncsi, hogy mekkora az a legkisebb összeg, ami mellett már a szabadidőt választod a munkás - rabszolgasors helyett.
Amerikai felmérés a szabadidő értékét a munkabér felére taksálja...
|
| | |
|
|
Németh András |
| Időpont |
2007. ápr. 5. 10:37 |
| Hozzászólás |
Viszont ha be tudod bizonyítani hogy azzal hogy neked biztosítanak heti egy napot egy tetszőles fitynesz-velnyesz szállodában teljes ellátással összesen havi plusz 100000 rúpiáért és te akkor a maradék napokban vállalod hogy mint egy güzüegér megkeresel neik vagy havi + 250000-et ugyanabból a rúpiából, akkor ha van eszük elgondolkodnak. De ilyen meg kevés van :( |
| | |
|
|
Németh András |
| Időpont |
2007. ápr. 5. 10:33 |
| Hozzászólás |
Kicsit kezdünk elrugaszkodni a valóságtól, vagy ki akarsz likadni valahova.
No a kérdés már úgy szól hogy nekem mennyit ér ha nem dolgozom egy hónapig? Biztos ér valamennyit, csak az a gáz hogy nem tudom megfinanszírozni még úgy sem azt hogy nem dolgozom ha külön azért hogy nem dolgozom nem fizetek. Az a rohadt hasam :)
De amiről eredetileg szólt az én hozzászólásom hogy mennyit ér ez azoknak akik téged dolgoztatnak? Ez pedig már atól függ hogy ta a 100 ezres fizuddal mennyi hasznot termelsz? Ha csak here-vere akkor csak úgy éri meg ha valakik valahogy ezt megfinanszírozzák a fejeseknek, ha viszont tényleg van hozzáadott érték a munkádban akkor abból kivonjuk a rád költött összeget és az adja hogy mennyi rajtad a haszon. Ha nem dolgozol akkor ezt a hsznot nem termeled, szóval nem csorog a lé a zsebekbe a fejeseknél és ezt ők nem kedveleik vala! |
| | |
|
|
|
| |
|