Regisztráció és bejelentkezés után írja meg véleményét, de bejegyzése előtt olvassa el általános felhasználói feltételeinket itt.
Általános felhasználási feltételek

Érdemes-e interneten környezetvédelmi ismereteket terjeszteni?

Amras
2012.09.25. 10:08
Szerintem egyértelmű "igen" a válasz, de feltételezem, hogy az oldal látogatóinak többsége is így gondolja. Vagyis egy ilyen specializált oldalon nem tartom valószínűnek, hogy ebből parázs vita alakulna ki (és ebből kifolyólag van a pangás a témában). ;)

Naturland
2012.09.23. 18:12
Nos,itt az eklatáns példa arra amit előző hozzászólásomban írtam.Nem hemzsegnek e fórumban az észrevételezők... Sajnos.

Pedig ha valamikor, akkor most igencsak a centrumban kellene hogy legyen a környezetünk védelme és az azokra történő reagálás.

Naturland
2012.07.14. 18:42
Mindenféleképpen érdemes és hasznos, annak dacára,hogy a magyar lakosság nagy százalékát /szerintem/ nem igen foglalkoztatja az ökológia helyzet, sem az itthoni, sem pedig a globális,a földünket érintő helyzet. Ez egy kicsit elszomorító,de
részben érthető,csak nézzük meg a politikai és gazdasági helyzetünket és ez gondolom sok mindent megmagyaráz.
A fásultság,a kilátástalanság bizonyára mérvadó ebben a helyzetben is.

walaki
2012.06.08. 17:47
Napjainkban egyre fontosabb információforrás az internet. Sok mindent megtalálhatunk itt: híreket, rég nem látott barátokat, játékokat, stb. Miért ne találhatnánk meg a környezetvédelmi ismereteket is? A környezetvédelmi ismeretterjesztést nagyon fontosnak tartom, mert a környezetvédelem alapvető a Föld és az emberiség megmaradásának szempontjából, de a legtöbb ember még keveset tud a környezetvédelemről, és részbe ezért, részben lutastágból nem kellően környezettudatos. Ezért van szükség ismeretterjesztésre, hogy növeljük az emberek környezettudatosságát. Éa ha ezt kombináljuk a napjainkban egyre jobban terjedő információforrással, az internettel, akkor talán több emberhez eljuthatnak a környezetvédelmi ismeretek, jobban növekszik az átlagemberek környezettudatossága. De a kérdés mégis összetett, több szintje van, és ezek a következők:

1. Érdemes-e védeni a környezetet?
2. Ha már védjük a környezetet: érdemes-e másokat is meggyőzni erről? Érdemes-e terjeszteni a környezetvédelmet?
3. Ha terjesztjük a környezetvédelmet, akkor érdemes-e ezt az interneten megtenni?
4. Mi lehet az internetes ismeretterjesztés legjobb, leghatékonyabb formája? Saját honlap? Internetes fórum? Blog? Valami más? (Nekem környezetvédelmi blogom van, ott szoktam környezetvédelmi ismereteket terjeszteni.)

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Szeretne cikket írni? Megosztaná véleményét? Itt megteheti!
Felhasználóbarát honlap
Kiváló Magyar Tartalom
Járjon zöld szemmel! Küldje be fotóit itt!

hirdetés