Regisztráció és bejelentkezés után írja meg véleményét, de bejegyzése előtt olvassa el általános felhasználói feltételeinket itt.
Általános felhasználási feltételek
Érdemes-e interneten környezetvédelmi ismereteket terjeszteni?
Amras
2012.09.25. 10:08
Szerintem egyértelmű "igen" a válasz, de feltételezem, hogy az oldal látogatóinak többsége is így gondolja. Vagyis egy ilyen specializált oldalon nem tartom valószínűnek, hogy ebből parázs vita alakulna ki (és ebből kifolyólag van a pangás a témában). ;)
Naturland
2012.09.23. 18:12
Nos,itt az eklatáns példa arra amit előző hozzászólásomban írtam.Nem hemzsegnek e fórumban az észrevételezők... Sajnos.
Pedig ha valamikor, akkor most igencsak a centrumban kellene hogy legyen a környezetünk védelme és az azokra történő reagálás.
Naturland
2012.07.14. 18:42
Mindenféleképpen érdemes és hasznos, annak dacára,hogy a magyar lakosság nagy százalékát /szerintem/ nem igen foglalkoztatja az ökológia helyzet, sem az itthoni, sem pedig a globális,a földünket érintő helyzet. Ez egy kicsit elszomorító,de
részben érthető,csak nézzük meg a politikai és gazdasági helyzetünket és ez gondolom sok mindent megmagyaráz.
A fásultság,a kilátástalanság bizonyára mérvadó ebben a helyzetben is.
walaki
2012.06.08. 17:47
Napjainkban egyre fontosabb információforrás az internet. Sok mindent megtalálhatunk itt: híreket, rég nem látott barátokat, játékokat, stb. Miért ne találhatnánk meg a környezetvédelmi ismereteket is? A környezetvédelmi ismeretterjesztést nagyon fontosnak tartom, mert a környezetvédelem alapvető a Föld és az emberiség megmaradásának szempontjából, de a legtöbb ember még keveset tud a környezetvédelemről, és részbe ezért, részben lutastágból nem kellően környezettudatos. Ezért van szükség ismeretterjesztésre, hogy növeljük az emberek környezettudatosságát. Éa ha ezt kombináljuk a napjainkban egyre jobban terjedő információforrással, az internettel, akkor talán több emberhez eljuthatnak a környezetvédelmi ismeretek, jobban növekszik az átlagemberek környezettudatossága. De a kérdés mégis összetett, több szintje van, és ezek a következők:
1. Érdemes-e védeni a környezetet?
2. Ha már védjük a környezetet: érdemes-e másokat is meggyőzni erről? Érdemes-e terjeszteni a környezetvédelmet?
3. Ha terjesztjük a környezetvédelmet, akkor érdemes-e ezt az interneten megtenni?
4. Mi lehet az internetes ismeretterjesztés legjobb, leghatékonyabb formája? Saját honlap? Internetes fórum? Blog? Valami más? (Nekem környezetvédelmi blogom van, ott szoktam környezetvédelmi ismereteket terjeszteni.)