A rovat kizárólagos támogatója

Oregon állam hal- és vadgazdálkodási hatósága törvényt alkotott arról, hogy a vadászok milyen gyakran kötelesek a kihelyezett csapdákat ellenőrizni. Az államban eddig erre semmilyen rendszabály nem volt, így gyakran előfordult, hogy egy-egy állat szép lassan elpusztult az őt fogvatartó szerkezetben; ha nem a vérszagra gyűlő ragadozók végeztek vele, akkor a vérveszteségbe, a stresszbe vagy a szomjúságba halt bele borzasztó kínok között. A csapdába esett állatok gyakran megőrülnek, sőt, saját végtagjaikat is lerágják, csak hogy kiszabaduljanak.
Sajnos az új oregoni törvények a leglazábbak az Egyesült Államokban, így az állatvédők nem örülhetnek. A jogszabályok értelmében mostantól a csapdázók minden 76 órában kötelesek ellenőrizni a csapdákat és eltávolítani belőlük a prérifarkasokat, rágcsálókat és madarakat, “abban az esetben, ha nincs sem mezőgazdasági, sem jószág veszteség”. Ellenkező esetben elegendő a 7 naponta történő ellenőrzés a magántulajdonú földeken. Azokat a csapdákat, melyek várhatóan az állat halálát okozzák, kivétel nélkül 30 naponta kötelesek csak ellenőrizni.
Az állatvédők azt szeretnék, ha minden csapdára legalább a 48 órás maximum vonatkozna. Harminc államban minden csapdafajtát 24 óránként kötelesek ellenőrizni a kihelyezők.
2004.február 9.
forrás:www.zoldmagazin.com>>>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás