Hirdetés

Az Európai Zöld Pártok Föderációjának tagpártjai aláírták az Európai Zöld Párthoz való csatlakozásukat. A Zöld Demokraták Szövetsége részéről a dokumentumot a párt elnöke, Droppa György írta alá. A közelgő EP választásokon a 25 EU tagországban, az Európai Zöld Párt közös kampányt indít, ennek magyarországi listavezetője Farkas Bertalan, az Űrhajós Szövetség környezetvédelmi bizottságának alelnöke vezeti.

Az Európai Zöld Párt néven – European Greens – létrehozott új szervezet nem előzmények nélküli – hívja fel a figyelmet a magyarországi Zöld Demokraták Szövetsége. Az európai parlamentbe bejutott – a fenntartható fejlődésben és a környezet védelmében elkötelezett – képviselők már több éve megalakították képviselőcsoportjukat, mely az Európa Parlament leggyorsabban növekedő pártcsaládjának bizonyult, s amelynek jelenleg 45 tagja van.

A politikai együttműködés mellett 1993-ban megalakult az Európai Zöld Pártok Föderációja (EFGP), amely soraiba fogadta a nem uniós országok zöld pártjait is. Eme 32 tagpártot számláló föderációnak tagja 1994 óta a Zöld Demokraták Szövetsége, amely akkor még – a Droppa György által vezetett – Zöld Alternatíva néven csatlakozott. Az Európai Zöld Pártot elindító kongresszus is megmutatta Európának, hogy a határokon átnyúló, mindennapi életünket átszövő politikai, környezeti, gazdasági és biztonsági problémákat ma már nem lehet csak nemzeti keretek között kezelni.
2004.02.26.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás