Hirdetés

2004 április 22-én kiosztották az idei Pro Natura díjakat. kÉPRIPORTUNK INNEN ELÉRHETŐ

A DÍJKIOSZTÓ FOTÓI A SAJTÓSZOBA OLDALUNKON LÁTHATÓK>>>>

Dr. Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter a Föld Napja alkalmából Pro Natura Díjat adományoz

A Hortobágyi Nemzeti park komplex élőhely- és tájrehabilitációjának megvalósításában, a terület világörökség címének megszerzése érdekében végzett munkája elismeréseként Dr. Aradi Csabának, Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság igazgatójának.

Egyetemi oktatói és kutatói tevékenysége, különösen Magyarország természetes növényzeti örökségének megtartása, illetve a vizes élőhelyek megőrzése érdekében végzett munkája elismeréseként Bozsóné Dr. Margóczi Katalinnak, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi Kar egyetemi docensének.

A természetvédelmi tudományos ismeretterjesztés és a környezeti nevelés területén nyújtott két évtizedes kiemelkedő munkájáért Dosztányi Imrének, a Természetbúvár Magazin főszerkesztőjének.

A hazai és külföldi diákok, neves szakemberek, oktatók által három évtizede a természetvédelmi, tájökológiai kutatások területén, különösen a Hortobágy természeti értékeinek feltárása, az Alföldről kialakult hitelesebb kép gazdagítása érdekében végzett tevékenysége elismeréseként a Hortobágyi Természetvédelmi Kutatótábornak, a díjat a tábor képviseletében átveszi dr. Tóth Albert a Mezőtúri Tessedik Sámuel Főiskola tanára, a tábor vezetője.Elévülhetetlen érdemei vannak a tábor működtetésében Dr. Tóth Alberten kívül: Hegedűs Sándornénak, a Tessedik Sámuel Főiskola munkatársának, Papp Gyula nyugalmazott középiskolai tanárnak, Dr. Szeleczky Zoltán tanárnak, gyógyszerkutatónak, valamint Babai Dániel egyetemi hallgatónak.

A természetvédelem, különösen a madárvédelem érdekében hosszú időn át végzett munkája, a hazai természetfotózás világhírűvé tétele érdekében végzett tevékenysége elismeréseként Dr.Kalotás Zsoltnak, az Országos Környezet- és Vízügyi Felügyelőség főosztályvezető-helyettesének.

Miniszter Úr Pro Natura Emlékplakettet adományoz

Az általános iskolások természetvédelemre oktatásában hosszú időn át végzett kiemelkedő munkájáért Agárdy Sándornak, a Tornyospálcai Általános Iskola iskolaigazgatójának.

A Káli-medence természeti- és táji értékeinek tartós megőrzése és gazdagítása érdekében végzett tevékenységéért Barcza Gábornak, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrének, őrkerület-vezetőnek.

Az erdőgazdálkodás természetvédelmi szabályozása, a természetvédelmi tudatformálás elősegítése érdekében végzett két és fél évtizedes munkájáért Becsei Ferencnek, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság őrszolgálati osztályvezetőjének.

A veszélyeztetett denevérkolóniák mentési munkálataiban, a sérült de még menthető állatok gyógyításában végzett munkája elismeréseként a Budapesti Denevérvédelmi Csoportnak, a Csoport képviseletében a díjat átveszi Molnár Zoltán.

A hazai halfauna megismertetése, ezirányú tudományos munkája, egy életen át végzett színvonalas biológiai oktatói tevékenysége elismeréseként Dr. Harka Ákos haltani kutatónak, a tiszafüredi Kossuth Lajos Gimnázium nyugalmazott tanárának.

A sérült madarak ápolása, a ritka fajok megőrzése, különösen a siketfajdok számának növelése, továbbá a Chernel-kert gondozása, az ott fellelhető védett növények megőrzése érdekében végzett munkája elismeréseként Horváth Ildikónak, az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi területi felügyelőjének.

A főiskolai oktatásban a környezet- és természetvédelmi szemléletformálás, a környezeti nevelők képzése terén végzett munkájáért, a Csongrád Megyei Természetvédelmi Egyesület működtetése érdekében kifejtett tevékenységéért Dr. Ilosvay Györgynek, a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Tanárképző Főiskolai Kar főiskolai adjunktusának.

A környezeti szemléletformálás terültén hosszú időn át végzett tevékenységéért, valamint a kétéltűek megőrzése, különösen a foltos szalamandra és a mocsári teknős állományok megtartása érdekében végzett munkájáért Dr. Puky Miklósnak, Magyar Tudományos Akadémia Ökológiai és Botanikai Kutatóintézete tudományos munkatársának.

A Duna-Tisza közi és a dél-tiszántúli új védett területek kialakítása, a Nemzeti Parkhoz tartozó terület botanikai értékeinek megismertetése érdekében végzett munkájáért Dr. Tölgyesi Istvánnak, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság biológusának.

A természetvédelem érdekében a közigazgatás területén végzett munkája, a társhatóságok és a természetvédelmi szervezetek munkájának összehangolása érdekében kifejtett tevékenysége elismeréseként Vajda Zoltánnak, Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság osztályvezetőjének.

Dr. Persányi Miklós miniszter úr Miniszteri Elismerő Oklevelet adományoz

Az őshonos állatállománnyal való területkezelés és bemutatás érdekében végzett munkája, a Nemzeti Agrár-környezetvédelmi Program helyi feladatainak ellátása érdekében végzett tevékenysége elismeréseként Ács Lászlónénak, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság agrár szakfelügyelőjének.

Az igazgatóság pénzügyi, számviteli és munkaügyi rendszerének színvonalas működtetése érdekében végzett munkájáért Barta Jánosnénak, Bükki Nemzeti Park Igazgatóság pénzügyi- és gazdasági osztályvezetőjének.

Az ökoturizmus, a viziökoturizmus hazai megteremtése, az ifjúság környezettudatos nevelése érdekében végzett munkája elismeréseként Borián Györgynek, Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főigazgatóság projektmenedzserének.

Az általános iskolások környezeti nevelése, továbbá az őrségi erdők történeti ökológiájának elemzése érdekében végzett munkájáért Gyöngyössy Péternek, a Kerekerdő Alapítvány elnökének, irodavezetőnek.

A megye természetvédelmi munkájának megszervezése, a környezeti nevelés érdekében végzett tevékenységéért, továbbá természetfotósi munkájáért Hídvégi Péternek, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat természetvédelmi előadójának.

Természetvédelmi munkájáért, különösen a szigetközi és pannonhalmi-dombság környéki rovarfajok felvételezése érdekében végzett tevékenysége elismeréseként Horváth Gyula Jánosnak, a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság tájegységvezetőjének.

A természetvédelmi és tájvédelmi érdekek érvényesítése érdekében végzett szakmai és társadalmi munkája elismeréseként Megyer Csabának, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi osztályvezetőjének.

A tájvédelmi szakhatósági ügyek színvonalas előkészítése, a szervezethez tartozó természeti érdekek hasznosítása érdekében végzett tevékenységéért Staudinger Istvánnak, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság őrkerület- vezetőjének.

Entomológiai kutatásai, a tájrehabilitációs programok előkészítése és megvalósítása, a környezeti nevelés szervezése érdekében végzett munkája elismeréseként Dr. Tallósi Bélának, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság őrkerület vezetőjének.

A természtvédelmi infrastruktúrák kiépítésében végzett munkája, különösen a Körösvölgyi és a Réhelyi Látogatóközpont megvalósítása során kifejtett tevékenysége elismeréseként Weisz Zoltánnak, a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság osztályvezetőjének.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás