Hirdetés

Újpalota lakossága és a Budapest Társaság lakossági fórumot és demonstrációt tart Újpalotán, egy 8000 m2-es zöld területre (park játszótérrel) tervezett újabb Lidl áruház felépítése ellen.

A korábban már hírbe keveredett áruházlánc (a terület szabályozási tervének az építkezés szempontjából előnyös módosítása után) építési engedély nélkül, egy zöldterület felszámolásával, a lakók megtévesztésétől sem visszariadva kívánja felépíteni újabb áruházát.

Az épített és természeti környezettel nem törődő (ld. pl. újpesti áruház) áruházlánc a jelenleg parkként funkcionáló területen minimum 67 fa kivágásával és egy játszótér felszámolásával kívánja megvalósítani terveit. A helyi lakosok kezdeményezésére indult, az építkezést ellenző aláírásgyűjtés megállítására hirdetményeket helyeztek el a lépcsőházakban, melyek arról tájékoztatták a lakosságot, hogy az építkezés tervétől elálltak. Miután az aláírásgyűjtés félbeszakadt, kiderült, hogy ez a szándék egy másik tervezett áruház épületére vonatkozott. A helyi lakosság képviselői és a Budapest Társaság mélységesen felháborítónak tartja ezt a cinikus és erkölcstelen eljárást.

A demonstráción a helyi lakosok képviselői mellett felszólal Lányi András, az Élőlánc Budapestért néven civil választási szövetséget létrehozott Budapest Társaság önkormányzati képviselőjelöltje is.

A demonstráció helyszínén a szervezők látványos elemekkel kívánják felhívni a fővárosi lakosság figyelmét az újabb környezetkárosító és illegális beruházás veszélyeire.

A fórum és demonstráció helyszíne és időpontja:
xv. ker., Erdőkerülő u. 26-32. sz. lakótelepi ház mögötti terület, augusztus 15., kedd 17 óra.

További információk:
Farkas Gabriella, sajtóreferens
30 5979 059

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás