Hirdetés

Független vizsgálóbiztos kinevezését kéri Demszky Gábor főpolgármestertől a Fidesz a Combino villamosok beszerzési körülményeinek feltárására – mondta Wintermantel Zsolt fővárosi képviselő, a párt fővárosi önkormányzati frakcióvezető-helyettese.
 

“Arra kérjük Demszky Gábort, nevezzen ki független vizsgálóbiztos a tendereztetési, beszerzési eljárás feltárására, mert ami itt folyik, az felháborító” – mondta a képviselő. A Fidesz kéri, hogy hozzák nyilvánosságra a teljes tendereztetési eljárás dokumentumait, a bizottság tagjainak névsorát, a jegyzőkönyveket, a bírálási szempontokat, a műszaki változtatásokat, módosításokat.


Hajtóművet kell cserélni az összes Budapestre szállított Combinóban. Az MTV Este című műsorában megszellőztetett hírt az Index kérdésére a Siemens magyarországi képviselete is megerősítette.
Az Este, a Magyar Televízió műsora szerda este például már megpendítette, hogy nemcsak a Combinók ajtajaival volt gond, amelyeket esetleg megrugdoshattak a vandálok. A tévéműsor szerint a hat új villamosból háromnak már ki kellett cserélni a motorját is, mert nem bírták a tesztelést. Farkas Szilvia, a Siemens szóvivője részben megerősítette a tévéműsor információját az Indexnek. Szerinte ugyan nem a motornak volt hibája. Arról van szó a szóvivő szerint hogy a hajtóműveket cserélik most Budapesten a Siemens emberei.
A gyártó ugyanis tavaly módosította egyik beszállítói szerződését, és más cégtől rendelte meg villamosaihoz a hajtóműveket. Minthogy azonban a Siemensnek megszabott határidőre le kellett szállítania a villamosokat a magyar fővárosnak, ezért még a régi beszállító hajtóműveit szerelték be a Budapestre épített szerelvényekbe. Miután partnert váltott a Siemens, a korábbi Combinókon most cserélik a hajtóműveket újra. Farkas szerint ennek nem műszaki okai vannak, hanem csak egy új szerződés miatti üzleti döntés történt.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás