Hirdetés

2005 április 22-én Persányi Miklós szakminiszter átadta a legrangosabb természetvédelmi kitüntetéseket: a Pro Natura díjakat, emlékplaketteket és miniszteri elismerő okleveleket.



Persányi Miklós nyitóbeszéde
Persányi Miklós nyitóbeszéde


a természetért
a természetért

 

 

 

 

 

 

 


A Magyar Tudományos Akadémián Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter a Föld napja alkalmából

PRO NATURA DÍJAT adományozott



Felföldi Lajos
Felföldi Lajos
Dr. Felföldy Lajos József Mártonnak,
a biológiai tudomány kandidátusának, a flórakutatás, ezen belül a magyar flóra feltárása, megismertetése érdekében végzett hat és fél évtizedes elkötelezett munkájáért, továbbá a hazai biológusok természetvédelmi szemléletét a mai napig meghatározó vízminőség-védelem, az ún. „biológiai vízminősítés” alapjainak megteremtéséért és továbbfejlesztéséért, közelgő 85. születésnapja alkalmából.

 

 



Kónya József
Kónya József
Kónya József
református lelkésznek, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Helyi Csoportja elnökének, Zsarolyán község polgármesterének, a Szatmár-Beregi térség természeti értékeinek megmentése és a természetvédelem népszerűsítése érdekében kifejtett három és fél évtizedes tevékenysége elismeréseként.

 



Kovács Mátyás
Kovács Mátyás
Dr. Kovács Mátyás
főosztályvezetőnek, a KvVM Birtokügyi és Agrárharmonizációs Főosztály vezetőjének, a magyar természetvédelem szervezetének és jogi eszközrendszerének kialakításában végzett több évtizedes kiemelkedő szakmai munkájáért.

 

 

 

 

Dr. Suba János kandidátusnak, az Eszterházy Károly Főiskola nyugalmazott főiskolai tanárának, hosszú időn át végzett botanikai feltáró munkájáért, természetvédelmi célú kutatásaiért, tudományos ismeretterjesztő munkásságáért, valamint a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság létrehozásában végzett kimagasló szakmai tevékenységéért. /külföldi útja miatt a díjat később veszi át./



Vásárhelyi Tamás
Vásárhelyi Tamás
Dr. Vásárhelyi Tamásnak
, a Magyar Természettudományi Múzeum főigazgató-helyettesének, a Magyar Természettudományi Múzeum mai arculatának kialakítása, a korszerű múzeumi pedagógia kidolgozása érdekében végzett munkája, különösen természetismereti, közművelődési, környezeti nevelési területen végzett tevékenysége elismeréseként. A környezetvédelmi és vízügyi miniszter

 

 

PRO NATURA EMLÉKPLAKETTET adományozott



Farkas Sándor
Farkas Sándor
Farkas Sándor
egyéni vállalkozónak, a botanikai természeti értékek védelme, a természetvédelmi ismeretterjesztés érdekében két évtizeden át kifejtett tevékenységéért, továbbá a „Magyarország védett növényei” című kézikönyv elkészítése és kiadása érdekében végzett munkájáért.

 

 

 

 



Harangi István
Harangi István
Harangi Istvánnak
, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület tagnyilvántartójának, az egyesület működésének biztosítása, tagjainak szervezése, tájékoztatása érdekében végzett két és fél évtizedes tevékenységéért.

 

 

 



Jakál Lászlóné
Jakál Lászlóné
Dr. Jakál Lászlónénak
, a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság gazdasági igazgatóhelyettesének, az igazgatóság kialakításában és működtetésében végzett másfél évtizedes gazdasági vezetői munkája elismeréseként.

 

 

 



Kopek Annamária
Kopek Annamária
Dr. Kopek Annamáriának
, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság osztályvezetőjének,a térség földtani, barlangtani és kulturtörténeti értékeinek megmentése, bemutatása, népszerűsítése érdekében végzett tevékenységéért.

 

 

 



Kurpé István
Kurpé István
Kurpé Istvánnak
, a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság tájegységvezetőjének, a hazai túzokvédelem megalapozása, a Dévaványai Túzokvédelmi Állomás működtetése érdekében végzett munkásságáért.

 

 

 

 




Lendvai Mária
Lendvai Mária
Lendvai Máriának
, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság oktatásszervezőjének, környezeti nevelőnek, a nemzeti parkok környezeti nevelését megalapozó szakmai munkája elismeréseként, melyet napjainkban mindenki egyszerűen, de nagyszerűen erdei iskolának ismer.

 

 

 



Lingauer János
Lingauer János
Lingauer Jánosnak
, az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főigazgatóság természetvédelmi igazgatójának, a természetvédelem érdekében kifejtett kiemelkedő szakmai, szervezői, vezetői tevékenysége elismeréseként.

 

 

 



Török Katalin Diótima
Török Katalin Diótima
Dr. Török Katalin Diótimának, az MTA Ökológiai és Botanikai Kutatóintézete megbízott igazgatójának, a nemzeti biodiverzitás-monitorozó rendszer megalapítása, koordinálása érdekében végzett munkája, a természetvédelem nemzetközi kapcsolatainak kialakítása során kifejtett tevékenysége elismeréseként.

 

 

 



Nők a Balatonért Egyesület
Nők a Balatonért Egyesület
A Nők a Balatonért Egyesületnek
, a Balaton természeti és környezeti értékeinek védelme, ökológiai állapotának javítása érdekében végzett munkájuk elismeréseként. Tevékenységüket kiválóan tükrözi az általuk kidolgozott Balaton Tízparancsolata, valamint a „Balaton dicsérete” és „A Balaton könyve” című kiadvány is.

 



VPOP csapat
VPOP csapat
VPOP Központi Repülőtéri Parancsnokság 2. sz. Repülőtéri Vámhivatal Operatív Csoportjának, a veszélyeztetett vadon élő állat- és növényfajok védelméhez hozzájáruló szakmai munkájuk elismeréseként, a természeti értékek, az abból készült tárgyak illegális behozatalának megakadályozása érdekében kifejtett tevékenységük elismeréseként.



díjra várva
díjra várva

Persányi Miklós MINISZTERI ELISMERŐ OKLEVELET adományozott



Bódis Judit
Bódis Judit
Dr. Bódis Juditnak
, a Veszprémi Egyetem Georgikon Mezőgazdaságtudományi Kar egyetemi adjunktusának, természetvédelmi területen végzett kiemelkedő oktatói munkája –többek között, rét- és erdőtipológia, védett és védendő természeti értékek-, tudományos kutatói, publikációs és ismeretterjesztő tevékenysége elismeréseként.



Boros Emil
Boros Emil
Boros Emilnek, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság ökológiai felügyelőjének, a nemzeti park madártani értékeinek megőrzése, valamint a szikes területek kutatása érdekében végzett munkájáért.

, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság ökológiai felügyelőjének, a nemzeti park madártani értékeinek megőrzése, valamint a szikes területek kutatása érdekében végzett munkájáért.



Dankovics Róbert
Dankovics Róbert
Dankovics Róbertnek, a szombathelyi Savária Múzeum preparátorának, az Alpokalja, az Őrség és a Fertő-Hanság herpeto-faunájának, avi-faunájának és kisemlős-faunájak védelme, kutatása területén végzett tevékenységéért.

, a szombathelyi Savária Múzeum preparátorának, az Alpokalja, az Őrség és a Fertő-Hanság herpeto-faunájának, avi-faunájának és kisemlős-faunájak védelme, kutatása területén végzett tevékenységéért.

Hegyessy Gábor muzeológusnak, a Sátoraljaújhelyi Kazinczy Ferenc Múzeum munkatársának, az Észak-Magyarországi rovarvilág és egyéb természeti értékek feltárása, védelmének megalapozása érdekében kifejtett tevékenysége, ismeretterjesztő munkája elismeréseként.


Huber Attilának,
az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi felügyelőjének, a természet megőrzése érdekében végzett munkája, a NATURA 2000 területek kijelölése során kifejtett tevékenysége elismeréseként.



Koncz Rózsa
Koncz Rózsa
Koncz Rózsa
újságírónak, a Falu Tv munkatársának, a gazdálkodók és természetvédők közötti kapcsolat javítása érdekében kifejtett tevékenységéért, a természetkímélő gazdálkodás széleskörű megismertetéséért, a természet védelmének népszerűsítéséért.

muzeológusnak, a Sátoraljaújhelyi Kazinczy Ferenc Múzeum munkatársának, az Észak-Magyarországi rovarvilág és egyéb természeti értékek feltárása, védelmének megalapozása érdekében kifejtett tevékenysége, ismeretterjesztő munkája elismeréseként. az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi felügyelőjének, a természet megőrzése érdekében végzett munkája, a NATURA 2000 területek kijelölése során kifejtett tevékenysége elismeréseként. újságírónak, a Falu Tv munkatársának, a gazdálkodók és természetvédők közötti kapcsolat javítása érdekében kifejtett tevékenységéért, a természetkímélő gazdálkodás széleskörű megismertetéséért, a természet védelmének népszerűsítéséért.



Kovács Tibor
Kovács Tibor
Kovács Tibor muzeológusnak, a Mátra Múzeum munkatársának, a cincér, szitakötő, kérész és álkérész csoportok faunisztikai és ökológiai kutatásában elért eredményeiért, az élőhelyvédelmi irányelv és a víz keretirányelv hazai bevezetésében való aktív közreműködéséért.

muzeológusnak, a Mátra Múzeum munkatársának, a cincér, szitakötő, kérész és álkérész csoportok faunisztikai és ökológiai kutatásában elért eredményeiért, az élőhelyvédelmi irányelv és a víz keretirányelv hazai bevezetésében való aktív közreműködéséért.



Makra Dezső
Makra Dezső
Makra Dezsőnek, a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrkerület-vezetőjének, a természetvédelmi célú élőhely-fejlesztések tervezése és kialakítása során végzett munkája, kiemelkedő ismeretterjesztő tevékenysége elismeréseként.

, a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrkerület-vezetőjének, a természetvédelmi célú élőhely-fejlesztések tervezése és kialakítása során végzett munkája, kiemelkedő ismeretterjesztő tevékenysége elismeréseként.



Papp Beáta
Papp Beáta
Dr. Papp Beátának, a Magyar Természettudományi Múzeum Növénytára főmuzeológusának, a veszélyeztetett mohafajok és közösségek vizsgálatának szakmai koordinátoraként végzett hazai és nemzetközi tevékenysége elismeréseként.

, a Magyar Természettudományi Múzeum Növénytára főmuzeológusának, a veszélyeztetett mohafajok és közösségek vizsgálatának szakmai koordinátoraként végzett hazai és nemzetközi tevékenysége elismeréseként.



Turcsányiné Schiller Irén
Turcsányiné Schiller Irén
Turcsányiné Dr. Siller Irénnek
, Szent István Egyetem Állatorvostudományi Kar Növénytani Intézet egyetemi adjunktusának, az erdőrezervátum-kutatás mikológiai feladatainak ellátása érdekében kifejtett tevékenysége, a nagygombák védelme érdekében végzett munkája elismeréseként.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás