Hirdetés

Egy szürke farkas koponyáját és prémjét találták meg egy magyar férfinál a vámosok Röszkén; a fokozottan védett állat trófeáját lefoglalták, a vadász ellen pedig feljelentését tettek – tájékoztatott a vám- és pénzügyőrség.

Bosznia-Hercegovinában vadászott, és elejtett egy farkast – közölte egy a röszkei határátkelőhelynél vasárnap Magyarországra érkező férfi az őt ellenőrző pénzügyőrökkel. A vámosok a bejelentést elfogadták, viszont kérték a nyers farkasbőrre és hozzá tartozó koponya szállítására vonatkozó természetvédelmi hatósági engedélyt, ezt azonban a vadász nem tudta bemutatni – mondta Némedi Varga Éva, a vám- és pénzügyőrség regionális parancsnokságának sajtóreferense.

A szakértői vizsgálat megállapította, hogy a behozni kívánt állattetem szürke farkasé, amely a fokozottan védett állatfajok közé tartozik, ezért szállítása engedélyköteles. A vámhivatal a 250 ezer forint eszmei értékű trófeát lefoglalta, a sofőr ellen pedig természetkárosítás bűntett miatt feljelentést tett a szegedi rendőrkapitányságon – tudatta a százados.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás