A rovat kizárólagos támogatója

Véget ért a klíma-fogadás, melyben az ország 3 városának – köztük Debrecennek is – diákjai fogadtak a környezetvédelmi miniszterrel, hogy csökkentik üvegházgáz kibocsátásukat!

Fogadás a klímavédelemértA Budayné Kálóczi Ildikó által vezetett, Tóth Árpád Gimnázium tanulói május 10-én, a parlament felsőházi termében vettek részt a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) által szervezett, „Éghajlatvédelmet MOST!” című nemzetközi klíma-konferencián. A diákok a FOGADÁS kampány keretében, a korábbi környezetvédelmi miniszterrel (Persányi Miklós) kötött megállapodás értelmében sikeresen teljesítették vállalásaikat, vagyis 8 %-kal csökkentették az iskola üvegházgáz kibocsátását.

Alexi Norbert, „TÁG”-os tanuló beszámolóját a kampányban résztvevő másik két iskola, az ELTE Trefort Ágoston Gimnázium (Budapest) és a Tömörkény István Gimnázium (Szeged) összefoglalója követte. A gyerekek a több hónapon át tartó kemény munkáját a szövetség és a programban közreműködő Zöld Kör egy egyhetes nyári táborral jutalmazta, Zöld Kör bodrogolaszi táborhelyén, melyet az MTVSz elnöke, Farkas István és Faragó Tibor államtitkár nyújtott át a gyerekeknek.

További információ a program részleteiről:
Hődör István, programvezető – Zöld Kör
30/469-2474 hodor@zoldkor.net

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás