A rovat kizárólagos támogatója

A Siemens elnöke bejelentette, hogy az eddigi vizsgálatok szerint feltehetően 1 milliárd 300 millió eurót fordítottak a cégnél megvesztegetésre. A világ egyik vezető elektrotechnikai konszernjének hírnevét közel két éve tépázza az egyre dagadó botrány. Százmillió eurót kaszál a 4-es metrón a Siemens.

Az elmúlt negyedév adatainak ismertetésekor a Siemens elnöke, Peter Löscher megerősítette, hogy a cég belső vizsgálatának kimutatása alapján 1 milliárd 300 millió eurót (mintegy 325 milliárd forintot) költöttek feltehetően megvesztegetési célokra. Korábban csak a távközlési ágazatban fizetett csúszópénzek összegét hozták nyilvánosságra, de Peter Löscher leszögezte: maradéktalanul feltárják a korrupció valamennyi részletét. A cégvezető elmondta azt is, hogy eddig 470 alkalmazott ügyében indult eljárás, de valószínűleg csak negyedük hozható kapcsolatba a megvesztegetési botránnyal. Részletek >>>


Százmillió eurót kaszál a 4-es metrón a Siemens

A Siemens nemzetközi konzorciuma 97,915 millió euró értékben szállít technológiát a 4-es metróhoz – tájékoztatott Farkas Szilvia, a Siemens Zrt. kommunikációs igazgatója. A menedzser elmondta, hogy a Siemens France, Siemens AG, és a Siemens Zrt. konzorciuma szállíthatja az automata vonatok felügyelő és irányító technológiáját, az utasperonok biztonságát felügyelő védelmi rendszert, és a fedélzeti vonatirányító berendezéseit.

Tulajdonképpen a metró-projektben az építkezésen és a kocsikon kívül mindent a Siemens konzorcium biztosít – tette hozzá Farkas Szilvia. Megjegyezte, hogy a konzorcium körülbelül két év múlva vonulhat ki a “terepre”, és kezdheti meg mintegy egy évet igénybe vevő munkáját.

A Siemens technológiája révén vezető nélküli, teljesen automatizált szerelvények közlekednek majd 4-es vonalon. A teljes körű automatizálás által lerövidül a várakozási és utazási idő, lehetőség lesz a mindig aktuális menetrendi információk megjelenítésére, továbbá a Siemens által alkalmazott életvédelmi funkcióknak köszönthetően megelőzhetővé válnak a balesetek.
MTI/Menedzsment Fórum

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás