A rovat kizárólagos támogatója
MTI

Kína bezáratta azt a párfős személyzettel működő állatkertet, amelyben a múlt héten lefejeztek és megnyúztak egy ritka szibériai tigrist. Az állatkertben összesen hét csíkos nagymacska pusztult el az elmúlt négy évben.

A közép-kínai Hupej tartomány Jicsang városának erdészeti és rendőrségi vezetői elrendelték a helyi vadállatpark bezárását és az állatok életkörülményeinek javítását – jelentette az Új Kína hírügynökség. A rendeletet azután adták ki, hogy vadvédelmi illetékesek napvilágra hozták hét állat elhullásának részleteit, miután két halva született bengáli tigriskölyök maradványait egy hűtőládában találták meg a napokban a jicsangi állatkertben.

Három tigris éhen halt 2003 decemberében, később négy másik pedig betegségben vagy harc közben szerzett sebeitől pusztult el. Jicsang erdészeti hivatalának szóvivője, Cao Kuang-ji elmondta, hogy hat tigris csontjait az állatkertben őrzik, míg a hetediket egy kutatóintézetben találták meg. A lefejezett szibériai nősténytigris tetemére a múlt héten bukkantak rá Jicsangban. A tigris ketrecének zárját feltörték, altatópuskával elaltatták az állatot, majd kihúzták és lemészárolták az állatot. A rendőrség keresi a tetteseket.

A tigris bundája keresett cikk a kínai feketepiacon, testrészeit, szerveit a hagyományos kínai gyógyításban használják fel. A szibériai tigris a világ 10 legveszélyeztetettebb állatfaja közé tartozik. Egyelőre nem tudni, mi okozta a két tigriskölyök halálát, amelyek november 28-án születtek halva az állatkertben, de a hatóságok közölték: az állatkert vezetői nem tartották be az állatok tetemeire vonatkozó előírásokat.

Az öt éve működő, 40 hektáros vadállatparkban több mint 100 állatfaj él, közöttük 15 tigris, öt medve, hat afrikai oroszlán, 2 farkas, hatvan majom és több madár, de mindössze öt alkalmazottjuk volt az állatok etetésére, az adminisztratív teendőkre és a jegyeladásra.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás