A rovat kizárólagos támogatója

Augusztus 1-én 50 éve annak, hogy a Veszprémi Állatkert megnyitotta kapuit. Az állatkert az évfordulót színes programsorozattal tervezi megünnepelni, melyek ma estéig tartanak.

1958. augusztus elsején, szerda délután hullott le a lepel arról a kopjafáról, mely a nagy Afrika-kutató, Kittenberger Kálmán emlékét idézi. Anghi Csaba, a budapesti állatkert akkori főigazgatója, özv.Kittenberger Kálmánné és Kasza László társaságában megnyitotta az új intézményt, amely azóta a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark nevet viseli.

Állatállományuk sokat változott az évek során, mára a -több faj kevesebb egyed – elv érvényesül. Ehhez párosul az állatok igényeinek megfelelő méretű és kialakítású kifutók építése, melyek természetszerűséget közvetítenek mind állataik, mind látogatóik felé. Ennek az elképzelésnek megfelelően lett például a maki ösvényük kialakítva.

Gyűjteményükben megtalálhatók a hagyományos állatkerti állatok, (oroszlánok, medvék, zebrák) de igazi ritkaságokkal is találkozhatnak látogatóink (pettyes szarvasok, dzselada páviánok, ibériai farkas) melyek hazánkban csak nálunk láthatóak. További fejlesztéseken is dolgoznak, hogy minél sokrétűbb, élménytelibb lehessen az Állatkertben töltött idő.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás