A rovat kizárólagos támogatója

A Szegedi Vadaspark egyik legnagyobb különlegessége a sörényes farkas, a ritka és már kinézetre is különleges dél-amerikai kutyaféle ragadozó. Azonban tavaly, miután elpusztult egy idősebb egyed, hiányzott a gyűjteményünkből.

Sok látogatónk kérdezte, mikor találkozhat újra a ritkasággal, és mi mindent megtettünk azért, hogy erre mielőbb sor kerüljön. Az európai fajmegmentési programmal együttműködve sikerült is egy új egyedet szereznünk, amely már látható is a dél-amerikai bemutatónkban.

Karaba’, az olaszországi Agrate állatkertjében született fiatal nőstény márciusban vette birtokba felújított kifutóját. A következő feladatunk majd párt hozni mellé, hogy szaporíthassuk a veszélyeztetett fajt.
A sörényes farkasok Dél-Amerika síkságain, bozótos, füves, mocsaras területein élnek. Hosszú lábuk is a magas fűben való vadászathoz alkalmazkodott. Nagy termete ellenére kisebb gerinceseket, ízeltlábúakat, sőt növényeket is fogyaszt. Európa állatkertjeiben kb. 150 egyede él, Magyarországon csak Szegeden.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás