Hirdetés
greenfo/mti

Életműdíjban részesítette Ajtay Ferencet, az Erdélyi Gyopár folyóirat nyugalmazott felelős szerkesztőjét a Hevesi Endre Alapítvány kuratóriuma, az idei Hevesi Endre-díjat Fried Judit, a Magyar Távirati Iroda és Sarkadi Péter, a Greenfo.hu főszerkesztője, az MR1-Kossuth újságírója vehette át.

Az elismeréseket 2009. április 29-én adta át Herczeg János, a kuratórium elnöke. Az év kiemelkedő tudományos újságírói teljesítményének elismerésére szolgáló díjat Hevesi Endre emlékére alapította több mint két évtizede a neves újságíró özvegye, Kalmár Magda.

Sarkadi Péter, Fried Judit és Ajtay Ferenc

Sarkadi Péter, Fried Judit és Ajtay Ferenc

A díjátadó ünnepségen Szentgyörgyi Zsuzsa, a kuratórium tagja örvendetes eseménynek nevezte az elismerést, mivel – mint mondta – korunkban a tudományos újságírás nem áll az érdeklődés és politikusi támogatás élén. A díjban azok az újságírók, indokolt esetben újságírói munkát végző szakemberek részesülhetnek, akik az előző évben a tudomány és a technika új lehetőségeinek, eredményeinek népszerű ismertetése érdekében a legtöbbet tették, illetve a legérdekesebb és közérthető magyarsággal fogalmazott cikket írták. Néhány éve a kuratórium döntése alapján létrehozták az Életműdíjat.

Eötvös Pál, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének elnöke a tudományos újságírás jelentőségét érintve arról beszélt, hogy napjainkban igen gyorsan népszerűvé válik minden, ami bizonytalan, pontatlan, homályos, ugyanakkor minden, ami pontos, egzakt és tudományos, csupán szűkebb körben vált ki érdeklődést.
Kapcsolódó cikk: Online lap szerkesztője a legjobb tudományos újságírók között >>>

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás