A rovat kizárólagos támogatója

2010 december 7-én megtartotta alakuló ülését a III. Magyarországi Klímacsúcs Tanácsadói Testülete. A konferencia 2011. Január 19-én 9 órai kezdettel kerül megrendezésre a Klíma Klub szervezésében Szentendrén, a Regionális Környezetvédelmi Központban. Az esemény a soros magyar EU elnökség hivatalos rendezvénye.

A Tanácsadói Testület tagjai közt köszönthette Prof. Dr. Láng Istvánt, Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, klímakutatót; Prof. Dr. Molnár Sándort, a Szent István Egyetem Matematikai és Informatikai intézetigazgatóját, tanszékvezető egyetemi tanárt; Prof. Dr. Kerekes Sándort, a Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi és tudományos rektorhelyettesét; Prof. Dr. Jolánkai Mártont, a Szent István Egyetem Növénytermesztési Intézet vezetőjét, Dr. Mika Jánost, Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársát, éghajlatkutatót és Farkas Andreát a Klíma Klub elnökét.

A Testület Prof. Dr. Kerekes Sándort választotta a Csúcs levezető elnökévé, továbbá keretet adtak a konferencia programjának és témáinak.

Három nyitóelőadás adja majd meg a III. Magyarországi Klímacsúcs alaphangját, melyeket aztán további három pódiumbeszélgetés követ 3-4 meghívott előadó részvételével. Az előadók 10 percben lehetőséget kapnak álláspontjuk ismertetésére, melyet aztán a résztvevők beszélgetése követ. A Csúcsot Prof. Dr. Láng István beszéde zárja.

A konferencia olyan témákat fog érinteni, mint a klíma és az energia szektor kapcsolata, a klímaváltozással szembeni védekezés és alkalmazkodás kérdésköre, illetve a klímaváltozás társadalmi hatásai.

A III. Magyarországi Klímacsúcs kiemelt feladati közé tartozik a jelenleg is zajló cancúni ENSZ Klímakonferencia eredményeinek bemutatása és ezek magyarországi vonatkozásainak értékelése. A cancúni konferencia fő kérdései közé tartozik, a résztvevők miként találjanak megoldást a tavaly Koppenhágában megtartott klímacsúcs vállalásainak betartására. A klímakutatók egyetértenek abban, hogy az éghajlat védelmével kapcsolatos intézkedések további halogatása beláthatatlan következményekkel járhat a környezetünkben, ezért is kiemelkedően fontos a III. Magyarország Klímacsúcs, mivel az esemény elősegítheti a klímavédelem ügyét hazánkban a tudományos és civil élet, valamint a gazdasági és politikai döntéshozók közötti párbeszéd erősítése révén .

Klíma Klub Közhasznú Nonprofit Kft. tevékenysége

A Klíma Klub célja, hogy megteremtse a gazdasági, politika, tudományos és civil élet szereplői közti párbeszédet és kapcsolatot, mely alapvető fontosságú az olyan hosszú távú kihívások megoldásához, melyet a klímaváltozás és a környezeti erőforrások fokozódó kiaknázása állít elénk. A Klíma Klub 11000 támogató taggal rendelkezik a társadalom minden területéről és kiváló kapcsolatokat ápol a gazdasági szervezetekkel. A Tanácsadó Testület felállásával létrejött egy olyan tudományos műhely európai mércével nézve is a legkiválóbb szakembereket tudhatja tagjai közt.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás