Hirdetés
greenfo/mti

Az energiahordozók drágulása miatt bányanyitást fontolgat több vállalkozó Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, ugyanakkor több település tiltakozik ez ellen – írta ma az Észak-Magyarország.

Külszíni és mélyművelésű szénbányák megnyitását tervezi a borsodi szénmedencében néhány társaság, a területileg illetékes bányakapitány a lapnak elmondta: a megyében kisebb szénbányák engedélyeztetési eljárása bár tart, de olyan mélyművelési bánya nyitására senki sem kért engedélyt, amely jelentős munkaerőt foglalkoztatna.

A cikk szerint Sajólászlófalva és Sajókápolna között külszíni bányát kíván létrehozni egy társaság. A településeken élők ugyanakkor ez ellen protestálnak, mondván: a fejtés a lakóházakhoz közel lenne, a környezeti terhelés megnőne, az ingatlanok értéke csökkenne, a bánya pedig csupán néhány embernek adna munkát.

Az Ózdhoz tartozó farkaslyuki bányatelepen pedig kutatófúrásokra és részben vágathajtásra kapott engedélyt a bánya újranyitását tervező Ózdi Szénbányák Zrt. – olvasható az Észak-Magyarországban.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás