Hirdetés

Dunakeszi Tőzegláp – Egy álzöld “civil” szervezet háttere. Az Auchan piros logója óhatatlanul jelezhetné, hogy mely csoportok lobbiznak és lobbiztak az érdekeiért, vetik be kapcsolatrendszerüket.De…Báránybőrbe bújtatta a farkast az Auchan

De ezzel ellentétes az a tény, hogy most a dunakeszi Fideszes városvezetéssel közösen lépnek fel az Auchan érdekében. A Zöld Zóna Országos Környezetvédelmi Egyesület nem más, mint egy beépített álzöld. A Zöld Zóna az alapító okiratában szereplő célokkal teljesen ellentétes módon, aktív szerepelt vállal egy országos jelentőségű természetvédelmi érték felszámolására irányuló összeesküvésben. Az említett szervezet fellebbezésében, szinte szó szerint az Auchan és a Dunakeszi Önkormányzat által hangoztatott érveket olvashattuk. Mindenki számára egyértelmű volt, hogy nem a láp évezredes értékét, fennmaradását akarják megőrizni, hanem kiszolgálni megbízóikat.

A Zöld Zónáról 2006-os bejegyzése óta nem lehetett hallani, így senki nem tudja, hogy mit is csinált az elmúlt években. De semmi nem maradhat titokban, főleg azért, mert a Zöld Zóna egyszer már ki- vagy megsegítette az Auchant, amikor veszélybe került egy már meglévő áruházának a forgalma. 2008-ban a XX. kerületben a Szentlőrinci út, Nagykőrösi út keresztezésében az Aldi az Auchan szomszédságában üzletet akart nyitni egy olyan területen, ahol az új üzlet előtt kellett volna megközelíteni a francia áruházat. Akkor, mint most is a Zöld Zóna lépett be az engedélyeztetési folyamatokba ügyfélként, hivatkozva a természet védelmére.
A Zöld Zóna Országos Környezetvédelmi Egyesület sikerrel vette az akadályokat (a fellebbezést befogadó határozat itt tölthető le ) és nem épülhetett meg az Aldi. Azóta egy kicsit távolabbi, de a kerülettel határos telken az idén megkezdheti a beruházást az üzletlánc. A térképen jól látható a régi és az új tervezett helyszín, az északabbra lévő Tesco forgalmát nem sokat zavarta volna az Aldi, de az Auchan forgalmát jelentősen befolyásolta volna.
RÉSZLETEK >>>
 

Kapcsolódó anyagok:

Zöldek a természet ellen Dunakeszin?

Az Auchan újabb támadása egy lápvédő ellen

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás