A rovat kizárólagos támogatója

Összesen 116 millió forinttal segíti a Vidékfejlesztési Minisztérium 107 civil szervezet munkáját a Zöld Forrás pályázattal.

A 2011-es Zöld Forrás pályázat felhívására 191 civil szervezet jelentkezett. A nyertesek átlagosan egymillió forintot kapnak, hogy környezetvédelmi céljaikat megvalósítsák. Ilyen program lehet például a hulladékképződés csökkentése, a környezettudatos szemlélet erősítése, az ökoszisztéma értékeinek megőrzése, vagy a kedvenc állatok okozta környezetvédelmi és természetvédelmi problémák megelőzése.
A civil szervezetek kiemelkedő szerepet vállalnak abban, hogy teljesüljenek a környezetvédelmi programok célkitűzései, a Zöld Forrás pályázat ezt a feladatvállalást segíti. A vidékfejlesztési tárca a pályázat egyszerűsítése és gyorsítása érdekében az előkészületekben is bevonta a zöld civil szervezetek képviselőit.

A VM célja, hogy a Zöld Forrás segítségével a hazai zöld civil szervezetek és önkénteseik minél hatékonyabban hozzájáruljanak a Kárpát-medence környezeti és természeti értékeinek megőrzéséhez.

A támogatottak listája itt található
 

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás