A rovat kizárólagos támogatója
TSZK sajtóközlemény

Mi lesz Magyarországgal a következő évtizedekben, egy rohamosan átalakuló világban, ahol a Föld népessége drámaian növekszik, míg a természeti erőforrások fogyatkoznak, és a társadalmi különbségek szakadékká mélyülnek. Többek között e témákat is vizsgálja a ma megalakult Túlélés Szellemi Kör.

Láng István akadémikus kezdeményezésére ma megalakult a Túlélés Szellemi Kör (TSZK), mely szakértők önkéntes csoportja. Működésében világnézeti felfogástól és politikai szimpátiától függetlenül olyan személyek vesznek részt személyes minőségben a tudomány, fejlesztés, a kultúra, a közélet területéről, akik már foglalkoztak távlati társadalmi, gazdasági, természet- és környezetvédelmi problémákkal és ezek kölcsönhatásaival. A TSZK tevékenységének vezérlő elve a fenntarthatóság érvényesítésének tudományos megalapozása.

A TSZK alapító tagjai: Bartholy Judit,  Faragó Tibor,  Fülöp Sándor,  Gyulai Iván,  Hetesi Zsolt,  Kerekes Sándor,  Láng István,  Lányi András, Nováky Erzsébet,  Vida Gábor.  A TSZK alapítói Kerekes Sándor professzort választották meg vitavezetőnek.

A TSZK tevékenysége a globális és hazai problémák közötti kölcsönhatásokra, ezek vizsgálatára terjed ki.

A kérdés: mi lesz Magyarországgal a következő évtizedekben, egy rohamosan átalakuló világban, ahol a Föld népessége drámaian növekszik, míg a természeti erőforrások fogyatkoznak, és a társadalmi különbségek szakadékká mélyülnek.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás