A rovat kizárólagos támogatója

Pusztulás fenyegeti a horvátországi Kopácsi-rét védett területét, amely a Duna mentén az egyik legértékesebb ártéri élőhely. A horvát vízügyi hatóság a környezetvédelmi szempontoknak ellentmondó beavatkozásokra készül a Duna természetes szakaszain, amelyek tovább rontják az ártéri élővilág állapotát. Aláírásgyűjtés a Kopácsi rét védelmében!

Pusztulás fenyegeti a horvátországi Kopácsi rét védett területét, amely a Duna teljes 2850 km-es hosszán az egyik legértékesebb, legjobb állapotában megőrzött ártéri élőhely. Jelenleg a társadalmi egyeztetés fázisában van annak a nagyszabású projektnek a terve, amely vízügyi szabályozással gyakorlatilag megsemmisítené ezt az egyedülálló természeti területet. Mindössze néhány hét áll rendelkezésre a formális kifogások benyújtására. A végső döntés a környezeti hatásvizsgálat eredményei alapján fog megszületni.

A horvátországi Duna szakasz természeti értékeinek megőrzése nagyban függ a nemzetközi összefogás erejétől! A WWF csapatai ezért nemzetközi szinten összefogtak, és petíciót indítottak a Duna egyedülálló árterületeinek megóvásáért!

Csatlakozz és írd alá ezt a petíciót, amit Horvátország környezet- és természetvédelemért felelős miniszterének, Mirela Holy miniszter asszonynak fogunk eljuttatni! Az aláírásokat a WWF a Víz Világnapján, 2012. március 22-én Zágrábban fogja átadni.

Írd alá Te is a petíciót és cselkedj a Föld megóvásáért!
 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás