A rovat kizárólagos támogatója

Március elején adtunk hírt arról, hogy a veszprémi Kör Alapítvány környezetvédelmi lakossági bemutató központot tervez megnyitni egy általa e céloknak megfelelően átépített közel százéves házban.

A ZöldLak nyártól várta volna a látogatókat. Június végén ellátogattunk oda, hogy megnézzük, hogy áll a projekt. A júliusi nyitás biztosan csúszni fog, mert az átépítéshez szükséges bontás során újabb ás újabb problémák adódtak. Amint Mátyás Mónika projekt vezető elmondta, ez tulajdonképpen természetes is, hiszen egy öreg ház mindig okozhat meglepetéseket. Így legalább teljesen hitelesen tudják majd bemutatni a leendő érdeklődőknek, hogy milyen megoldandó feladatokra készüljön az, aki régi házat kíván átalakítani.

Vér Péter tervező elmondta, bár az építési engedélyt már beszerezték, azt a bontás közben kiderült újabb problémák miatt módosíttatni kellett, mert szükség volt szerkezeti változtatásra. De már készül a statikai számítások alapján az új födém, ami a régi hatcentis vasalt födém helyett fából szerelt lesz.

Veszprémi Zöldlak 2012 június Veszprémi Zöldlak 2012 június
Mátyás Mónika azt reméli, innentől fölgyorsulhat a projekt, és szeptemberben valóban fogadhat látogatókat a ház, amelybe olyan újdonságokat is beépítenek, mint pl. az eleve szigetelt szennyvízcső. Ezzel is példát mutatva arra, hogy egy régi épületből is létre lehet hozni „öko-házat”, ha tudatosan tervezünk.
 

Kapcsolódó anyagok:

ZöldLak lesz a romlakból Veszprémben

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás