Hirdetés
greenfo/MTI

Az Új Széchenyi Terv fűtési rendszerek korszerűsítését támogató alprogramjára beérkezett összesített igények lefedik a meghirdetett támogatási keretet, ezért a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a beérkezett pályázatok feldolgozásáig tegnap délben felfüggesztette a pályázatot.

A felfüggesztésről szóló közlemény megjelenését követő 24 órán belül beadott pályázatokat még feldolgozzák – közölte az NFM.
A konstrukcióra augusztus 27-től lehetett pályázatot benyújtani, a keret 864,4 millió forint.

A tárca tájékoztatása szerint az elnyerhető támogatás hozzájárul a lakóépületek energiahatékonyságának javításához, elősegíti a széndioxid-kibocsátás további csökkentését. A vissza nem térítendő, utófinanszírozású támogatás kondenzációs kazántechnológiát és megújuló energiát hasznosító fűtési rendszerek beszerzésére, telepítésére fordítható.
A szaktárca által kezdeményezett konstrukció elősegíti a támogatott háztartások rezsiköltségeinek, illetve energiafogyasztásának csökkentését. A program megrendelésekhez juttatja az ágazat hazai kisvállalkozóit, a fejlesztések pedig hozzájárulnak a klímavédelem területén vállalt magyar kötelezettségek teljesítéséhez – közölte a minisztérium.
Az előzetes becslések szerint a pályázatoktól függően 1.200-2.100 között lehet a támogatottak száma.

Kapcsolódó anyagok:

Fűtéskorszerűsítési pályázat indult

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás