A rovat kizárólagos támogatója

Több mint egy hónapon át szavazhattak a kedvenc állatukra a Schönbrunni Állatkert látogatói. Az első helyen a szurikáták végeztek, őket a vörös pandák és a tigrisek követik.

A Schönbrunni Állatkert az Állatvédelmi Világnapon, október 4-én hirdette meg a versenyt, amelyben harminc, az örökbefogadójuk által benevezett állatfajra lehetett szavazni. A mezőnyben így a nagy esélyesek, az elefántok, gepárdok és pandák mellett éppúgy megtalálhatók voltak a repülőkutyák, a gyűrűsfarkú makik vagy a szurikáták mint a krokodilok vagy a tapírok.

A közönségkedvenc címet végül a szurikáták nyerték el 15,8 százalékkal, akiket a vörös pandák (11%) és a tigrisek (10,2%) követnek a dobogón. Az első tíz helyezett közé bekerültek még az óriáspandák, az elefántok, a fókák, a pingvinek, a farkasok, a hangyászok és a gyűrűsfarkú makik is.

Az állatkert igazgatója, Dagmar Schratter nagyon is érthetőnek tartja, hogy a virgonc kis állatok miért lopták be magukat ennyire a látogatók szívébe: „A szurikátáknál mindig történik valami, ráadásul idén kétszer is születtek kölykeik. A picik pedig ellenállhatatlanul édesek, ahogy egymással játszanak, a homokban ásnak vagy a hátsó lábaikon állva terepszemlét tartanak” – mondja.
Hasonló szavazást utoljára 2001-ben tartottak, akkor az elefántok győztek nagy fölénnyel. A most meghirdetett verseny során az állatkertben vagy interneten lehetett szavazni.

szurikáták Bécsben  fotó: Daniel Zupanc/Tiergarten Schönbrunnszurikáták Bécsben fotó: Daniel Zupanc/Tiergarten Schönbrunn

A teljes lista:
Szurikáta 15,8%
Vörös panda 11,0%
Tigris 10,2%
Óriáspanda 7,7%
Elefánt 6,0%
Fóka 4,9%
Pingvin 4,8%
Hangyász 3,8%
Gyűrűsfarkú maki 3,6%
Koala 3,3%
Orángután 3,1%
Törpevidra 2,9%
Gepárd 2,6%
Víziló 2,4%
Gibbon 2,0%
Jegesmedve 1,7%
Tapír 1,5%
Zsiráf 1,4%
Oroszlán 1,3%
Zebra 1,1%
Batagur teknős 1,0%
Ormányos medve 0,8%
Repülőkutya 0,7%
Orrszarvú 0,6%
Bölény 0,5%
Pirostükrös amazon (papagáj) 0,4%
Pápaszemes medve 0,4%
Krokodil 0,3%
Flamingó 0,2 %

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás