Hirdetés

Kútmérgezőnek, illetve a saját fészkébe piszkító alaknak nevezte Orbán Viktor a vita fültanúi szerint Ángyán Józsefet abban a szóváltásban, amely a kormánypártok kihelyezett gyulai frakcióülésének másnapján pattant ki a kettejük között a földtörvény tárgyalásakor- írta az origo.

Keményen ledorongolta Orbán Viktor több fideszes képviselő szerint Ángyán József korábbi agrárállamtitkárt, aki egy éve szállt szembe a kormány földtörvényjavaslatával. Ángyán búcsúbeszédnek is beillő felszólalásban bírálta a Fideszt és a KDNP-t, amiért szerinte magukra hagyták a vidéki embereket. Orbán ezen csattant fel, és egy éve tartogatott feszültséget engedett szabadjára.

Az origo-t tájékoztató képviselők közvetlenül a történtek után keménynek, illetve karcosnak írták le a két politikus összetűzését, többen fogalmaztak úgy, hogy "megfagyott a teremben a levegő". Egy nappal később még ennél is élesebbnek írták le a helyzetet: volt, aki szerint a miniszterelnök megalázta, mások szerint a földbe döngölte a korábbi vidékfejlesztési államtitkárt. Egy képviselő azt mondta: azért volt rossz érzése a hangnem hallatán, mert a két politikus "gyakorlatilag azt a beszélgetést folytatta le egymással kétszázhatvan másik frakciótag füle hallatára, amit már nagyon régen, de négyszemközt kellett volna megtenniük".

A feszültség a résztvevők szerint onnan indult, hogy miután a vidékfejlesztési miniszter és a miniszterelnök ismertette a kormány földtörvénnyel kapcsolatos elképzeléseit, néhány képviselő hozzászólásában nekitámadt az átalakítások irányát jó ideje számos fórumon kritizáló Ángyán Józsefnek, amiért múlt héten Vona Gábor Jobbik elnökkel tárgyalt a földkérdésről (ezt szerdán ismerte el a Jobbik elnöke).
Részletek >>>
 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás