A rovat kizárólagos támogatója

Állovagrend kamuegyetemén szerezte doktori címét Tolnai Jánosné dr. Szatmári Katalin az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség (OKTVF), vagyis az országos zöldhatóság főigazgatója – írja az Átlátszó.

Az Átlátszó.hu azt írja, Tolnai Jánosné dr. Szatmári Katalin, volt Pest megyei tüzépes vállalkozó váratlanul került az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőséghez (OKTVF), vagyis az országos zöldhatósághoz, egyesek szerint azért, mert több politikai oldalról is védik az érintett pártokkal fennálló jó kapcsolata miatt.

Szakmai munkájával kapcsolatban már több kifogás is felmerült: amióta ő van az OKTVF élén, azóta az ellenzék többször a parlamentben is rákérdezett, hogy miért bénult meg a szakmai munka a hatóságnál, korábban pedig a HVG is beszámolt az országos zöldhatóság működési zavarairól. Mindezek ellenére a főfelügyelőség megbízott főigazgatójának Fazekas Sándor tavaly március 15-én Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott.

Az Átlátszó.hu azt írja, önéletrajza szerint Tolnai Jánosné dr. Szatmári Katalin középfokú és felsőfokú kereskedelmi képesítést szerzett, valamint díszdoktori oklevelet kapott a Pro Deo University nevű szervezettől, és bár ez nem egy akkreditált felsőoktatási intézmény, Tolnainé mégis dr. előtagot használ nevében.

Az egyetemről az oknyomozó portál azt írja, a Pro Deo Universityt honlapja szerint egyházi egyetemként alapította a New York-i Ortodox Egyház, az Egyesült Államokban azonban nincs nyoma az intézménynek. A különleges oktatási intézmény fenntartója a honlap szerint a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége nevű szervezet, amelynek száz magyar lovagja között több országgyűlési és fővárosi szocialista felbukkan.

Kapcsolódó anyagok:

Mi folyik a környezetvédelmi főhatóságnál?

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás