A rovat kizárólagos támogatója

A napokban elindult ÖKOklikk portál egy új, izgalmas és hiánypótló internetes közösségépítő kezdeményezés azoknak, akik az egészséges élet és a zöld témák iránt érdeklődnek.

Az okoklikk.hu célja, hogy látogatói játékosan ismerkedjenek a fenntartható életmóddal, okosodjanak, barátkozzanak egymással és a témával, tudásukat megosszák és ezáltal saját hétköznapi életüket zöldebbé tegyék.

Az ÖKOklikk számos lehetőséget, tanácsot kínál, hogy életünket a természettel nagyobb harmóniában éljük. Az ÖKOképzőben játszva bárki Hangadóvá képezheti magát, és hangot adhat a ma sürgető problémáinak. Az ÖKOdajka segítségével bejárható hétköznapi életünk számos területe, és a felhasználó könnyen megtudhatja, hogy jelenleg mennyire él fenntarthatóan. A játékban való tapasztalatok gyakorlatba ültetését a természet és a környezet meghálálja, a szervezők pedig külön nyereményekkel is díjazzák, 33 szuper bicikli és 2000 emlékeztető csomag kiosztásával.

Hosszabb lélegzetvételű, gondolatébresztő cikkeknek is helyet ad a portál, témájukat tekintve rendkívüli sokféleségben. A zöldházépítéstől a mosható pelenkáig igyekeznek a szervezők a fenntartható életmódra – átfogóan és a részleteket kiragadva is – írni. A hosszabb cikkeknek helyet adó ÖKOfórumban a felhasználók konkrét témák mentén beszélgethetnek egymással és a téma szakembereivel arról, hogyan lehetne a világ fenntarthatóbb, vagy legalábbis egy picivel jobb.

És ha mindez még nem elég a fenntarthatóság jegyében, akkor egy további funkciót is kínál az ÖKOklikk: a felhasználók az ÖKOpédia cikkszedeteiben számos fogalomnak utánanézhetnek, illetve továbbfejleszthetik azokat.

Az ÖKOklikk nem csak egy weboldal, hanem egy olyan közösség, melynek szervezői és résztvevői büszkén vallják, hogy egy kis lépés, egy apró mozdulat, egy kattintás is előrébb visz. Ezen az úton segít elindulni az ÖKOképző, amivel pl. a gólya, a vidra, vagy a vakond „Hangjaivá” válhatunk, attól függően, hogy a levegő, a víz, vagy a talaj védelmét szeretnénk-e hangoztatni.

Az online világ ÖKOklikk által nyújtott ismeretei és tapasztalatai után sokakban megszülethet a vágy, hogy tudásukat a gyakorlatban is kipróbálják. Az ÖKOwellness által kínált ráadás programban a résztvevők kipróbálhatják, hogy milyen egy igazi ökofaluban az élet.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás