Hirdetés
Forrás: investor.hu

Értékesítené 9 amerikai államban meglévő 16 szélerőműparkját a British Petrol, részben amiatt, hogy törleszteni tudja a 2010-es olajkatasztrófa miatt eddig kirótt több tízmilliárd dolláros büntetéseket. Az olajtársaság ezen túl így akarja leépíteni a megújuló energia beruházásait, hogy a jövőben jobban tudjon az olaj és gázprojektjeire koncentrálni.

Eladásra kínálja amerikai szélerőműparkjait a világ egyik legnagyobb olajtársasága, a BP, melynek keretében a vállalat 9 államban meglévő 16 egységétől válna meg. A Reuters értesülése szerint a BP 1,5 milliárd dollárért adna túl az érdekeltségein.

A British Petrol a mostani lépésével együtt eddig 38 milliárd értékben adott túl, vagy tervez túladni eszközein, részben amiatt, hogy teljesíteni tudja a 2010-es olajkatasztrófa miatt eddig rá kirótt dollártízmilliárdos büntetéseket. Bob Dudley vezérigazgató vezetésével a cég 2011 decemberében kivonult a különböző napenergia-projektekből.

A brit vállalat lépése összhangban van a többi olajtársaság utóbbi időszakban látható azon törekvéseivel, hogy csökkentsék a megújuló energiára fordított beruházásaikat. A nagyobb olajtársaságok nagyjából egy évtizede kezdtek jelentősebb összegeket fordítani megújuló energia beruházásokra, azonban az erre a területre irányuló kormányzati támogatások bizonytalansága és kiszámíthatatlansága miatt szép lassan elkezdtek "visszavonulót fújni". Ezen túl az olaj és gázprojektek is magasabb megtérülést biztosítanak az olajcégek számára.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás