A rovat kizárólagos támogatója

2013. július 17-21. között kerül sor immár hatodik alkalommal a Zöld Nyári Egyetemre az Ökopolitikai Műhely Alapítvány és a Zöld Szabadegyetem Egyesület szervezésében, Velencén. Az esemény egyik szervezőjét, Liptay Orsolyát kérdeztük. (X)

 Mi is ez a Zöld Nyári Egyetem?
A Zöld Nyári Egyetem valójában egy nemzetközi zöld fesztivál és egy konferencia szerencsés elegye, ahol napközben előadásokon, szemináriumokon, workshopokon és tréningeken lehet ökopolitikai témákról eszmét cserélni, közben ki lehet próbálni mindenféle kézműves tevékenységet, este pedig közös játék, élménybeszámolók, tábortűz, koncertek és buli várja az érdeklődőket.

Miről lesz szó idén a Nyári Egyetemen?
A Nyári Egyetem fő témái idén a fenntarthatóság, a zöld gazdaság, a társadalmi igazságosság és a demokrácia lesznek. Ezeken belül szó lesz a demokrácia állapotáról és jövőjéről, a feltétel nélküli alapjövedelemről, illetve olyan speciális kérdésekről, mint az internetdemokrácia, vagy az állampolgári kezdeményezések, a pénzpiacok újraszabályozása, vagy a szociális szövetkezetek. Lesz szó közlekedésről, kerékpározásról, állatvédelemről és a Dunáról. A táborozókat bringaszerelés-oktatás, ökoszemléletű stílustanácsadás és szépségápolási receptek, korongozás és persze a tábortól csupán néhány lépésre a Velencei-tó várja.

Bringakonyha a Zöld Nyári EgyetemenBringakonyha a Zöld Nyári Egyetemen

És kik lesznek az előadók?
A Nyári Egyetemen vendégeink lesznek neves európai parlamenti képviselők, például Marie-Christine Vergiat, a Tavares-jelentés árnyékjelentője, Gerald Hafner, az állampolgári kezdeményezések szakértője, Michael Cramer, az európai kerékpáros fejlesztések élharcosa, vagy Tőkés László, aki ökonómia-autonómia témában lesz beszélgetőpartnerünk. Gazdasági kérdésekben Pogátsa Zoltán vezet majd vitát, a zöld oktatásról pedig Bojár Gábor, a Graphisoft alapítója beszél majd. Külön kiemelendő a kulturális programok közül a Krétakör színház Hamlet.ws. előadása.

Milyen közönséget vártok?
Gyakorlatilag bárkit, 0 és 100 év között, akinek fontosak a zöld értékek, és szeretne tenni valamit a környezetért, a világért, amelyben él. Emellett a családok számára külön kedvezményes jegyet alakítottunk ki, valamint külön gyermekprogramokkal készülünk: környezeti neveléssel és különlegességekkel, például árnyékszínházzal várjuk a gyermekkel érkezőket.

Mit tartalmaz a részvételi díj?
A részvételi díj igen kedvező: tartalmazza a szállást, napi négyszeri vegetáriánus étkezést helyi alapanyagokból, Pro Bono díjas szakácstól, az összes szakmai-és kísérőprogramon való részvétel, és az ehhez szükséges anyagok, eszközök díját, valamint a tolmácsolást.

Hol lehet tájékozódni a részletes programról? Hol találok további információt a Nyári Egyetemről?
Honlap (programok,részvételi díj, regisztráció): www.greenacademy.hu
Facebook (friss hírek): www.facebook.com/greenacademy.hu
Facebook esemény: http://www.facebook.com/events/519514808112360/?fref=ts
Kontakt: communication@greenacademy.hu

Ki szervezi a Nyári Egyetemet, kik a támogatók?
A 6. Középkelet-európai Zöld Nyári Egyetemet az Ökopolitikai Műhely Alapítvány szervezi, együttműködve a Zöld Fiatalok Egyesülettel, az Európai Fiatal Zöldek Szövetségével, a Zöld Európai Alapítvánnyal, az Európai Zöld Párttal, a Zöldek/Európai Szabad Szövetség Európai Parlamenti képviselőcsoportjáva, a Friedrich Ebert Alapítvánnyal és a Zöld Szabadegyetem Egyesülettel. A rendezvény támogatói a Heinrich Böll Alapítvány, a német Kalózpárt, valamint számtalan egyéni adományozó.

(X)

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás