A rovat kizárólagos támogatója

Célunk visszaszerezni és élhetővé tenni országunkat. Ehhez le kell bontanunk a maffiahálózatok kormányokon átívelő uralmát, és száműznünk kell a félelmet a közösségeinkből! – ezzel a felhívással invitálta a Tisztesség és Emberség Szövetsége alakuló fórumára az embereket Ángyán József professzor, a Fidesszel a korrupciós földügyek miatt szakító volt államtitkár.

A politikai mozgalom november 20-i „az Igazság Napján” rendezett budapesti zászlóbontásában a professzor szövetségesei az Élőlánc Magyarországért, a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ, a Váralja Szövetség és a Gazdálkodó Családok Egyesülete voltak.
A tisztességes emberek politikai mozgalmára azért van szükség, mert egész Magyarországot áthatja a korrupciós ellehetetlenülés. Ángyán József hangsúlyozta, hogy maffiahálózat működik, néhány tucat mohó zsákmányszerző a multinacionális cégekkel összefogva foglyul ejtette az államot. A maffia a saját embereit helyezi döntéshozó pozícióba, vagy tartótisztet helyez a döntéshozók mellé. A politikai pártok között nem a közösségért, hanem azért folyik a verseny, hogy a maffiahálózatnak ki tud jobban a szolgálatába állni. A maffia finanszírozza a pártokráciát. Így a pártoktól nem lehet arra számítani, hogy ezt a rendszert lebontsák, ellenkezőleg, a nemzeti vagyon széthordása és magánvagyonokká transzformálása zajlik és elkezdődött a közös kasszák kirablása is. Nincs elszámoltatás, mert a korrupcióban mindkét oldal érintett.

Az agrár társadalomról szólva Ángyán elmondta, hogy azt vezetői elárulták, akik 2006-ban még a gazdák érdekében demonstráltak, a földforgalmi törvénnyel nemet mondtak a családi gazdaságokra és igent a nagytőkés társaságokra. A földbérleti pályázatokat vizsgáló professzor arról is beszámolt, hogy a földügyek elemzése végén jár, az összes megye szerződését, pályázatait földolgozta és azt állapította meg, hogy a nem nyilvános pályázatok alapján odaadott földek 70-90 százalékát a nyertes pályázók 5 százaléka vitte el, a 95 százalék pedig kis földdarabokon osztozik. Ennek átlaga az az adat, amivel a vidékfejlesztési miniszter bizonyítani kívánja, hogy átlagosan 20 hektárt nyertek a gazdák. Pedig ez nem igaz. A helyi gazdálkodók alig jutottak földhöz, a nagybirtokok tovább növekedtek.

Teichel István, a Gazdálkodó Családok Egyesületének elnöke saját történetüket mesélte el, miszerint 2010 óta próbálja 15 gazdálkodó helyi család megszerezni a lepsényi földeket, amit – bár a választások előtt a fideszesek támogatásukról biztosították őket – nem kapnak meg annak ellenére, hogy a régi bérleti szerződés már rég lejárt. Inkább évente megbízási szerződéssel a nagytőkés csoport kapja meg, nem a helyi gazdák. Ez pedig azt jelenti, hogy a helyi családi gazdálkodók ellehetetlenülnek. „Nem mondhatunk le gyermekeink jövőjéről!”- ezt képviselve alakították meg egyesületüket a gazdálkodó családok, akik készek kiállni igazukért.
Az ő tevékenységük jól példázza Ángyán professzor ideáját, miszerint a változáshoz személyes kiállásra és bátorságra van szükség, amit a helyi közösség ereje támogat.

Megalakult a Tisztesség és Emberség Szövetsége Megalakult a Tisztesség és Emberség Szövetsége
A képre kattintva galéria nyílik.

A TESZ alakuló fórumán részt vevők két ilyen bátor kiállásról személyesen is megbizonyosodhattak. Hadházy Ákos állatorvos, a szekszárdi trafik mutyi leleplezője arról beszélt, hogy a maffia emlegetésével óvatosabban bánna, mert későbbi állapotok ábrázolására már nem lesznek szavak. Hangsúlyozta, az országban nincs diktatúra, néhány területen diktatórikus helyzet van, a FIDESZ például ilyen. A választáson azonban titkos szavazás lesz, nem kell félni, viszont a domináns rendszerváltó pártok hatalmát csökkenteni kell, és ez a más politikát akaróknak az összefogásával történhet meg. Jelenleg az a helyzet, mint 25 éve, amikor buta tanácselnökök és párttitkárok döntöttek az emberek sorsáról, a vállalkozásokról – a trafikok esetében ugyanez történt.

Az est másik „kiállója”, a NAV 1000 milliárdos visszaéléseket nyilvánosságra hozó szakembere, Horváth András elmondta, hogyan jött rá, hogy a multiknál és a hazai nagyvállalatoknál nem lehet az adó vizsgálatokat lefolytatni és hiába keresett meg ezzel kormányzati szereplőket, nem történt semmi. A visszaélések 2007-től kezdődtek álláspontja szerint és máig is tartanak. Úgy véli, alakulóban van egy korrupció elleni kiállás, de ha nem lesz összefogás, az ország elveszett.

Megalakult a Tisztesség és Emberség Szövetsége Megalakult a Tisztesség és Emberség Szövetsége
A képre kattintva galéria nyílik.

Ács Sándorné, agrárszakember,  a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ vezetője szerint a legsürgősebb feladat a végzetes következményekkel járó földtörvény megváltoztatása, az állami földek pályázatainak visszavonása. Ez elengedhetetlen ahhoz, ha meg akarjuk tartani hazánkat. Sok embert a félelem tart vissza, de félni attól kell, hangsúlyozta, ami akkor következik be, ha nem teszünk semmit.

Ertsey Attila, a Az Élőlánc Magyarországért elnökségi tagja arra biztatta a magyar embereket, hogy vegyék kezükbe saját sorsukat, erősítsék meg közösségeiket, mert az ország ügyeinek intézését tisztességes emberek kezébe kell tenni. Az Élőlánc ehhez szervezeti segítséget kíván nyújtani, és fölajánlotta, hogy bejegyzett pártként a Tisztesség és Emberség Szövetsége politikai mozgalom jelöltjeit segíti a 2014-es választásokon.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás