A rovat kizárólagos támogatója

Budai Gyula államtitkár 2012. április 23-án a Magyar Hírlapban megjelent nyilatkozatában lejárató szándékkal valótlanságokat állított Ács Sándornéról, aki személyhez fűződő jog megsértése miatt bírósághoz fordult. A pert 2013. december 5-én első fokon megnyerte.

A Budapest Környéki Törvényszék első fokú ítéletében 800.000 Ft nem vagyoni kártérítésre és elégtétel adására kötelezte dr. Budai Gyulát, valamint eltiltotta a további jogsértéstől. A bíróság megállapította, hogy dr. Budai Gyula a Magyar Hírlap 2012. április 23-i nyomtatott és online számában Nagy Ottó és Szarvas Szilveszter szerkesztésében „bűncselekmény lesz a zsebszerződés – Budai Gyula: Hat hónapnyi átmeneti időt kapnak, akik illegális úton jutottak a földekhez, utána drákói szigor jön, nem lesz kegyelem” címmel megjelent interjúban tett valótlan állításaival megsértette Ács Sándorné jó hírnevét.

A Bíróság első fokon arra az álláspontra helyezkedett, hogy nem felel meg a valóságnak, miszerint Ács Sándorné 600 hektárnyi állami földterületet bérel Kishantoson és a környéken, és éveken át nem fizette a bérleti díjat, valamint az sem, hogy Ángyán József intézte el, hogy Ácsné részletfizetést kapjon az NFA-tól a 27 millió forintos bérleti díj hátralékára, lévén Ács Sándornénak bérleti díj tartozása nem volt sem a Magyar Állammal, sem pedig az NFA-val szemben – tájékoztatta a greenfot Ács Sándorné a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ vezetője

A bírónő az ítélet indoklásában kiemelte, hogy egy olyan közszereplőnek, amilyen dr. Budai Gyula – különösen vigyázni kell a szavaira. Dr. Budai Gyulát ugyanis alig néhány héttel az interjú előtt nevezték ki Dr. Ángyán József helyére, így Magyarország Kormányának tiszteletreméltó tagjaként, frissen kinevezett parlamenti államtitkárként nyilatkozott valótlanságokat.

Az ügy előzménye, hogy 2012. március 13-án Ács Sándorné az Élőlánc Magyarországért képviseletében nyilvános petícióátadást szervezett a Váli-völgy gazdáinak Budapesten, a Vértanúk terén. A gazdák jelezni kívánták a Kormány és a Parlament képviselőinek, hogy a hangzatos ígéretek ellenére nem ők, vagyis nem a helyi gazdák kapták meg a pályázatra kiírt állami földeket. Ekkor került először a nyilvánosság elé, hogy baj van az állami földek pályázatai körül. Ma már, Ángyán József immár IV. jelentéséből mindenki megtudhatja, hogy a Váli-völgy gazdáinak igazuk volt – gyalázatos módon becsapták a gazdákat, becsapták az országot.
A kajászói, bábonymegyeri gazdák a mai napig is harcolnak az igazságukért, a megélhetésüket, jövőjüket biztosító darabka földekért – miközben például a milliárdos építési vállalkozó, Mészáros Lőrinc Búzakalász 66 Kft.-je 1009,8 hektárt, családtagjaival együtt 1326,5 hektárt nyert. (Forrás: NFA)

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás