Hirdetés

Felkérte Orbán Viktor miniszterelnök Fazekas Sándort, hogy a következő kormányban is ő legyen a vidékfejlesztési miniszter – értesült az agrarszektor.hu. Valószínűsíthető, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) vezetésében sem lesznek jelentős változások.

Értesüléseink szerint Orbán Viktor csütörtökön kérte fel a VM jelenlegi vezetőjét, hogy folytassa munkáját a következő kormányzati ciklusban is. Ezzel beigazolódtak az agrarszektor.hu korábbi információi, amelyek szerint Fazekas maradhat a VM élén, és úgy is készült, hogy folytathatja eddigi munkáját a tárca vezetőjeként.

A döntés egyúttal azt is jelenti, hogy Fazekas nyerte meg azt a csatát, amely a vidékfejlesztési miniszterségért folyt. Többen lobbiztak ugyanis azért, hogy az újabb Orbán-kormányban átvegyék a VM-vezetését. Még Kósa Lajos debreceni polgármester neve is szóba került, aki a korábbi hírek szerint valamilyen kormányzati pozícióra tör.
 

A mostani döntéskor Fazekas mellett szólhatott, hogy az áprilisi országgyűlési választásokon fölényesen nyerte meg egyéni választókerületét Karcagon. Ugyanígy győzött több más, államtitkári posztot betöltő VM-vezető is, ezért az valószínűsíthető, hogy a tárca felső vezetésében sem lesznek jelentősebb változások. Már az eddigi VM-vezetés lehetséges „bebetonozását” vetítette előre az is, hogy számos fontos minisztériumi pozícióban lévő fideszes agrárpolitikus előkelő helyet foglalt el a Fidesz országos választási listáján, függetlenül attól, hogy indult-e egyéni választókerületben, vagy sem – írta az agrarszektor.hu.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás