A rovat kizárólagos támogatója

Az LMP feljelentést tesz a szerdán nyilvánosságra került, 550 millió forint értékű kommunikációs megbízás miatt, amit az I.M.G. Inter Media Group kapott – írja az MTI-OS.

Mivel a paksi bővítés ügyében a kormány sem a parlamenti képviselőkkel, sem az állampolgárokkal nem folytat érdemi vitát, az LMP teljesen feleslegesnek tartja, hogy a Paks II. kommunikációjára a kormány 550 milliós megbízást adott az I.M.G. Inter Media Group-nak. A Lehet Más a Politika szerint a félmilliárdos kommunikációs kifizetés azért is szükségtelen, mivel a közmédia folyamatosan propagálja a bővítést azzal, hogy csak atompárti szakértőket enged szóhoz jutni, ráadásul a Paksot üzemeltető MVM reklámokon már amúgy is népszerűsíti az atomenergiát.

Az LMP-nek ezért gyanús, hogy a megbízás csak a közpénzek magánzsebekbe való átjátszására szolgál alapul. Hiszen az I.M.G. tulajdonosának, Patonai Péternek évtizedekre visszanyúló kapcsolata van a Fidesz vezetőivel és a párt legfőbb gazdasági háttéremberének tartott Simicska Lajossal, a cég pedig a busás állami megrendelések hirdetéseit rendszeresen a Simicska és üzlettársai érdekeltségébe tartozó felületeken helyezi el.

Az IMG a médiapiaci közbeszerzések legnagyobb nyertese, a 2010-2014-es ciklusban legalább 10 milliárd forint elköltésére kapott lehetőséget. A magyar viszonylatban is kicsinek számító médiaügynökségből így 2012 végére a piac egyik meghatározó szereplője lett – írta a hvg.hu egy tavaly év eleji összeállításában.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás