Hirdetés

A 3 évvel ezelőtti nukleáris katasztrófa óta sem szűnt meg az élet Fukusima környékén. A sugárszennyezett területen számos házi, és haszonállat tengeti életét – már persze ha talál enni és innivalót. Naoto Matsumura visszaköltözött állatokat menteni oda, ahol a normál érték 17-szerese a rádióaktív sugárzás.

Naoto Matsumura-nak elege lett a túlzsúfolt menedékhelyből és visszaköltözött a nukleárisan szennyezett területre, azonban nem unatkozik, mert egyre több állatnak kell gondját viselnie. Amikor Matsumura visszaköltözött, először csak ismerősök kérésére gondoskodott egy kutyáról és két macskáról, de időközben számos kutya, macska, egy ló, struccok, tehenek, sertések, baromfik és vaddisznók is segítségre szorultak. A haszonállatok nem szerepeltek a férfi tervei között, de mikor egy rendelet kimondta, hogy a lezárt területen lévő haszonállatokat inkább ki kell lőni, minthogy lassú éhhalált haljanak, Ő úgy döntött inkább befogadja őket és gondjukat viseli.

A szakemberek azt állítják, hogy Matsumura még sokáig elláthatja feladatát. A környéken a normál érték 17-szerese a rádióaktív sugárzás, de állítólag a férfin csak 30-40 év múlva jelentkeznek a sugárzás okozta betegségek.

Naoto Matsumura

Matsumuranak szomorú képpel kellett szembesülni megérkezésekor

Naoto Matsumura Naoto Matsumura

További képek a forrás oldalon >>>

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás