A rovat kizárólagos támogatója

A Kishantosi Vidékfejlesztési Központ gabonáját a húsvétot megelőző hétvégén elpusztították. Vigyél haza kishantosi biovetőmagot! A még megmaradt magokat április 23-án, 17-től 19 óráig a Kossuth téren, a Vidékfejlesztési Minisztérium előtt szétosztják azoknak, akiknek fontos az ország természeti kincseinek, és ezek közül a legfontosabbnak, a magyar termőföldnek a védelme.

A Greenpeace Magyarország szeretettel meghívja Önt az  Éltesd tovább Kishantost!  című eseményére, melynek időpontja és helyszíne:
2014. április 23., szerda délután, 17-től 19 óráig Budapest, Kossuth tér, Vidékfejlesztési Minisztérium épülete előtt.

A Kishantosi Vidékfejlesztési Központ által elvetett gabonát a húsvétot megelőző hétvégén elpusztították. De nem veszett el a lehetősége annak, hogy Kishantos teljes szépségében újjászülessen. A bírósági perek még csak most indulnak, az országos felháborodás pedig olyan mértékű, amelyet figyelembe kell venniük a döntéshozóknak is.

A Greenpeace szeretné, ha Kishantos szellemisége, Kishantos „magjai” – mint a közösség számára fontos értékek megtestesítői – minél több otthonba eljutnának. Ezért minden olyan terményt, amit a földeken tönkretettek, mi új életre szeretnénk kelteni.

A Kishantoson még megmaradt biovetőmagokat 2014. április 23-án, szerda délután, 17-től 19 óráig a Kossuth téren, a Vidékfejlesztési Minisztérium előtt szétosztjuk azoknak, akiknek fontos az ország természeti kincseinek, és ezek közül a legfontosabbnak, a magyar termőföldnek a védelme. Akik hisznek még a közösség teremtő és megtartó erejében, és érték a szemükben mindaz, amit Kishantoson létrehoztak.

Az eseményen részt vevő újságíróknak fotózási, filmezési és interjúlehetőséget biztosítunk.  További információ a sajtó számára: Schmidt Hajnalka +36 20 525 3500  hajnalka.schmidt@greenpeace.org


A Greenpeace mélységesen elítéli a húsvét előtti hétvégén Kishantoson történteteket, hiszen jogállamban ez az értelmetlen pusztítás, az önbíráskodás elfogadhatatlan. Ezért nyílt levélben sürgős intézkedést kértek Orbán Viktortól: védje meg a kishantosi biogazdaságot, és haladéktalanul váltsa le a károkozás felelőseit – dr. Bitay Mártont, az állami földügyekért felelős államtitkárt, valamint a Nemzeti Földalapkezelő (NFA) vezetőit –, mivel bebizonyosodott, hogy nem a jog, hanem az erőszak oldalán állnak.

Kishantosi agresszió – a maffia nem tréfál, és állami védelmet élvez!

A szívem hasad meg – 140 milliós a kishantosi kár

Eddig 100 milliós pusztítás és erődemonstráció Kishantoson

Riadó Kishantos! Likvidálják az ökogazdaságot

Magyar gyomorba magyar élelmiszert!

Miért, miért, miért? Milyen gazda, aki pusztít? Kishantos igazáért

Mentsük meg Kishantost


Sölétormos Jenő a kishantosi biogazdaságért kezdett böjtbe április 18 péntek reggel a Kossuth téren.

Ismerőseit egy Facebook-posztban értesítette arról, hogy a következő hetet a parlamentnél egy hársfa alatt kívánja tölteni. Mint írta: „Valahogy úgy alakult a reggelem, hogy Kishantosra gondoltam. Éreztem a szívemben, hogy nekem is kell tennem azért, hogy ne pusztulhasson el valami, ami már több mint 20 éve a fenntarthatóságba vezető utat mutatja számunkra.” Ezért ment a Kossuth térre böjtölni.  Sölétormos Jenő az Origónak elmondta, valóban egy teljes hétig akar a Kossuth téri hársfa alatt maradni, és úgy tervezi, hogy csak vizet fogyaszt majd, ételt nem vesz magához. „Nem terveztem, hogy kimegyek tüntetni, reggel éreztem csak azt, hogy így helyes. Ez egy természetes folyamat, az ember olvassa a híreket, látja, hogy mi megy körülötte, és egyszer eljön az a pont, amikor úgy érezzük, ki kell fejeznünk a véleményünket.” A férfi elmondása szerint egyike volt a Somogyvámos mellett található Krisna-völgyi ökofalu alapítóinak és 12 évig vezette is a közösséget. „Át tudom érezni a kishantosiak problémáit, mert tudom, milyen az, amikor hosszú évek alatt. nehéz munkával létrehozunk valamit. Ha az ökofalut szántanák be úgy, ahogy a biogazdaság földjeit, az is rettenetes lenne.”
 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás