Hirdetés

Május 9-11 között az országos szemétgyűjtési akció keretében megtisztítják az Országos Kékkör több mint 2500 km-es túraútvonalát. A Magyar Természetjáró Szövetség TeSzedd a Kéken! akciójára május 5-ig lehet jelentkezni.

Önálló eseménnyel csatlakozott a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióhoz a Magyar Természetjáró Szövetség: az országos szemétgyűjtési akció keretében május 9-11. között megtisztítják a szeméttől az Országos Kékkör több mint 2500 km hosszú túraútvonalát, azért, hogy minden kirándulót, túrázót tiszta környezet fogadjon.
A TeSzedd a Kéken! akcióra május 5-ig lehet regisztrálni.

A TeSzedd a Kéken! keretében a TeSzedd!-hez hasonlóan olyan, elsősorban háztartási jellegű szemét szedése történik majd, ami kézzel, zsákban biztonságosan gyűjthető és elszállítható. Az akcióhoz szükséges eszközöket, zsákokat, kesztyűket, maszkokat a szervezők biztosítják. A TeSzedd! feliratú zsákokban összegyűjtött szemét elszállításáról és ártalmatlanításáról az ország legnagyobb önkéntes mozgalmát, a TeSzedd!-et szervező Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség gondoskodik. 

Az Országos Kékkör (Országos Kéktúra + Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra + Alföldi Kéktúra) több mint 2500 km hosszú túraútvonalát szeretnénk megtisztítani a szeméttől, hogy minden túrázót tiszta környezet várjon.

A lelkes tisztogatóknak számos ponton lesz lehetőségük kapcsolódni akciónkhoz. Jelentkezni lehet egy találkozási pontra egyedül, de csatlakoztatni lehet egy csoporthoz is, lehet hozni a családot, barátokat, avagy akár egy 10 fős, lelkes társaságot.

Jelentkezés az akcióban való részvételre interneten keresztül történik. Regisztrálni 2014. április 14-től a "teszeddakeken.hu" oldalon a "Regisztráció" gombra kattintva lehet. Jelentkezési határidő: május 5. Az oldal térképes keresőjében lehet tájékozódni arról, hol vannak a Kéken találkozási pontok. A találkozási pont azt a helyszínt jelöli, ahonnan elindulnak majd együtt az akció keretében szemetet szedni.

A TeSzedd a Kéken! mozgalom keretében 10 km-es szedési szakaszokba csatlakozhatnak be a 10 fős csoportot alkotó önkéntes résztvevők az Országos Kékkör három nagy szakaszán. A szemétgyűjtés az Országos Kékkör útvonalának 10 m-es sávjában történik. Tapasztalt túravezetők gondoskodnak a résztvevők biztonságáról.
 


A TeSzedd a Kéken! mozgalomról bővebb információ a www.teszeddakeken.hu oldalon olvasható. A Magyar Természetjáró Szövetség illetékesei kérdés esetén e-mailben az info@teszeddakeken.hu címen, telefonon pedig a +36 20 824 8831-es elérhetőségen állnak rendelkezésre.

Kapcsolódó anyagok:

A TeSzedd! mellé állt a Magyar Posta

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás