A rovat kizárólagos támogatója

Jön a rántott tücsök, sült hernyó, dinsztelt szöcske. Az USA-ban sorra nyílnak a rovarfarmok, amelyek a rovaréttermeket látják el rovaralapanyaggal.

Főként tücsköket tenyésztenek azon a farmon, amely idén áprilisban nyílt meg Ohióban. A tulajdonosok abban hisznek, hogy 2 milliárd rovarevő ember nem tévedhet. Az ízeltlábúak – főként a tücskök – ugyanis nagyon népszerű eledelt jelentenek Ázsiában és Afrikában.

Az USA-ban is sorra nyílnak azok az éttermek, kifőzdék, amelyek rovarból készült ételeket kínálnak. Kevin Bachhuber tulajdonos szerint a tücsök proteinben gazdag, egészséges és környezetkímélő állat. "Olyan az íze, mint a ráknak vagy a halnak. Ráadásul kifejezetten élvezik a nagyüzemi állattartás zsúfolt, koszos körülményeit, és szívesen megeszik a civilizáció hulladékát" – mondta.

A farmjuk látja el például azt a híres bostoni rovarcsipsz-manufaktúrát, amelyet három egyetemista alapított közösségi finanszírozás segítségével. Ők hetvenezer dollárt, azaz körülbelül 15 millió forintot gyűjtöttek össze az ötletükkel – írta aGuardianra hivatkozva a hvg.hu.

  A tücsök kalciumban gazdag, a termesz vasban, a selyemhernyó lárvája rézben és B2-vitaminban. Hárommillió eurót áldoz az Európai Unió a rovarevés népélelmezési lehetőségeinek tanulmányozására. Egészséges pecsenyeszöcske >>>

Az élelmiszerhiány miatt az emberiség a jövőben várhatóan rovarokkal fog táplálkozni, így jó, ha az emberek elkezdenek barátkozni a gondolattal – véli Marie Borkovcová, a brnói Mendel Mező- és Erdőgazdasági Egyetem Zoológiai Intézetének munkatársa. Rovar étlap >>>

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás