A rovat kizárólagos támogatója

Ausztrál kutatók a GE-vel együttműködve ultrahang készülék segítségével vizsgálják a koalákat, hogy időben kiszűrhessék a chlamydia fertőzést, és így hamarabb tudják elkezdeni az állatok kezelését, valamint visszafogni a betegség terjedését a veszélyeztetett populációban.

Az Ausztráliában honos koalák száma 50 000 és 100 000 közé becsülhető. Évente 4 000 példány pusztul el autók és kutyák miatt; emellett az utóbbi években néhány kolóniát komolyan veszélyeztettek a betegségek, elsősorban a chlamydia. Egy friss kutatás szerint az ultrahang megfelelő eszköz a fertőzés felfedezésére. A GE Healthcare közreműködésével ausztrál orvosok időben kiszűrhetik a betegséget, így hamarabb tudják kezelni az állatokat.

A chlamydia fertőzés a kolalák esetében is kezelhető, de nehéz diagnosztizálni, éppen ezért az ausztrál erszényesek sokáig élhetnek úgy, hogy betegségük rejtve marad. A fertőzéstől komoly károk keletkezhetnek szerveikben, ráadásul tovább is terjeszthetik más példányokra is.

Ausztrál kutatók a GE-vel együttműködve ultrahang készülék segítségével vizsgálják a koalákat, hogy időben kiszűrhessék a chlamydia fertőzést (kép: Gereports.com)

 

 

 

 

 

 

 

Az ausztrál Featherdale-i Wildlife Park kutatói a GE-vel együttműködve küzdenek a koalák megbetegedése ellen. Az Ausztrál Állatorvosi Szövetség (AVA) friss kutatása szerint a fertőzés kimutatásában segít az ultrahang, így az idejében észrevehető és kezelhető. A GE Healthcare ultrahang készülékével vizsgálják meg a koalákat, amely teljesen biztonságos és fájdalommentes. A legnehezebb része csupán, hogy az állatokat mozdulatlanságra bírják.

A koalák vizsgálatáról szóló angol nyelvű videó:
 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás