A rovat kizárólagos támogatója

Tegnapelőtt nagy többséggel elutasították a Tolna megyei Páriban rendezett helyi népszavazáson a községben tervezett, műanyag hulladékot égető kiserőmű építését.

Budainé Vajk Ildikó, a helyi választási iroda vezetője az MTI-nek elmondta: az 518 szavazásra jogosult közül 352-en vettek részt a népszavazáson, amely érvényes és eredményes volt.
A feltett kérdésre: "Akarja-e ön, hogy Pári fejlődése, az itt élők munkahelyteremtése és a fiatalok helyben tartása érdekében (…) a környezetvédelmi előírásoknak mindenben megfelelő, műanyag alapanyagú kiserőmű épüljön?", 272-en nemmel, 80-an igennel szavaztak.
A 670 lakosú községben az önkormányzati tulajdonú Pári Vagyonkezelő és Befektető Zrt. akart öt megawatt teljesítményű, évi 1200 tonna műanyaghulladékot feldolgozó kiserőművet, valamint egy ahhoz kapcsolódó pelletüzemet építeni ötmilliárd forintos beruházással. (MTI)

Kell a páriaknak hulladékégető?

És ha így tennék fel a kérdést: „Akarja-e, hogy egy ismeretlen cég olyan szemétégetőt építsen Páriban, amelynek technológiájával Németország legnagyobb hulladékégetőket gyártó cége felhagyott, a Siemens pedig a már felépült üzemét volt kénytelen bezáratni, mert az üzem nem tudott megbízhatóan működni, és a kibocsátási határértékeket tartani; amelyről nem lehet tudni, hogy mennyi veszélyes salakot és pernyét fog termelni; és amely olyan hulladékot akar elégetni, amelyet anyagában hasznosítani lehetne”? – írta le kételyeit Szilágyi László hulladékos szakember a facebookon.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás