A rovat kizárólagos támogatója

B, mint befőzés, ez csak természetes! – népszerűsíti a Csalán Egyesület a vegyszermentes tartósítási eljárásokat. A tartósítószerek, vagy a folyamatos energiafelhasználással járó fagyasztás alternatívájaként szolgáló eljárások során egészséges, finom és változatos ízeket varázsolhatunk akár a télen is az asztalra, melyhez az Egyesület több módon is segítséget nyújt.

„10 általános iskolába látgattunk el az elmúlt tanévben megyeszerte, így a veszprémi helyszínek mellett felkerestük a dudari, zirci, bakonynánai, balatonfűzfői és csabrendeki diákokat is. Itt iskolai technika órák keretében a gyerekek maguk készítettek tartósítószer-mentesen gyümölcsbefőttet, mely ugyan télire készült, de hamar érkeztek visszajelzések a befőttek minőségét illetően a gyerekektől, akik nagyon büszkék, elégedettek voltak, és reményeink szerint kitartóak is lesznek a praktikákat illetően. 172 diák már tudja a gyakorlatban is vegyszermentes befőtt készítés menetét.” – nyilatkozta Dr Szalay Tímea, a Csalán Egyesület elnöke.

A gyerekek mellett a Csalán a felnőttekre is gondolt, akik számára több lehetőség is kínálkozott a személyes tapasztalatszerzésre. Előadásokon, bemutatókon vehettek részt az érdeklődők balatonalmádiban, Rácalmáson, Mencshelyen, Litéren, Hegyesden, Badacsonytomajon, Balatonakaliban, Berhidán és Veszprémben. Ezen alkalmak közel 200 család számára adtak lehetőséget az egészséges és vegyszermentes téli táplálkozás megismerésére, kaptak tippeket, konkrét recepteket, melyeket a B, mint befőzés kiadvány formájában haza is vihettek.

B, mint befőzés kiadvány átdolgozott kiadása az aszalástól a sózáson át a hőkezeléses eljárások ismertetésén túl konkrét receptekkel is szolgál kamráink feltöltésére, a vegyszermentes eljárások jól követhető bemutatására. A kiadvány az Egyesülettől a készlet erejéig beszerezhető, illetve a Csalán Egyesület honlapjáról letölthető, ill itt: B mint befőzés Csalán kiadvány (3,8 MB pdf.)

Jó receptek azonban minden háziasszony tarsolyában vannak, és ezt jól igazolta is a Kamránk kincseinek versenye, melyen közel 30 házi készítésű, tartósítószer-mentes finomságok versenyeztek egymással. A receptek on-line is hozzáférhetőek a Csalán Egyesület Recepttárában >>>
 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás