Hirdetés

Ma találkoznak a világ vezetői az ENSZ klímakonferencián, megbeszélendő, hogy hogyan lassítsák a globális felmelegedés folyamatát. Ban Ki-moon egységes fellépésre hívja az országokat, a téma fontosságát azonban nem minden vezető veszi komolyan. Brazíliában fényjátékkal hívták fel a figyelmet a klímaváltozással kapcsolatos gondolkodás megváltoztatására.

Az egy napos New York-i eseményen az ENSZ-főtitkára, Ban Ki-moon kifejti, hogy szeretné, ha a globális klímamegállapodást jövő év decemberében, Párizsban elfogadnák, és ezzel ösztönöznék a vállalatokat és egyéb csoportokat, hogy jobban odafigyeljenek a felmelegedésre és Földünkre. Azonban az Oxfam figyelmeztetett arra, hogy a világ vezetői ebből a megállapodásból csak nagyon keveset fognak teljesíteni.

A szegényeket védő brit szervezet szerint nem elég, hogy a magánszektor jótékonykodó akciókat szervez, hanem erősebb fellépésre van szükség az országoktól és azok kormányaitól. A világ vezetői néha úgy tesznek, mint ha lenne még idő a változásokra, de ezzel az emberek életével játszanak. – tette hozzá az Oxfam vezetője, Winnie Byanyima.

A tanácskozás előtt Brazíliában fényjátékkal hívták fel az ország és a világ lakosainak figyelmét a klímaváltozás veszélyeire. Szeptember 18-án, a Rio De Janeiroban álló Megváltó Krisztus szoborra több olyan jövőképet vetítettek ki, amelyet a globális felmelegedés eredményezhet. A fényjátékban utaltak a végítéletre, Rio pusztulására, de a veszélyek kialakulása miatti háborúkra is.

A New York-i csúcstalálkozón a világ 125 országa vesz részt, szeptember 21-én. Ez a nap a nemzetközi cselekvés napja is a klímaváltozás visszafordításának érdekében- írta a nol.hu.
 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás