A rovat kizárólagos támogatója

Ikotity István LMP-s országgyűlési képviselő a saját szemével látta a permetezés okozta károkat Kishantoson, de Nagy István államtitkár szerint nem volt permetezés, mert nem volt. Minden csepp vegyszer, ami Kishantos földjeire hullott, örök jelképe marad a pusztításnak, a haszonlesésnek, az esztelenségnek és az embertelenségnek.

Múlt csütörtök óta a kishantosi ökológiai mintagazdaság 290 hektárja veszítette el Euro Bio és Biosuisse minősítését, mert a folyamatban levő bírósági eljárások ellenére a biogazdálkodásban tiltott szerekkel műtrágyázták és vegyszerezték a „nyertesek” a 22 éve vegyszermentesen művelt területeket.
Ha Kishantos holnap visszakapná a földeket, és azonnal elkezdené visszaállítani azokat biogazdálkodásra, akkor 3 év alatt érhetné el újra az Euro Bio, 5 év alatt Biosuisse minősítést. Azt a biológiai állapotot pedig, amit múlt csütörtök óta megsemmisítettek a „nyertesek”, csak újabb 22 év alatt lehet elérni. 

TEGNAP A PARLAMENTBEN: AZONNALI KÉRDÉS KISHANTOS ÜGYÉBEN: Ikotity István LMP: Mikor bontják fel az új bérlőkkel a szerződést, szerződésszegés miatt?
Ikotity István LMP-s képviselő a saját szemével látta a permetezés okozta károkat Kishantoson, de Nagy István államtitkár szerint nem volt permetezés, mert nem volt.
Magyar országgyűlés 2014. szeptember 24. 

Aktuális információk: Mentsük meg Kishantost facebook oldala >>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás