Hirdetés

Szerdán kormányzati közleményben jelentették be, hogy október 10-től hivatalosan is létrejön a Nemzeti Kommunikációs Hivatal, a kormány új reklámközpontja. Az állami erdőgazdaságok PR tevékenységét is innen fogják felügyelni, irányítani.

A Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKH) -ban fogják jóváhagyni az érintett szervezetek által tervezett kommunikációs feladatok célját, ütemezését és költségvetését, sőt, azonnal leszervezik és le is bonyolítják a szükséges közbeszerzéseket.  Az átalakítás nem csupán a központi állami szerveket fosztja meg saját kommunikációjuk feletti fennhatóságtól, hanem az állami cégeket is. Az Index információi szerint az NKH létrehozásáról szóló előterjesztésben 48 többségi állami tulajdonú céget soroltak fel, amelyek mostantól önállóan nem költhetnek kommunikációra. Az NKH irányítása alá került többek között a rendszeresen és sokat reklámozó Szerencsejáték Zrt., a Posta, a MÁV és az MVM, de még a mezőhegyesi ménes is.

Felügyelet alatt minden állami erdőgazdaság is

Az Erdő-Mező azt is megtudta, hogy az állami erdőgazdaságok is ezt a listát bővítik, sőt, annak majdnem a felét teszik ki. A jövőben tehát nem hirdethet és végezhet kommunikációt önállóan a Bakonyerdő Zrt., a Dalerd Zrt., az Északerdő Zrt., a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt., a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt., az Ipoly Erdő Zrt., Kisalföldi Erdőgazdaság (KAEG) Zrt., a KEFAG Zrt., az Egererdő Zrt., a Mecsekerdő Zrt., NEFAG Zrt., a Nyírerdő Nyírsgi Erdészeti Zrt., a Pilisi Parkerdő Zrt., a SEFAG Zrt., a Szombathelyi Erdészeti Zrt., a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt., a VADEX Zrt., a Vértesi Erdészeti és Faipari Zrt., a Zalaerdő zrt., a HM Budapesti Erdőgazdaság Zrt., a HM Kaszó Erdőgazdaság Zrt. és a HM Verga Zrt. is.

A hivatalos magyarázat szerint a központi költségvetési szervek és az állami cégek eddig mindenféle koordináció nélkül reklámoztak és pr-oztak, ami az évi több 10 milliárdot kitevő összköltséget nézve megengedhetetlen. A NKH feladata tehát a koordináció megteremtése lesz, és persze a már említett felügyelet, mert engedélye nélkül semmilyen kommunikációs feladat megvalósítása nem kezdhető meg – írta az Index.

Az összkormányzati kommunikációt összehangoló, felügyelő, pénzelő hivatalt Lázár János, illetve Vidoven Árpád, a Miniszterelnökség közigazgatási államtitkára fogja irányítani.

allami_cegek_kommunikacio

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás