Hirdetés

Liget Budapest, a budai vár, fejünk fölött röpködő milliárdok, és az ellenzék fölösleges tiltakozása. Baán László előadásán járt a magyarnarancs.hu.

A Szépművészeti Múzeum működéséről és a tervezett Múzeumi Negyedről tart előadást Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, az új nemzeti közgyűjteményi épületegyüttes koncepciójáért felelős miniszteri biztos – állt a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) Kommunikációs Szabadegyeteme által szervezett „beszélgetés” Facebook-eseményének leírásában. Ehhez képest szó sem esett a Szépművészeti Múzeumról, volt azonban Baánnak egy nagy ívű egyszemélyes előadása arról, milyen jól jár mindenki a Liget Budapest projekttel; volt némi elegáns alákérdezés az elviekben a moderátor szerepét betöltő Surányi András – a BGF Társadalmi Kommunikáció és Média Intézeti Tanszékének vezetője – jóvoltából, a civilek és Karácsony Gergely ekézése, és persze sok nagy bólogatás a dicső királyi palota visszaállításáról. Mindez körülbelül 14-15 embert érdekelt a Kőleves étterem emeletén.

„Ha minden igaz lenne, amit a projektet kritizálók a kérdéseikben állítanak, én lennék az első, aki tiltakozna ellene” – kezdte előadását Baán, aki ezzel gyorsan tisztázta is, hogy nem kifogások, hanem félreértések vannak csupán a projekttel kapcsolatban, plusz erre rakódnak még rá a politikai kommunikáció tipikus elemei, a torzítás és a túlzás. Ennek köszönhetően gondolják sokan például azt is, hogy a Városligetet jól lebetonozzák majd a Múzeumi Negyed miatt, holott még növekedni is fog a zöld terület aránya: jelenleg 5,6 százalékos a liget beépítettsége – ha az állatkertet nem számítjuk –, s ez ugyan a projekttel 6,6 százalékra emelkedik majd, de a mostani – 60 százaléknyi – zöld terület is emelkedni fog néhány százalékkal. Mindez úgy, hogy a jelenleg 35 százaléknyi lebetonozott területre építkeznek majd. Kár is tehát tiltakozni, ugyanis a „liget összes látogatója nyerni fog, a nyugdíjasoktól a focizó kölkökig”. Majd hozzátette, hogy itt van például Karácsony Gergely, aki zuglói polgármesterként mi másért is tiltakozhatna, mint a Városliget érdekében. „Mire figyelnének fel az emberek? Hogy mi lesz Soroksárral? Vagy hogyan alakul majd a forgalomrendezés a Bosnyák téren? Bezzeg ha a Városligetért áll ki, és azt mondja, ő megvédi azt akár tulajdon testével is, az egy cunamit indít el. Karácsony ezzel egy olyan bérletet váltott, amit ha felmutat, az országos média egyből odafigyel.”

Folytatás a magyarnarancs.hu-n >>>

 

Mennyi marha, mind szembe jön velem

Mennyi marha, mind szembe jön velem

Nincs kétségem, Baán László eszes ember. És ügyes is. Aki kurzusokon átívelően képes pozícióban maradni, mi több, egyre feljebb kerülni, egyre nagyobb koncokat kiszakítani magának, az jól eligazodik a hatalomtechnikában is. Az MSZMP Társadalomtudományi Intézetéből Kövérhez hasonlóan jól átigazolt a Fideszhez, 1990–1994 között már a Fővárosi Közgyűlésben képviselte pártját, s zsenialitását mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az első Orbán-kormány alatti miniszteriális vezető pozícióit remekül átmentette a szocialista-szdsz-es koalíciós korszakba is. Részletek >>>

Kapcsolódó anyagok:

Felejthető a Városliget beépítése?

Sztárok építhetik be a városligeti zöldet

Folytatódik a Városliget mutyi

Nagy a titkolózás a liget pályázatairól

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás