A rovat kizárólagos támogatója

Ma, amikor ezt a cikket írom, 2014 december 15. van, egy teljesen átlagos decemberi nap. A hírek ma is beszámoltak róla, hogy kigyulladt, lezuhant, karambolozott, megkéselték, eltűnt. Tényleg ilyen tragikus a világ helyzete? Ennek cáfolatára összegyűjtöttem egy csokorra való pozitív hírt – ezek nagy része sajnálatos módon kimaradt a médiából.

Jól működő szolgáltatások

Legutóbb, amikor vidékre utaztam, pontosan érkezett a Volán autóbusza. Budapesten is egyre megbízhatóbb a BKV menetrendje.
Nem vertek át a boltban, amikor vásároltam, és blokkot is kaptam – ez azt jelenti, hogy a boltos befizeti a vásárlás után az adót.
Időben megkaptam a leadott cikkemért a fizetésemet.
Idén nem szivárogtak ki az érettségi tételek.
Ma nem derült ki egy politikusról sem, hogy hamis diplomája vagy tudományos fokozata lenne.
Több százezer gyerek jóllakott az iskolai menzán szalmonella-fertőzés nélkül.
Kellemes meleg van a mintegy 650 000 magyarországi távfűtött lakásban, nem történt szolgáltatás-kimaradás.

Karácsonyi fényvillamos BudapestenA BKV karácsonyi fényvillamosa Budapesten

 2013-ban majdnem 8000 olyan tudományos cikk jelent meg rangos nemzetközi folyóiratokban, amelyben legalább az egyik társszerző magyar volt. Ennek alapján becslésem szerint a mai napon 22 ilyen cikk jelent meg – ez mutatja, hogy a magyar kutatók is teszik a dolgukat.

Béke, demokrácia és jólét

1956, azaz 58 éve békében élünk itt Magyarországon.
Bárki szabadon élhet a gyülekezési jogával és az utcára vonulhat tüntetni, ha elégedetlen a kormány intézkedéseivel.
Bár a kormány időnként igyekszik megregulázni a sajtó működését, jelenleg nincsen formális cenzúra. Ha írok egy bármilyen témájú cikket, azt azonnal, állami ellenőrzés nélkül kitehetem a honlapomra, vagy blogomra – innentől kezdve csupán a blog minősége és ismertsége szab határt annak, hogy hány emberhez jut el.
Magyarországon 75,2 év a születéskor várható élettartam, ez majdnem hat évvel növekedett az 1990-es értékhez képest. Összehasonlításképp: a középkori Nagy-Britanniában 30 év volt ez az érték.

Jó hírek a természet világából

Európában növekszik az erdők kiterjedése és fokozott védelemben részesülnek a ritka fajok. Az utóbbi években a korábbi állapothoz képest sokkal tisztábbak lettek a folyóink és tavaink. Mindezeknek köszönhetően az utóbbi években újra megjelent hazánkban a farkas, a hiúz, a barnamedve és a dunavirág. Növekszik az erdei madarak állománya is. Sok a sikeres természetvédelmi program: ide tartoznak például a kerecsensólyom és a lápi póc megőrzésére indult projektek. A természetvédelem címermadara, a nagy kócsag egykor nagyon ritka volt hazánkban – a védelmi intézkedések miatt ma már tömegesnek számít.

A Magyarországon 40 év kihagyás után újra rajzó dunavirágok 2013 augusztusábanA Magyarországon 40 év kihagyás után újra rajzó dunavirágok 2013 augusztusában

 

 

Közbiztonság

Magyarország lakossága mintegy 9 938 000 fő. Az országban átlagosan napi 58 személy sérül meg, vagy hal meg közúti közlekedési balesetben. A lakosság túlnyomó többsége, azaz mintegy 9,9 millió fő biztonságosan célba ért ma (amennyiben útnak indult).
Egy év alatt mintegy 380 000 bűncselekmény történik az országban, tehát naponta átlagosan 1041. Viszont 9 937 000 ember nem vált ma bűncselekmény áldozatává.
 

Ma az összes Ferihegyről indul és oda érkező repülőjárat rendben célba ért.

A Liszt Ferenc repülőtérA Liszt Ferenc repülőtér

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ma nem hagytam el se a pénztárcámat, se a kulcsomat. És nem is loptak el tőlem semmit. 35 éves vagyok, és ez alatt az idő még egyszer se törtek be hozzánk.

Kellemes élmények a magánéletben

Szuper zenét hallgatok most munka közben.
Tegnap időben, késés nélkül odaértem egy rendezvényre.
Az összes tegnapra eltervezett feladatomat elvégeztem.
Finomat ettem ebédre.
Ma több gyönyörű lányt is láttam az utcán, akik biztosan nem a Photoshop-nak köszönhetik a szépségüket.
Végül, de nem utolsósorban: kész lettem ezzel a cikkel…

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás