A rovat kizárólagos támogatója

A Fideszben régóta egyfajta “balos, 68-as” ügyként tekintenek a környezetvédelemre, az utóbbi időben ezért igazából sosem kapott fontos szerepet a párt politikájában – mondta a volt fideszes képviselő Fodor Gábor. jelenleg országgyűlési képviselő, a Magyar Liberális Párt elnöke, volt környezetvédelmi miniszter.

„A Fideszben régóta egyfajta »balos«, »68-as« ügyként tekintenek a környezetvédelemre, az utóbbi időben ezért igazából sosem kapott fontos szerepet a párt politikájában” – mondta a VS.hu-nak Fodor Gábor. A párt egykori tagja szerint a választások óta különösen leépült a környezetvédelmi terület, Illés Zoltán távozott, már a párt környezetvédelmi kabinetjének sem tagja, „senki nem veti fel a környezetvédelmi szempontokat semmilyen készülő jogszabállyal kapcsolatban”.

Pedig Fodor szerint „kifejezetten kitörési pont lehetne az országnak a fenntarthatóság, rengeteg innováció rejlik benne, a modern ipar is erre a gondolatra épül, fejlesztési lehetőségek tömkelegét kínálná, de ezzel nem élnek Orbán Viktorék, ami nagyon nagy hiba”.

A volt környezetvédelmi miniszter azt mondta, „ez egy új felismerés Áder János részéről, korábban azért nem volt jellemző rá, persze én támogatom, és örülök ennek a fordulatnak, ráadásul, mivel a nagy nemzetközi szervezetekben ez egyre fontosabb téma lesz, egy köztársasági elnöknek kiváló lehetőség a kapcsolatépítésre”.  Fodor Gábor számára ennek ellenére is „meglepő volt, amikor tavaly a parlament nyitóülésén napirend előtti felszólalásában Áder határozottan kiállt ezekért az ügyekért, és például támogatóan beszélt Bill Clintonról, Amerikáról, és bírálta például Kínát”.

A VS.hu további véleményeket is kérdezett annak kapcsán, hogy Áder János köztátársasági elnök január 5-én bejelentette: a Köztársasági Elnöki Hivatal új igazgatósággal bővült

 

Nagy Andor: Áder nem az ENSZ-főtitkárságra hajt

Ürge-Vorsatz Diána: Tragédia a zöldombudsman hivatalának felszámolása
 
Sallai R. Benedek: A környezetvédelem-ellenes politika "zöldre mosása" történik
 
Vitaindító: Karrier a sóhivatalból vagy komoly munka fontos ügyekért?
 
Háttér: Fagyos politikai klímában áll bele Áder János a zöldügyekbe
 
 

Áder a rengetegben

Áder a rengetegben

Elnökünk most az államfői hivatalban környezeti fenntarthatósági igazgatóságot alapított, és oda a Magyarország, illetve St. Kitts és Nevis Államszövetség közötti diplomáciai kapcsolatok megalapozásával nevet szerző Körösi Csabát szemelte ki igazgatónak, ami tényleg összemérhető poén Schmitt Pál nyelvőrködésével. Tovább >>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás