Hirdetés

Elejtett vadállatok maradványait, szarvas fejeket, belső szerveket, lábakat találtak kiránduló gyerekek Őriszentpéter közelében egy kijelölt turistaút mellett. A véres állati testrészek látványa szinte sokkolta a négy helybeli gyereket.

Az Őriszentpéteri Vadásztársaság vadászatot rendezett az Őrségben. A lefejezett, megcsonkított, kizsigerelt tetemeket a helyszínén "felejtették". A maradványokat 3 helyi gyermek találta meg, a legkisebb 7 éves, sokkos állapotba került a látványtól… olvasható a Vadászat és etika Facebook-csoport oldalán.  Ha azt gondolod, ez nem fér bele a vadász etikába kérlek oszd meg ezt a bejegyzést és írd alá az alábbi linken található petíciót.  köszönjük!

A vadászok több írott és íratlan szabályt megszegtek, a fentiek mellett nem táblázták ki a hajtóvadászatot – írják. A csoport szerint kiszámíthatatlan, mikor vadásznak, és „többszöri kérés ellenére sem értesítik a helyieket a hajtóvadászatokról″.
 

Legutóbb három hete fordult elő hasonló eset a Bükk lábánál. Vérbe fagyott, kizsigerelt állattetemek látványa fogadta a szarvaskői turistaút mellett az arra járó kirándulókat. Az útszakasz mellett szétdobált állattetemek, belsőségek, kesztyűk, fólia jelezte, hogy korábban hajtóvadászat lehetett a helyszínen. Értesüléseinket a helyi önkormányzatnál is megerősítették, azonban kiemelték, hogy az említett vadásztársaság nem értesítette őket.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás